פסיכומטרי...

H20

New member
למה אתה מפחיד אותה?

לפי מיטב ידיעתי, רוב האנשים מתכוננים לפסיכומטרי כחודשיים, ומגיעים למיצוי יכולותיהם.

H20

New member
באמת?

מעניין מה שאתה אומר, כי עד כמה שזכור לי, במבחן שלי לא שאלו כמעט על המלים שבמילון, והאמת היא שגם בפרקים הכמותיים לא היה כמעט צורך להשתמש בטריקים שנלמדו בקורס... נו, טוב, כנראה נפלתי על מבחן מוזר.

Aphophis

New member
מאוד תלוי

לפעמים חודשיים מלווים בירידות ועליות. אני התחלתי בצורה טובה ובסוף חיפפתי ברצינות, ולמרות שהמדריך שלי חשב שאני אגיע למשהו כמו 710 עשיתי בסוף +650והלכתי חצי חודש מאוכזב וזה השפיע גם על הלימודים, אבל בסוף החלטתי שיש בעולם דברים יותר חשובים להתאכזה עליהם והמשכתי בחיים שלי, ובסוף זה בהחלט מספיק לי כדי להיכנס לפיזיקה. כך שהמסקנה הכי טובה היא לוודא שלפני הקורס תהיה מוטיבציה ללמוד, בזמן הקורס תהיה תמיכה של הסביבה הקרובה ולא לחץ (אצלי היה לחץ מצד ההורים וזה השפיע לרעה), והכי חשוב זה לקבוע יעדים ולעמוד בהם. אני בניתי על כך שאני חזק באנגלית (150) וזה גרם לי לשאננות מסויימת גם בתחומים אחרים, דבר שאסור שיקרה. והכי חשוב גם שיהיה כיף ללמוד, אם יש לך חברים לרוצים לעשות פסיכומטרי כדאי לעשות אותו קורס, ואם אין אז כדאי להתיידד אם האנשים בקורס למרות שהם בדרך כלל מבוגרים, כי זה יכול לעשות את ההבדל בין קורס טוב לרע. בנוגע ללימודים בבי"ס, לא כדאי לוותר על למידה במקצועות היותר חשובים (מתמטיקה, פיזיקה (אם את לומדת), וכו´) כי אחרת תעבדי הרבה גם אחרי המבחן, על מקצועות כמו תנ"ך וספרות אפשר לוותר...

פסיכומטרי...

שלום! טוב, לפני כמה ימים קניתי "ערכת הרשמה לפסיכומטרי", ומשם למדתי עובדה מרעישה זו: אפשר לעשות פסיכומטרי נוסף רק כעבור בערך שבעה חודשים! והתאריך הכי קרוב הוא תחילת אוקטובר.... אז השאלות שלי הן: 1. האם יספיקו לי חודשיים למידה לפסיכומטרי? והתחשבו בכך שחודש מתוך החודשיים יהיה בזמן הלימודים, וחודש מהחודשיים יהיה בזמן החופש העמוס לעייפה שלי.... ואני מדברת על למידה עצמית, לא במסגרת קורס. 2. יש לי רק צ´אנס אחד? הרי, הבחינה הכי קרובה, וגם שהכי נוח לי לעשות אותה, היא באוקטובר. כלומר, יש לי רק הזדמנות אחת? כי אני לא אוכל לחכות אחר כך חצי שנה.... אמאל´ה! ואם אני אדפוק את המבחן הזה אז הלכו לי הסיכויים להתקבל לעתודה? עצוב... יום טוב לכולם! שירלי

D a n n y b o y

New member
איזה מןוזר

קרה לי בדיוק אותו דבר...וגם אני הולך ללמוד פיזיקה (+מדי המחשב אולי, אבל אני לא בטוח שאני אתקבל). איפה אתה רוצה ללמוד? אני בבן גוריון כנראה, קרוב לבית :)

Aphophis

New member
לא יודע עדיין מתלבט

בין ירושלים לבן-גוריון. אין לי ממש העדפה כי להגיע לכל אחד מהם מגבעת-ברנר זה לא ממש בעיה. בשניהם יש יתרונות וחסרונות, ההורים לוחצים על בן-גוריון.

כן...

