פסקל......

פסקל......

שלום אני לומד בכיתה י' בתיכון בחיפה. (מחשבים אנחנו לומדים עם יא') כל מה שאנחנו לומדים זה פסקל, פסקל ועוד פסקל. הכי קרוב שהגענו לגרפיקה זה להראות מספרים וצורות גאומטריות בעזרת כוכביות.
רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות לשלב גרפיקה בפסקל וליצור תוכניות שירוצו גם בwindows ולא רק ב dos . כל תשובה תתקבל בברכה (הסבר, לינק וכו' ) תודה מראש !

Zeliran

New member
אבל בסך הכל..

פסקל היא לא שפה כל כך נוחה לכתיבת תוכניות עם ממש משתמש.. אם אתה באמת רוצה לכתוב תוכניות כאלה שכוללות GDI+ וכו'... אז כדאי שתעזוב את הפסקל ותעבור לשפה אחרת.. אולי אחת שתומכת ב OOP.. זה ממש נחמד

erezsh

New member
בקשר לחתימה שלך

היא די קולעת הפעם. ("אבל אולי אני טועה") אני אישית לא משתמש בדלפי, אבל מכיר הרבה תוכניות מורכבות, ובאיכות סבירה בהחלט שלא נופלות מקוד שנכתב ב-c/c++ שנכתבו בה, במיוחד כשמדובר ב-GUI

אחרי פסקל ?

לפי תוכנית הלימודים אנחנו אמורים ללמוד רק פסקל אבל זאת באמת שפה מוגבלת..... מה ללמוד עכשיו C, VB, C++, JAVA ?? ואז לא מחפש עבודה בתחום אלא אני פשוט רוצה ללמוד.... (אני יודע javascript.אולי זה יעזור אם היא דומה אולי לאיזושהי מהשפות שהזכרתי ) אז מה ללמוד ?? תודה מראש !

Zeliran

New member
זה תלוי..

זה תלוי במה אתה רוצה לפתח.. וגם חוץ מזה.. לכל שפה יש תחביר (syntax) שונה.. למשל, שפת C\C++ יכולה להיות הרבה יותר מסובכת ללמידה מאשר Java/C# גם לכל שפה יש את ההיתרוות\חסרונות שלה.. תמצא מה מתאים לך..

האמת היא......

שאני רוצה ליצור משחקים פשוטים. למשל משחקים כמו טטריס סנייק וכו' הכי חשוב לי שלשפה יהיו אפשרויות של הוספת גרפיקה, יצירת ממשק משתמש ואפשרות לפעול בwindows.

zagzagzag

New member
פסקל תומכת ב-OOP

בעקבות הרחבה של בורלנד אם אני לא טועה. קומפיילרים כמו GNU Pascal אמורים להכיר את ההרחבה הזו

Zeliran

New member
בכל אופן..

מאחר שגם אני לומד פסקל.. וחוץ מזה גם מפתח בסביבות הדוט נט (C#) זה נראה לי מוזר תכנות OOP בפסקל.. היא פשוט שפה לא נוחה וחלשה למדיי..

למעלה