פסיכולוגיה???

באום13

New member
פסיכולוגיה???

שלום , לאחר המון התלבטויות ריאלי , הומני , עם אנשים במעבדה או על הג'יפ.... אני רוצה מאוד פסיכולוגיה (בעיקר כי זה מעניין , תהליכים שרוקאים במח , להוציא אנשים ממצוקות וכו''') דא עקא שאני מתקבל רק לשלוחה של בר אילן (התואר בסופו של דבר של בר אילן) ושאלתי היא מה שווה התואר הזה מול תארים אחרים ? מה הסיכוי להמשיך בלימודי תואר שני והאם בפסיכולוגיות אחרות פחות נחשקות מקוגנטיבית יש תעסוקה וכו... אני מאוד לא שש לשמוע ש"תיהיה טוב ויהיה מקצוע וכו.." ההתלבטות השניה היא ללמוד עבודה סוציאלית ולחקות לתואר שני שבו ניתן ללמוד תואר טיפולי (המקביל לקוגנטיבי בפסיכו') השאלה מה פראקטית עדיף הרי בתואר ראשון בפסיכו אין יותר מדי תעסוקה לעומת עו"ס שבו יש (למרות השכר) מצד שני זה פסיכולוגיה שזה יותר מעמיק \נחשב וכו...?? אשמח לתשובה בהקדם....

hilla44

New member
פסיכולוגיה

היי, גם אני עשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה בבר אילן. אז ככה: בשביל להמשיך תואר שני בפסיכולוגיה צריך לעבור מבחן מתאם(מבחן הערכה שכולל אנגלית סטטיסטיקה ושיטות מחקר) המבחן קשה מאוד ומצריך קורס הכנה (ולפעמים גם 2 קורסים..) ורק כ20% נגשים אליו בכלל.במידה ועברת את המבחן בציון גבוה על מנת להתקבל לתואר שני צריך לעבור עוד ראיונות והמלצות.במידה שעשית תואר שני עליך לעבור עוד שנתיים בסוג של התמחות עד שתוכל לעבוד בקליניקה משלך. בקיצור זה סיוט עולמי,ולא משתלם. אם כבר אתה חושב על התחום אז לך על עבודה סוציאלית שממנה תוכל להמשיך לתחום הקליני. אני בכל אופן עם תואר ראשון בפסיכולוגיה שלא עזר לי בכלום,אז מקווה שלא תעשה את אותה טעות.

למעלה