האמת היא שאם אני אלך לקורס אז זה יהיה דרך בית הספר של חברה שלי, ויש לי שם הרבה חברים, ותהיה אווירה טובה, אז אני יודעת שיהיה לי כיף בקורס. בקשר לשאננות באנגלית: גם אני די חזקה באנגלית ("דוברת" אנגלית), ולכן אני חושבת שאני לא ממש ממש צריכה הרבה תירגול על זה.. אתה חושב שלמרות זאת אני צריכה לתת לזה אותו זמן תירגול כמו לשאר התחומים? ושאלה נוספת.. דיברתי עם אנשים שעשו פסיכומטרי, ורובם אמרו לי שהם לא ממש טרחו ללמוד את המילים בעברית (אני מדברת על המילים המוזרות האלה שרוב האנשים לא היו יודעים את משמעותן אם הם לא היו עושים את הבחינה הזו..). הם אמרו לי שלא שווה לבזבז זמן על זה, כי זה בקושי 10 נקודות.. זה נכון? כלומר, אם יוותר לי זמן, אז ברור שאני אלמד את זה ברצינות, אבל זה דווקא נשמע לי הגיוני שלא כדאי ללמוד את זה יותר מדי...

eitan007

New member
זו שאלה שאת צריכה לפנות עימה

למדריך פסיכו´ מקצועי. אני למשל, כמעט לא הקדשתי לכך זמן, כי אוצר המילים בעברית היה החלק יחסית הכי חזק אצלי, אבל אני הייתי ממליץ לך ללמוד את זה לפני השינה, ז"מ לא לקחת את הלמידה לזה ברצינות כ"למידה" אלא כמשהו המפיג שיעמום. אני מבטיח לך שזה יותר מעניין מלספור כבשים, וגם הרבה יותר מועיל. הנה מילה מעניינת למשל, תסכלו במילון מה פירוש המילה קין (KAYAN), בעברית. אני דרך אגב קין, קין מאוד רציני.

TangoTango

New member
bwhahahahaah

בדקתי במילון: איתן הקין.....

עוררת את סקרנותי....

נו, אז מזה קין? אני מקווה שזו מילה שאתה יכול לכתוב בפורום..............
שירלי

eitan007

New member
מצטער. תבדקי במילון.

זה לא שאני לא נחמד או משהו, אני פשוט אהרוס לך.

macco

New member
תשקיעי בתרגול, לא במילים

בקורס שלי(לחמן) היה מילון הרבה יותר קטן מבקורסים אחרים("רק" 350 מילים-שגם בהן לא השקעתי הרבה), ובסופו של דבר היתה רק שאלה אחת שבה לא ידעתי את משמעות המילה. בכל מקרה, לדעתי רצוי לקחת קורס, אבל צריך לשאול מה הגודל של הקבוצות. שני הדברים הכי חשובים בקורס הם שהקבוצה תהיה קטנה(אצלנו היו 9 אנשים ואחלה מדריך-צחקנו יותר מאשר למדנו) ושיתנו טריקים טובים לפתרון מהיר ולניחוש טוב (הטריקים שקיבלתי בקורס ההוא עוזרים לי אפילו בבחינות אמריקאיות בטכניון- הרבה פעמים הציון שלי יותר גבוה מהרמה האמיתית של הידע).

Aphophis

New member
תלוי עד כמה את טובה באנגלית

אני כבר עשיתי בגרות בי"א והרמה שלי היתה מאוד טובה, אם את ברמה כזאת שאת קוראת ספרים באנגלית חופשי כמו בעברית, אז את כמעט ולא צריכה לעשות כלום, רק לעשות כמה תירגולים ולוודא שאת באמת בסדר, ואז זהו. לי היה את המבחן של קידום שלא היתה לי טעות אחת וקיבלתי פקודה לא לגעת באנגלית מהמדריך :), אם כי המשכתי לקרוא בזמני הפנוי. ככלל בשביל להצליח באנגלית בפסיכו´ צריך אוצר מילים גדול, וקריאה חופשית, שלא תסתבכי עם איבוד זמן. בכל מקרה לא צריך להקדיש זמן זהה לאנגלית כי בניגוד למספרי ולמילולי, באנגלית לא תשפרי בהרבה בחודשיים.

eitan007

New member
עצות שלי.

