פסיקת בג"ץ החדשה

CableGuy87

New member
פסיקת בג"ץ החדשה

מה דעתכם עליה? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3155440,00.html תיקראו גם את התגובות...

../images/Emo45.gif תומך בפסיקה

לא ייתכן שהחרדים יסתייגו לחלוטין ממסקנות ועדת דוברת, אך ידרשו ארוחות חמות בבתי הספר שלהם. ושוב, פעם אחר פעם ניתן לראות שנציגי העבודה מתייצבים מאחורי החרדים...

Sashka7

New member
אני מאוד תומכת בהחלטת בג"ץ

אני חושבת שזוהי החלטה נכונה וכל החלטה אחרת צריכה להיות פסולה. כלומר הממשלה חייבת לתמוך בחינוך ממלכתי. מי שלא טוב לו בחינוך ממלכתי בוחר ללמוד בביה"ס דתי שנתמך ע"י מועצות דתיות או מפלגות דתיות, או בביה"ס פרטי. כמו שממשלה לא תומכת כספית בשום הוצאה של ביה"ס דתי\ פרטי ככה היא גם לא צריכה לתמוך בארוחות חמות. אם הארגונים החרדיים מצליחים לגייס כסף לחינוך דתי אז שיגייסו גם כסף לארוחות חמות לאותם ילדים שלומדים שמה, מי שלא טוב לו הדיל הזה שיעביר את ילדו לביה"ס ממלכתי . כמו שלא מגיעה לביה"ס פרטי עזרה וסיוע כספי ככה גם לא מגיע לביה"ס דתי אותו סיוע. אין פה שום מקום לתקוף את השופטת בגזענות כי היא לא עשתה זאת ממניעים אלה. אם ביה"ס פרטיים היו מבקשים ארוחות חמות אז גם להם היא הייתה מסרבת.

את חמודה את !!!!

אבל אני פשוט לא מסכימה איתך בקטע הזה !!! אני חושבת שלכל ילד מגיעה ארוחה חמה, לא משנה אם הוא חילוני או דתי או חרדי !!! כאילו אם המדינה מחליטה לתת תקציבים לחינוך חרדי(אני נגד לגמרי!!!) אז היא גם צריכה לדאוג לתת גם אוכל!!! אוכל זה לא כמו חינוך והמדינה צריכה לממן אותו לכ-ו-ל-ם !!!!

Sashka7

New member
אבל את לא חושבת שאם הורה

החליט שילדו ילמד בביה"ס חרדי הוא צריך לקבל גם את המינוסים של הביה"ס? אח שלי הקטן לומד בביה"ס תל"י שזה גם חצי דתי כזה ואנחנו מקבלים ומבצעים גם דברים שאנחנו לא תמיד רוצים לעשות... אני בעד לתת אוכל לכל ילד שזקוק לאוכל אבל לא לעשות את זה מגזרית. בכל מגזר יש עניים ולהם כן צריך להשיג מנות חמות.

tapr

New member
הערה קטנה

תבדילי בין חינוך דתי, בבתי הספר הממלכתיים-דתים, לחינוך החרדי שרובו ככולו אינו ממלכתי אך קיבל בעבר מימון מדינה (דבר פסול לטעמי).

תמיר1991

New member
בהחלט../images/Emo45.gif

צודקת במאה אחוז - הם צריכים להבין שלא לנצח נידונו לכלכל כל צעד ושעל שלהם. אם הם בחרו לנטוש את מערכת החינוך שלנו, היא לא תיתן להם צ'ופרים... תמיר.

tapr

New member
תומך../images/Emo45.gif

אין שום סיבה לסבסד ולו במעט בתי ספר פרטיים כגון זה. יש איזושהי מגמה לא רצויה בנושא, שכאילו המוסד אוטונומי, מלמד איזה תכנים שבא לו, לא ממלכתי, אבל עדיין יקבל תקצוב מהמדינה. כמובן, באה רפורמת דברת, ולא יכנסו לימודי הליבה לבתי הספר הללו. אבל אם מציעים אוכל בחינם... אין לי שום בעיה שיהיו בתי ספר חרדים שיקבלו סבסוד. כל עוד יהיו ממלכתיים ונתונים לפיקוח מלא של משרד החינוך, ולא של הרב עובדיה. יתכן וצריך להיות חינוך אחיד לחלוטין, וכך ניפטר מהרבה בעיות. את לימודי התורה יוכלו לעשות במסגרת חיצונית או בשיעורים נוספים לכל מי שיחפוץ בהם.

תמיר1991

New member
צודק../images/Emo70.gif

לדעתי, מערכת החינוך החרדית הנה גזענית ושוביניסטית (אשכנזים ומזרחים לחוד, סרוג ודוס לחוד, בנים ובנות לחוד וכו') - והפיתרון היחיד לביעור הרעה החולה והאנטי-מערבית הזו היא במסגרת זרם יחיד של חינוך. תמיר.

תמיר1991

New member
החלטה נהדרת -

אולי, רק אולי, האור בקצה המנהרה של סיום הפרזיטיות
תמיר.

למעלה