פסים בהדפסה...

osnatush

New member
פסים בהדפסה...../images/Emo53.gif

יש לי מדפסת ביתית HP815C שהייתה עד לפני זמן קצר תקינה לחלוטין. רכשתי טונר צבעוני מבית DMO והמדפסת פשוט השתגעה! התחילה לפלוט מלא דפים ברצף, עם שורות בג´יבריש ומה שאמור היה להיות צבעוני-יצא דהוי מאוד.. מהר מאוד הבנו שהטונר שקיבלנו פשוט לא מתאים! שמתי פעמי בשנית ל-DMO והם טענו שנתנו לי טונר לא מתאים, והביאו לי אחד שכן מתאים (ובדקתי-זה באמת הדגם, מתאים בודאות) כמובןשמדובר שוב בטונר חלופי. אך- אמנם התמונות יוצאות בצבע מלא, אך עם פסים לכל האורך! פניתי אליהם והם אמרו שאביא את המדפסת לתיקון, אך אני חוששת מעט, כיוון שהם נראים לי לא אמינים (הם יכולים להחליף לי חלקים במדפסת ודברים כאלה..) רק לידע כללי-הם אוספים טונרים מקוריים וממלאים אותם בצבע, ולפעמים לא עד הסוף..
בקיצור: 1)ממה נובעים הפסים בהדפסה? 2)האם כדאי לתת להם תמדפסת לתיקון ללא חשש? אודה לתשובה וסליחה על המגילה שיצאה לי...

noa_f

New member
נסי לנקות את ראש ההדפסה

כשמחליפים דיו, לפעמים צריך לעשות את זה.

noa_f

New member
כשאת שולחת להדפסה ועולה התוכנה

של המדפסת, יש שם בטח אפשרות כזו

SCaToPHaG

New member
עדיף לנקות פיסית - בעצמך

הניקוי דרך הדרייבר יעיל רק בחלק מהמקרים, ובניקוי עצמי מגיעים למקומות חבויים ומוציאים *המון* ג´יפה - מה שאף מדפסת לא מאפשרת.

FourAces

New member
ברוכה הבאה למשפחת נפגעי DMO

שנים על גבי שנים שהם גורמים את הצרות הללו לאינספור לקוחות. הגיע הזמן שמישהו יקום ויומר את הדברים כפי שהם. דיו חלופי, כשמו כן הוא, חלופי! הוא זול יותר מהדיו המקורי של היצרן ובהתאם לכך עומד בפחות ביקורות איכות וסטנדרטים מחמירים. נכון, דיו מקורי של HP יקר, אבל אין מה לעשות, התוצאות הן שמדברות בעד עצמן. אני לא הייתי סומך על DMO עם מדפסת ענתיקה בת 60 שנה, לא כל שכן מדפסת שאולי אינה חדשה, אבל עדיין לא סיימה את חייה. המלצה קטנה. שימי פעמייך אל חנות אופיס דיפו הסמוכה לאזור מגורייך וקני דיו מקורי. הכניסי אותו למדפסת ובדקי כי תופעת הקווים אינה חוזרת. אגב, תופעת הקווים שאת מתארת, נובעת לרוב כתוצאה ממעברי דיו סתומים בראש הדיו, כך שהבעיה מתמקדת בדיו ולא במדפסת.

noa_f

New member
ממממ... לי הם לא עשו שום צרות (עדיי

עדיין) דווקא הדיו המקורי של אפסון התייבש ושבר את מזרק הדיו... אין שום הצדקה למחירים הגבוהים של ראשי הדיו המקוריים. אף תקן מחמיר וביקורת איכות קפדנית לא מתרץ את העובדה שמדור לדור ראשי הדיו של המדפסות הולכים וקטנים - בעוד מחיריהם עולים ועולים.

SCaToPHaG

New member
"אין שום הצדקה למחירים הגבוהים..."

