פסיכולוגיה לנוער

פסיכולוגיה לנוער

זקוק לעצה באופן דחוף עד לפני חדשים מספר למדתי בישיבה גדולה (במספר) והייתי נחשב לחברותי מאד; חברותות, חברים לחדר ולשולחן בחדר האוכל, רבי שיח שהיו מתנהלים בראשותי, וכהנה וכהנה.. בקיצור חיים מתוקשרים... בגלל כל מיני סיבות שלא ככ נעים לפורטן (זה די רמוז בניק שלי) הוצרכתי לעזוב את הישיבה ההיא ולעבור למוסד יותר מצומצם בתלמידים וש'כולם מכירים את כולם' , פתאום אני מוצא את עצמי לבד; בקושי מכיר את סביבתי, יושב בקצה חדר האוכל ומקשיב בהתגנבות לשיחות של אחרים, שומע מהצד חבר'ה מדברים על נושאים שיש לי בהם 'פול' מה לומר, וכל זה עובר לידי... איכשהוא אני מביט על החברה מבחוץ מתבאס לאט לאט מהמצב החדש... הם עוד חושבים שם שאני שתקן... שלא תבינו לא נכון- הבחורים שם מאד נחמדים ואיכפתיים (הרבה הרבה יותר מהיכן שהייתי קודם לכן) אבל ממש איני מצליח להתאקלם שם. מוזר. נ.ב. גם אני כמו כולכם קראתי מליון סיפורים על כאלה שהיו 'מלכ/ות הכיתה' ועברו דירה/טסו לחול והכל השתנה, אבל פתאום שזה קורה לך כל העצות נעלמות... יום נעים

סוגיא אמיתית

סיפורי מלכי כיתה וכדו' לא יעניקו פתרון ממשי ותכליתי למצבים כמו שהזכרת. מטבע הדברים הגיבוש סוגר. להיות אדם פעיל, אדם שמסתדר בחברה גדולה אין זה חכמה. הגדלות היא להסתדר במשפחה, במקום שאתה זקוק להם והם לך ואתה צריך להיות "שייך". אני למדתי בחיים שבמקומות שההתברגות נעשית באיטיות היא בטוחה יותר. אני יודע שקל לומר וקשה ליישם......... אבל כאלו הם החיים ובאנו אליהם בכדי להתמודד. גן עדן בחיים עלי אדמות יוצרים מגיהנום פרטי. אני מאחל לך בהצלחה........ ואם יורשה לי לשער.......... שלא יצאת לתרבות רעה אלא במונחים סטיגמתיים שאלמלא כן לא הייתה החברה במסגרת שאתה נמצא בה מעסיקה אותך.

יש בזה משהו

הענין שאתה מדבר עליו די נכון, אך מה שקורה (ממבט עיני) שאני ממש נשאר בחוץ, לא 'מתברג לאט' כהגדרתך. יש לי תחושה קשה שאכשהוא אני יגרר אחר החברה כנספח- דבר שבחברה הזו גרע מאד, מבחינתי, כמובן. זה מלחיץ אין אפס... נ.ב. ברור שבמונחים סטיגמטיים, מבחינה הגיונית (פילוסופית) אין מציאות של יוצא מתרבות ללא תרבות אחרת שהיא במילים אחרות נקראת סטיגמה. אולי היה יותר נכון לקרוא לזה 'יוצא מתרבות רעה' (ההברקה לא שלי) תודה בכל אופן

"ממבט עיני"

זה עניין סטיגמתי שיצרת אצל עצמך, כיוון שסוגיא חברתית היא מורכב שמאוד מעסק אותך בחיי היום-יום. חכה עוד קצת... ובינינו.......... פורים כנראה יהיה זמן אמיתי למבחן... אבל זה תלוי רק בך.

מצטער

לא ממש הבנתי מה התכוונת עם פורים , ומה תלוי בי. ככלל מעולם לא עסקתי בסוגיות מהסוג הזה כך שאני די מופתע מהרגש שלי כלפי הענין. אם תוכל לבאר יותר כוונתך אודה לך מאד.

אתה לא צודק

אתה מעולם לא הרגשת שחברה מעסיקה אותך. כשאדם מצוי בתוך ים חברתי, שההתמודדות שלו אינה חברתית/אמיתית, אלא התמודדות פורמלית/צעקנית והוא "בסדר" עם זה הוא לא שם לב........ בדרך כלל, בפורים יש קרבה, נוצרת אחוות אחים, כשאוספים יחד כסף לישיבה, כשרוקדים ביחד, כששתויים יחד....... זה זמן להתקרבות. זה תלוי בך. שתיתן לזה לקרוא ולא תמנע......

לא אמרתי

שלא היו לי 'קטעים' חברתיים, מטבע הדברים כל מי שמעורה חזק בחברה נקלע מידי פעם לקונפליקטים כאלה ואחרים, אך מעולם לא הרגשתי לחוץ מכך כמו בתקופה האחרונה. ולגבי פורים- ממש לא נראה לי שזה יצא, אני אפילו לא יודע אם בישיבה הזאת אוספים כסף (מנותק לגמרי!) , נראה לי שכל אחד אוכל בביתו את הסעודה , [יש שם ממש קצת בחורים] מה הכוונה שאני יתן לזה לקרות?

