פסיכוזה.

Himmelfarb

New member
פסיכוזה.

מאילו בעיות נפשיות ניתן להגיע למצבים פסיכוטיים והאם מאספרגר גם ניתן?

מצבים פסיכוטיים

השאלה מאד כללית ולכן לא ניתן לענות לענות עליה בצורה רצינית כפי שהיא. תסמונת אספרגר אינה קשורה למצבים פסיכוטיים. מאידך- אף אחד אינו חסין לחלוטין: מצבי קיצון חריפים כמו טראומות קשות, שוק, השפעת סמים, ואפילו חוסר שינה מתמשך ועוד- עלולים להביא את הנפש למצב פסיכוטי. זה עשוי להיות מצב זמני.

מאילו בעיות נפשיות ניתן להגיע למצבים פסיכוטיים?

ניתן להגיע למצבים פסיכוטיים ממחלות נפש (כגון: סכיזופרניה והפרעה ביפולרית), ממצבי דחק קשים (כגון טראומה, חרדה ודכאון), ממחלות גופניות הקשורות למוח (כגון: אלצהיימר ופרקינסון), משימוש יתר בסמים (כגון אלכוהול,אקסטזי וחשיש), ולעיתים נדירות גם מתופעת לוואי של שימוש בתרופות (כגון נוגדי חרדה ונוגדי דכאון).

אספרגר כשלעצמו איננו מחלה שבגינה אדם עלול להגיע למצבים פסיכוטיים. הבעיה היא שתכופות מתקיימות באדם הלוקה באספרגר הפרעות נוספות (כגון: דכאון, חרדה, קשיי ויסות וכו'). אם שאלתך נובעת מהיכרות עם אדם המוגדר כסובל מאספרג, והגיע למצב פסיכוטי, מומלץ לפנות להערכה פסיכיאטרית טובה על מנת להגיע לאבחנה נכונה ולסייע לו בהתאם לאבחנה. לא לצאת מתוך הנחה שהמצב הפסיכוטי נובע מהיותו סובל מאספרגר.

בהצלחה!

Himmelfarb

New member
אני שואל בקשר אליי. אני סובל מאספרגר ו OCD

ואצלי איבחנו OCD בגיל 8 ובמשך שנים הייתי מטופל תרופתית בפבוקסיל, עד שבגיל 13 התנתקתי מהמציאות ונכנסתי למצב פסיכוטי, אז הוחל טיפול בריספרדאל (תרופה אנטי פסיכוטית), ובשלב מסויים הוחזר הפבוקסיל, והשילוב של שניהם ביחד גרם לי להרגיש ממש לא טוב, מה שהוביל לאישפוז פסיכיאטרי (בגיל 14). אז יכול להיות שנכנסתי למצב פסיכוטי בגלל ה OCD? אם כי ידוע לי שלא כל OCD גורם לפסיכוזה. ה OCD שלי הוא בעיקר מחשבתי, מתבטא במחשבות (טורדניות) ופעילות אובססיבית (נטייה לחזרתיות).
&nbsp

niva99

New member
קצת רקע לגבי תסמונת אספרגר

יש הסבורים כי היא נמצאת על הספקטרום האוטיסטי
(מתוך אתר של עמותת אפי)
תסמונת אספרגר היא מגבלה נוירולוגית התפתחותית המתבטאת בעיקר בקשיים באינטראקציה חברתית ורגשית. לבעלי התסמונת אינטליגנציה תקינה, ולעתים קרובות אף גבוהה מן הממוצע, יכולות מילוליות טובות וזיכרון מעולה לפרטים. קיים פער משמעותי בין היכולת הקוגניטיבית והפוטנציאל המילולי שלהם לבין תפקודם בחיי היומיום. מאפייניה העיקריים של התסמונת הם:
&nbsp
קשיים באינטראקציה חברתית - בעלי התסמונת מתקשים מאוד ביצירת קשרים בינאישיים וחברתיים. קשה להם להביע את רגשותיהם או להבין את רגשותיו של הזולת ומחשבותיו. הם נאיביים מאוד, ולא מפענחים קודים חברתיים. הם עלולים לטעות בפירוש סיטואציות חברתיות ולהתייחס אליהן באופן לא מתאים. קשה להם להסתגל למצבים חדשים ולשינויים. יחד עם זאת, בהדרכה הולמת, הם מסוגלים לרכוש מיומנויות חברתיות וללמוד באופן קוגניטיבי מה שלא רכשו באופן אינטואיטיבי.
קשיי תקשורת - לבעלי התסמונת יכולות מילוליות טובות, אולם השפה שהם משתמשים בה היא תבניתית, והם אינם קשובים לביטויים דו-משמעיים, מטפורות ודקויות לשוניות. יש להם קשיים בהבנת תקשורת לא מילולית (שפת גוף, מחוות, אינטונציות ) ומשום כך, עלולים להגיב לסיטואציות שאינם מבינים באופן מוגזם ולא הולם.
התמקדות מופרזת בתחומי עניין צרים ולעתים גם יוצאי דופן (כגון לוחות זמנים של רכבות או דינוזאורים). אופן החשיבה שלהם נוקשה ותבניתי. הם יכולים להיות מומחים גדולים בתחום מסוים, בזכות הזיכרון המעולה שלהם לפרטים. התמחות ייחודית זו יכולה להיות פתח לשיקומם, ולעתים אף להוביל לקריירה מדעית או אמנותית יוצאת דופן.
סרבול מוטורי קל ורגישויות חושיות.
&nbsp
התסמונת הוגדרה ב- D.S.M בשנת 1994, ויש ויכוח בין אנשי המקצוע בשאלה האם לשייך אותה לספקטרום האוטיסטי או לראות בה קטגוריה בפני עצמה

תסמונת אספרגר הוגדרה כנמצאת על רצף האוטיזם

תודה רבה לך ניבה, שהארת את עינינו במאפייני תסמונת אספרגר.
אכן התסמונת עברה טלטלות הגדרתיות לאורך השנים, אולם ב DSM-V שיצא לאור בשנה שעברה, הוכנסה התסמונת שוב לרצף האוטיסטי, תחת השם: ASD (Autistic Spectrum Disordeׁr.

Himmelfarb,, אתה בהחלט צודק. OCD כשלעצמו איננו תסמונת המביאה למצבים פסיכוטיים, כפי שאספרגר כשלעצמו אינו אמור להביא למצבים פסיכוטיים. הבעיה היא בדרך כלל בקומורבידיות (הפרעות המופיעות יחד), ובקושי להתאים את הטיפול התרופתי להפרעות השונות המתקיימות בו זמנית.

בין אם אתה מנסה להבין חוויה מאוד לא נעימה שקרתה בעבר, ובין אם אתה ממשיך לסבול מידי פעם ממצבים פסיכוטיים, אני ממליצה לבקש מפסיכיאטר המכיר את התמונה המורכבת האישית שלך, הסבר מפורט יותר למצבים אלה.

למעלה