כן - קיבלתי 714האם עשיתם?
כן.האם זה הספיק לכם כשניסיתם להתקבל למוסד אקדמי?
מדעי המחשב באונ' חיפה. סיימתי בהצטיינות תוך עבודה באינטל.מה למדתם, ואיפה?
כל הכבוד לך, אתה אדם משכיל.אענה:
א. עשיתי פסיכומטרי, פעמיים. בשנת 1998 במסגרת התיכון שלי בקידמה (הקורס מומן על ידי הבי"ס). שנה לאחר מכן, על מנת לשפר את הציון, עשיתי פסיכומטרי חוזר ב- HIGH Q שישב אז בלונדון מיניסטור בת"א ועמדתי במשימה.
ב. הספיק לי. הדבר היחיד שהייתי צריך לתקן זה לעבור "מבחן אמיר", שממיין את יכולות השליטה שלי באנגלית. בסופו של דבר, כשהתחלתי את לימודיי ב-2002, עשיתי קורס מתקדמים כי לא השגתי פטור אוטומטי.
ג. למדתי ספרות אנגלית ומדע המדינה. אחרי שנה איומה בספרות אנגלית נשרתי ועברתי למזרח תיכון. סיימתי את התואר הראשון במסלול דו חוגי של מד"מ ומזרח תיכון. המשכתי עם מזרח תיכון לתואר שני ללא תזה, אבל פרשתי באמצע הכנת העבודה עקב מות המרצה ואי כימיה עם מחליפתו.
סה"כ למדתי באוניברסיטת ת"א בין השנים 2002-2008 ו 2010-2013.
תודה רבה, אבל השכלה לא פותחת את הדלתות לבד. צריך עוד כישורים.כל הכבוד לך, אתה אדם משכיל.
השכלה היא לא מחלה מדבקת.לכן ניסיתי פעם לצאת עם אישה משכילה
קיוויתי שהיא תעביר אלי את הידע שלה כשהינו מחוברים יחד במיטה.
ברור שלא.תודה רבה, אבל השכלה לא פותחת את הדלתות לבד. צריך עוד כישורים.
השכלה היא לא מחלה מדבקת.![]()
במקומות הסתדרותיים השכר נקבע על פי רמה אקדמית.ברור שלא.
אבל כדי להתקבל למקומות עבודה מסויימים אתה חייב מינימום השכלתי
ובהמשך גם השכר שלך נמדד על פי הרמה האקדמית שצברת.
בתחום האלקטרוניקה פגשתי אנשי מקצוע מעולים, שבאמת לא הבנתי למה ויתרו על התואר שמביא שדרוג שכר בלי מלחמה כל החלפת מקום עבודה.היא לא מחלה, להפך, היא יכולה לפתוח דלתות מסויימות.
אני במשך מחצית חיי הראשונים הייתי עצמאי בתחום האלקטרוניקה
כעובד מדינה - תארים דווקא משדרגים משכורת.ובחצי השני עד לפנסיה הייתי עובד מדינה.
כך שלא הפריע לי שלא למדתי במוסד אקדמאי.
כי ללמוד זה נהדר!חוצמזה מה הטעם לרכוש השכלה האקדמאית כשבחצי השני של החיים שלך אתה הופך להיות זקן סנילי ודימנטי.![]()
למה הוא נסגר? (כנראה סמוך ללימודיך שם)אענה:
א. עשיתי פסיכומטרי, פעמיים. בשנת 1998 במסגרת התיכון שלי בקידמה (הקורס מומן על ידי הבי"ס).
אז נשמע שפחות הספיק - הרי היית צריך 2 מקצי שיפורים.שנה לאחר מכן, על מנת לשפר את הציון, עשיתי פסיכומטרי חוזר ב- HIGH Q שישב אז בלונדון מיניסטור בת"א ועמדתי במשימה.
ב. הספיק לי. הדבר היחיד שהייתי צריך לתקן זה לעבור "מבחן אמיר", שממיין את יכולות השליטה שלי באנגלית. בסופו של דבר, כשהתחלתי את לימודיי ב-2002, עשיתי קורס מתקדמים כי לא השגתי פטור אוטומטי.
האם זו הייתה בחירתך הראשונה - או מה שבחרת מתוך האופציות הרלוונטיות?ג. למדתי ספרות אנגלית ומדע המדינה.
אין לי מושג אם קידמה נסגרה.למה הוא נסגר? (כנראה סמוך ללימודיך שם)
אצלנו בית הספר איפשר למכון לערוך קורסים אצלו - מה שאיפשר לקבל מחיר מוזל לקורס.
התבלטתי עד לרגע האחרון והתייעצתי עם אנשים, בהם אחד המפקדים שלי בצה"ל שהיה בעצמו אקדמאי במשרה חלקית.האם זו הייתה בחירתך הראשונה - או מה שבחרת מתוך האופציות הרלוונטיות?
כן...אין לי מושג אם קידמה נסגרה.
ולא חשבת על קורס הצוערים של משרד החוץ?התבלטתי עד לרגע האחרון והתייעצתי עם אנשים, בהם אחד המפקדים שלי בצה"ל שהיה בעצמו אקדמאי במשרה חלקית.
בגיל 21, רוב האנשים לא באמת יודעים מה הם רוצים. רציתי להיות באקדמיה ואכן הייתי כמה שנים עוזר מחקר בבינתחומי (כיום רייכמן).לא חשבת על קורס הצוערים של משרד החוץ?
פשוט זה מה שקופץ לראש כשחושבים על תארים באנגלית, מזרח תיכון, ומדעי המדינה....
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.