שומר 23

New member
מה שנראה לי כוונתו של חקר..

וגם אם לא זו כוונתו.. תשמע מה שהוא אמר על נסיונך.. כי כך היה נשמע לו מאיך שהבעת את ה``פחד`` שלא להכנס לחברה.. אל תפחד..! אדם שפוחד פחות מושך אליו חברים.. לך בדרכך ותהיה נחמד זה יגיע.. וכמו שכתבתי לך לעיל תפוס בחור אחד לא בשביל להכנס דרכו אל החברה אלא שהוא יהיה החברה ותראה שתוך שבועיים העסק ייראה אחרת.. הצלחה..

שוב תודה

תתאר לעצמך מצב שבו אתה מעיר איזה הערה בקול, הערה שפעם היתה סוחטת את ראותיהם של הסובבים מצחוק ודרך אגב קונה לך כמה ידידים ואף יותר מזה, וכיום כולם מחייכים ומביטים לעברך בחיוך מנומס. לעזאזל איתכם, מה אמרתי? ושזה קורה מאה פעמים ביום, תסכים איתי שזה דפוק מאד! [מה קורה שאתה מגיב לחקר האמת והוא מגיב עליך?]

שומר 23

New member
לא קראתי כל מה שיש לחקר לומר לך..

וכמובן שלהערכתי יש לו נסיון בנושא.. אבל מנסיוני בחברה המלצתי היא : תפוס בחור אחד לענין תבנה איתו חברות.. זה יעזור לך תוך שבועיים להכנס לחברה.. וגם לבנתיים.. בהצלחה.

יצירת קשר עם חבר

אינה תלות. בתנאי שמדובר בקשר על בסיס חברתי ולא בקשר על בסיס אישי.

תלות חברתית

זה מושג אחר מתלות אישית, זה אומר שאתה צריך את החבר לחברות יותר ממה שהוא צריך אותך ואז אתה בעצם הופך לתלותי. יתכן מאד שבעל התלות החברתית הוא עצמו אחד נערץ ומבוקש ובעל ביטחון עצמי עד כדי תלות של אחרים בו. זה נקרא שאני מסכל את הצלחתי במו ידי, מה לעשות.

שומר 23

New member
האמת איך שזה נראה אתה..

מפחד.. מפחד להיות שולי בחברה שם מפחד להיות תלותי. וכו` צא מהפחד זה הבעיה שלך עכשיו.. הפחד.. אם לא תפחד תצליח.. תמשיך עם בטחון.. מה שהיה לך עד היום הוא שיהיה הלאה.. תן לזה סיכוי.. הפחד מקטין את הסיכוי.. צא מהפחד!!

מפחד זו טעות

לפי מיטב הבנתי, יש בחברה שני סוגי 'לא קבילים'; יש את השקט ההוא שבקושי מדברים איתו חוץ משלום שלום, ויש את ההוא שמתעבים אותו, המטומטם הזה שלא יודע את המקום שלו, חששי שאם אתערב יותר מדאי אהפך מהסוג הראשון לסוג השני... הלזה פחד גרוע יקרא? שוב אתה מגיב לחקר האמת...

אם הנך נמצא במסגרת ישיבתית

מה טוב שתעשה חיים קשים למג``ש ע``י שתהיה מלא קושיות כרימון. ולשם כך אינך זקוק לחברים, מלבד חברותא אחת. והיא אתה בעצמך עם הגמ`. ותהיה בטוח לכשתצליח להשאיר את המג``ש בצריך עישון, או אז ירום קרנך במעלה הכיתה

אני לא פסיכולגית ולא מתימרת להיות

אבל אני חושבת שבמצב שלך פשוט תכניס לתודעה שלהם ``אני פה משמע אני קיים`` ולא חסרות דרכים יפות לעשות את זה, למשל תיתנדב למשימות (אבל לא עד כדי שתהיה פראייר כי גם זה לא טוב) תארגן כל מיני דברים, תדאג לאלו החלשים ומתוך זה שיעריכו אותך פשוט יכירו בך ותהיה במרכז... המון הצלחה...

מקפיא

New member
מהנסיון שלי,

ועברתי בדיוק את מה שאתה עובר כרגע, לקח חודש חודשיים ונכנסתי לח'ברה אחרי חצי שנה זה היה כאילו אני לומד עם הח'ברה כמה שנים... בישיבות מהסיגנון הזה אתה מהר מאד נכנס לח'ברה.....

זימj

New member
פשוט מסכן

כתבת שאתה כופר בעיקר רח``ל אז לא עולם הזה ולא עולם הבא. מסכן לפחות תהנה מהעולם הזה שלך, אני לא בעד שאדם שמקולקל באמונה ימשיך ללמוד בישיבה אז צא לדור המבול שקורץ לך בחוץ..

ר זושא 20

New member
נשמה

העצה הכי יעילה היא להתפלל למי שהחכמה שלו אני בטוח שהוא ודאי יעזור בזה העניין

למעלה