רונן...
למה לעזעזל (גם אם אתה צודק) אתה צריך לחזור אחרי ססמאות תעמולתיות מסריחות של אחמד טיבי?? "חולה מקופת החולים שלו, חבר מחברו, תלמיד מבית ספרו", שמעתי את הטיעונים האלא כל כך הרבה פעמים דווקא מהאנשים ששונאים את המדינה הזאת והבינו כמה הטיעונים הסופר דמגוגיים האלה שלהם עובדים ופוגעים במטרה שהיא "הרגש האנושי" ולכן ממשיכים להשתמש בהם. תודה לך על מחמאותיך הרבות, אך אני משוכנע שתתאכזב לשמוע כי אני לא חוזר על ססמאות מסריחות ודמגוגיות, במיוחד לא כאשר הן יוצאות מפיו של מעודד הטרור, ח"כ אחמד טיבי. תסלח לי רונן, אבל המטרה לא מקדשת את האמצעים. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו להיות חזירים חסרי רגש כלפי עם שלם. אם אתה כל כך בעד זה שדמנו שווה יותר מדמם של אחרים, אנחנו לפחות צריכים להצדיק את זה! בנוסף, שלא כמוך, אני מאמין שאנושיות, אמפטיה ומידת רחמים הם בין הדברים החשובים ביותר שצריכים להיות בכל אדם ובכל מסגרת. הומאניות זאת לא מילה רעה. כן כן , על תהיו יפי נפש, דם יהודי כן מעל הכל, לפחות היום . אהה... ונכון ל- 1939 הייתה תיאוריה מאוד פופולרית שגרסה כי קיים גזע עליון נאור אחד בעולם שצריך לשלוט על כל השאר. אז מה? רונן, ובנוגע לתקוותיך להסכם שלום- צר לי לאכזב אותך. אבל כמו שזה נמשך כבר למעלה ממאה שנים (בכל המתכונות שבהן זה היה), כך זה יימשך עוד הרבה זמן. הבעיה היא, וזו גם הסיבה שאתה לא היית רואה פיגועים בשוק באום אל פאחם וגם לא במגרש הכדורגל של טייבה, כי אנחנו לא דתיים מספיק, ולא פנאטיים מספיק, ולא חדורי ולמודי שנאה מספיק כדי לעשות את זה (להוציא מקרים מיוחדים כמו נועם פדרמן ושות'). אני בעד הגדר. אבל אני בעד גדר אחרת. גדר שתחסום כניסת מחבלים ותמנע הרג ישראלים חפים מפשע, אך בהחלט ובהחלט גם תמנע דירוד הפלשתינים מעבר לכל קווי מצוקה קיימים. אגב, בתור מי שקיבל את הציון הגובה בכיצה במתכונת בהסטוריה, אתה אמור לדעת, שברגע שרומסים ודורסים עם שלם- הוא יכול רק להתקומם, כי אין לו מה להפסיד. במיוחד כאשר מדובר באנשים שבשבילם מוות מהווה רק אמצעי להגשמת המטרה. אז בפעם הבאה שאתה ממהר לצאת נגד מה שאני אומר, אתה לא חייב להיות מקורי (זה בסדר..), אבל לפחות תנסה לבחון את הפן הלא צמא- דם שיש בסיפור הזה.