פסיפלורה...

פסיפלורה...../images/Emo20.gif

פעם ראשונה שאני בפורום הזה והוא נראה לי פורום כייפי ונחמד ביותר. לשאלית- לפני כשנתיים קנינו שתיל פסיפלורה קטן אותו שתלנו בגינה מתחת לקורה כך שהוא בצל. ההתפתחות שלו ממש מיזערית והובטח לי ע"י המוכר במשתלה שהוא יניב פירות וזה טרם קרה. אני מתלבטת אם להעביר אותה מקום עם יותר שמש או להשאיר אותה בצל מתחת לקורה... אשמח לתגובות, עצות והתיחסויות...

מממ.. קשה לי לענות

על השאלה שלך כי אני לי מומחה ואני נזהר במילים שלי אבל ממה שאני יודע פסיפלורה אמורה להיות בשמש והשתילה בצל הייתה טעות.. השאלה היא אם מותר להעביר אותה עכשיו ואיך ועשות את זה.. אז אני מקפיץ
שהמבינים יענו לך..

shlumbergera

New member
פסיפלורה חייבת שמש מלאה והשקייה

לרווייה מספר פעמים בשבוע, לפי האזור בארץ ומזג האויר. חשוב לתת לה רשת כלשהי להדלייה. דישון במועדים קבועים ובעיקר לקראת סוף החורף ייתן לה דחיפה לפריחות ופירות. זה נכון לגבי כל הצמחים הנותנים פירות מאכל.

שקדי

New member
יש לך שתי אפשרויות עיקריות

אחת להעביר את הפסיפלורה השניה והעדיפה לקנות שתיל חדש ברור שחוסר השמש בעוכריו לפי גילו היה צריך לתת בשנה שעברה עשרות פירות ולהשתרע על מרחבים רבים...בהצלחה

HAIM63

New member
מאמרים על שעונית=פסיפלורה

כנסי לאתר, לדף מאמרים יש על פסיפלורה. כדי לקבל פרי, יש צורך בשמש מלאה. בהצלחה

אג ארז

New member
את חייבת צמח נוסף!!!!!!

ההאבקה בפסיפלורה הינה האבקה זרה מה שאומר שלצורך חנטה דרושה אבקה מצמח אחר. ההמלצה הראשונה היא לשתול צמח נוסף ובינתיים ניתן להביא פרחים מצמח אחר ולהאביק ידנית עד שהשתיל הצעיר ייצר פרחים ועד אז חשוב לתכנן מה עושים עם כמויות הפרי ....

למעלה