קודם כל, תשכחי מלמידה עצמית, תיקחי קורס (תנסי למצוא את הקורס הכי זול שיש, אם את רוצה תתחילי להתקשר לבתי ספר באזור מגורייך ותבקשי להצטרף לקורסים שמתקיימים שם ע"י מכונים קטנים. מהניסיון שלי, אפשר ללמוד את הכל לבד בבית ללא שום קורס אבל רק יחידי סגולה מסוגלים לכפות על עצמם כאלה לימודים אינטנסיביים בלי שאף אחד מכריח אותם ללמוד. אם את מאלה שלא זוכרים מתי הם לא הכינו ש"ב בפעם האחרונה, אז אולי את באמת מסוגלת ללמוד הכל לבד. אבל מניסיון, 98% (ובמיוחד אני), מתחילים לחפף ברגע שאף אחד לא יושב להם על הראש. דבר שני, כל הקורסים הם בערך אותו דבר ברמה, וגם אם יש הבדל קטן הוא לא שווה יותר אלפי שקלים. מסקנה, תיקחי את הקורס הכי זול שתמצאי, אבל שיהיה מאורגן היטב, ולא קורס חאפרים. המלצה ממש ממש חמה, בחודש ספטמבר, תקדישי 90% בזמן לימודיך לפסיכו´ ו10% לביה"ס. תביני, להיכשל במבחן בהיסטוריה, זה בערך פי ארבע פחות חמור מלטעות בשאלה בפסיכו´. הטעות הכי גדולה שאת יכולה לעשות, היא להגיד, "הלימודים יותר חשובים, לפסיכו´ אפשר לגשת בלי להתכונן יותר מדי". תאמיני לי, אני מצטער על כל דקה שהקדשתי לש"ב בחודש ספטמבר, כשיכולתי בזמן זה, ללמוד לפסיכו´ (למרות שקיבלתי ציון סביר בהחלט). אבל מה, אל תאשימי אותי בזילות הבי"ס, מאחר שאחרי הפסיכו´, את חייבת לקחת את עמך בידיים וללמוד את כל מה שהחמצת מתחילת השנה. דבר נוסף, אל תדחי את המבחן לדצמבר או אפריל, מאחר ולא תצליחי ללמוד כמו שצריך באמצע כל הבגרויות והמגנים. אי אפשר לשלב כמו שצריך לימודים בבי"ס ולימודים לפסיכו´, את חייבת להתמקד באחד מהם.

bodas18

New member
ואני אוסיף רובד אחר...

תראי. אני ממממש רציתי מעל 700 בפסיכומטרי (מי לא בעצם?).. ועכשיו כשאני מסתכל אחורה על כמה "בכיתי" על ה- 600 פלוס (המספר האמיתי שמור במערכת...
) אני מבין איזה סתום אני. אז אני לא אלמד רפואה או הנדסת אלקטרוניקה... אבל ללימודי ביולוגיה (שזה מה שאני רוצה) צריך ציון התאמה של 550 בערך... ובטכניון סכם של 75-77 (ולי יש 89.90)... בקיצור, תבואי בנחישות כאילו את נכנסת במבחן והולכת לקבל 800... אבל אם לא, לא נורא. באמת! בהצלחה

eitan007

New member
אתה לא לבד

אני חושב שאם הייתי אומר לך שבכיתי על כמה שאני קיבלתי (ותאמין לי שבכיתי לא פחות ממך), ואז אומר לך כמה קיבלתי, היית מביא לי מכות. אף אחד כמעט, לא שלם עם הציון שהוא קיבל. אני פיספסתי בטעות 2 שאלות באנגלית, ועשיתי עוד כמה טעויות, (כמו שאומרים בטניס) בלתי מחויבות, כאשר דברים מסוג זה לא קרו לי כמעט בבחינות ההכנה בקורס. אני מצטרף לחלק האחרון של הודעתך. לשירלי, המון בצלחה !!!!!!

יוסי99

New member
אני דווקא

הופתעתי לטובה - האמת שבדקתי כמה פעמים את הטופס לראות שזאת לא טעות... הייתי בטוח שיהיה הרבה יותר גרוע, כי לא עברתי על מלא דברים לפני, וגם בבחינה עצמה בכמה פרקים שכחתי לקחת זמן ונדפקתי. אבל הסוף היה מתוק בהחלט.

eitan007

New member
והשאלה המתבקשת,

כמה קיבלת ? אם אתה לא רוצה להגיד במדויק תגיד בערך.

למעלה