בוודאי שיש - לעשות כסף! המחירים של מדפסות בימינו פשוט מגוחכים ונמכרים במחיר הפסד. (בדיוק כמו פלייסטיישן 2 - גם שם הרווח הגדול הוא מהמשחקים) לא לשכוח שמאחורי כל ליין מדפסות חדש עומדים המון מו"פ, משכורות עתק לבכירים, עלויות ייצור, שיווק, לוקליזציה ועוד מיליון ואחד דברים. מחיר של 800 ש"ח למדפסת ביתית טופ-אוב-דה-ליין הוא ללא ספק זיל הזול. (ועוד במחירים של הארץ.)

noa_f

New member
בדיוק הוכחת את הטענה שלי....

וד"א, המדפסות שראשי הדיו שלהן הכי יקרים (וכמובן המדפסות הכי זולות) הן של לקסמארק - שדוקא אינן "טופ אופ דה ליין"... אין אף אביזר מחשב שנמכר ברווח גדול - למעט ראשי דיו (ותוכנות מייקרוסופט).

oren*

New member
לא נכון ../images/Emo70.gif

לפי ההודעה שלך כולם צריכים לקנות מכונית מרצדס כי פורסמה כתבה על בעיה בדגמים מסויימים של מכוניות פז´ו. אנחנו קונים כבר שנתיים את המוצרים של DMO, שלוש מדפסות בבית שעובדות מסביב לשעון (HP930 אצלי בחדר, EPSON 680 אצל אבא שלי ועוד אחת אצל אחותי) ומאוד מרוצים. סתימת ראש דיו יכולה לקרות גם בטונר מקורי, עובדה היא שבחלק מהמדפסות יש פיצ´ר מיוחד שאחראי לניקוי ראש הדיו (מה שאומר שהם מכירים בתופעה).

SCaToPHaG

New member
תגובה #1

* עובדה מספר 1: DMO מכרו לך ראש לא נכון ובגללם נגרם לך נזק למדפסת. (אלא אם כן את טעית בבקשה, ואז זה אשמתך) * עובדה מספר 2: DMO מספקים אחריות על המדפסות כשקונים מהם דיו חלופי. * פסים לכל האורך: ככל הנראה הראש הלא מתאים דפק משהו בראש ההדפסה - אולי סתם אותו, לכלך אותו, פגע בו פיסית (משהו התעקם) או חירבש משהו אלקטרוני. * האם מעבדת התיקונים של DMO אמינה? אף אחד לא יוכל להגיד בוודאות. אולי יש כמה לקוחות מרוצים מהתיקונים שלהם - אבל באותה מידה יש גם מאות לקוחות מרוצים שמשתמשים שנים בדיו חלופי בלי בעיה. צריך לזכור שהתיקון בחינם ומן הסתם יש גם אחריות על נתיקון (אני מניח) ובמחיר המגוחך שיש היום למדפסות ביתיות זה לא סיכון גדול לקחת. * ובאופן כללי - ההמלצה הכללית שלי היא להשתמש בראש צבעוני מקורי. בראשים שחורים אפשר להסתפק בחלופי. הצבעוני מזייף מבחינת צבע, נוטה לנזול, ולכו תדעו מה שמו בפנים, אז עדיף לשלם כפליים במחיר הזה. (שוב - לדעתי - וכל מקרה לגופו.) * כמו כן לא לשכוח שיש בארץ דיו חלופי של לפחות 3 יצרניות שונות - אז אם לחוצים בכסף והדיו שלנו בגד בנו - אפשר לנסות פירמה אחרת. * איך מנקים את ראש ההדפסה - נוברים באתר של hp עד שמוצאים את המדריך המבוקש (לפי המדפסת) - הוא מאוייר ומפורט מאוד, ובעזרת מקלות אוזניים וקצת אלכוהול אפשר לחסוך הרבה כסף.

noa_f

New member
ברוב מדפסות HP ראש ההדפסה מגיע עם

הדיו, ומוחלף בכל החלפת "ראש" (לכן קוראים לזה ראש ולא מחסנית, בניגוד למדפסות אפסון למשל). לכן, כאשר הוחלף הדיו - הוחלף גם ראש ההדפסה.

SCaToPHaG

New member
ובכל זאת

יש עוד מספר מקומות רגישים בקונסטרוקציה שיכולים להתלכלך להסתם וכו´ ולפגום בהדפסה ובמדפסת.

למעלה