פסיכוגורפיה

shiri96

New member
פסיכוגורפיה

לא הייתי כאן כמה ימים ושמחתי לחזור בין השאר גם לפורום הזה שהוא אחד המועדפים עלי! האם מישהו מכם מכיר מנסיונו האישי את השיטה הפסיכוגרפית של ד"ר שתיל. שמעתי הרצאה שלו וכן קראתי את ספרו ואכן מדובר בגישה מעניינת מאד שלדעתי (הבלתי מקצועית) גם הגיונית ביותר. האם מי מילדכם עבר "קורס" כזה? האם תוכלו לספר מסיונכם האישי? כיצד התקדם הילד לאחר מכן? האם תוכלו להמליץ באיזור המרכז על בעלי מקצוע העובדים בתחום הן פרטי פרטני והן במסגרות גניות? תודותי ויום נעים לכולכם

דרכים לדעת אם שיטות הן טובות ../images/Emo13.gif

ראשית: אני לא מכירה את השיטה הזאת ולא שמעתי עליה. השתיל היחיד שאני מכירה הוא יונתן שתיל פסיכולוג שכתב כמה ספרים מעניינים בפסיכולוגיה. שנית: זה שאני לא מכירה לא אומר כלום. אבל יש דרכים לדעת אם שיטה מתאימה לך. אז ככה: מדברים עם אנשים. שומעים מה הם מספרים. מדברים עם המטפל המיועד, שואלים בלי בושה המון שאלות ובוחנים אם יש כימיה ואם מתאים. מבקשים צפי של תוצאות (רמז: אם יש צפי קצר, עובדים עליכם) מבקשים לדבר עם מטופלים אחרים של אותו מטפל. אם אתם כבר מכירים את עצמכם (או את הילד שלכם) ואתם יודעים בקווים כלליים מה טוב לו ועם מה הוא משתף פעולה, תבחנו את הדברים האלו. ובכל זאת, כדי לנסות טיפול צריך מידה של התמסרות. אז אם תחליטו שאתם הולכים על זה, קחו כמות זמן מסוימת (חודש, חודשיים) ואז תבחנו שוב את התוצאות. ודבר אחרון: אם זה לא עובד, יכול להיות שמטפל אחר באותה שיטה היה מחולל פלאים, והבעיה היא במטפל, ויכול לעומת זאת להיות שהשיטה לא מתאימה ושווה לנסות אחרת. אני אישית מאמינה שלכל אחד יש את השיטה שמתאימה לו ואם מחפשים מספיק - מוצאים. שיהיה
מיכל.

דליה.ד

New member
יש לי נסיון בפסיכוגרפיה

שלום לך שירי, אני מורה לחנוך מיוחד ויש לי נסיון רב בפסיכוגרפיה. עבדתי עם מספר גנים בתחום. הפסיכוגרפיה היא שיטה המעבירה את הילד דרך שלבי הציור במטרה להגיע לכתיבה. אני באופן אישי מעבירה את השיעורים כמו בספר אבל מוסיפה לילדים גם תירגולים על פי אילנה מודלינגר. שיטת מודלינגר היא שיטה נוספת (לפי דעתי מאוד יסודית וטובה) לטיפול בדיסגרפיה או כל קושי גרפומוטורי שהוא. השיטה הזו מבוססת על הטמעת תבנית התנועה של הכתיבה. השיטה משלבת אלמנטים של מוטוריקה גסה, מוטוריקה עדינה, עבודה על תנועות הכתיבה וכן כתיבה. פסיכוגרפיה היא שיטת בזק (20 שיעורים) ממוקדים. היא טובה לכל הילדים אבל לחלקם יש צרכים נוספים לשיפור התפקוד הגרפו מוטורי. תמיד טוב לעבור אותה לכל הילדים בגן חובה וכיתה א´.

shiri96

New member
דליה ../images/Emo51.gif ו ../images/Emo92.gif

תודה מכל הלב אני מאד הייתי מעוניינת לבדוק אפשרות להעביר את קורס הבזק הזה בגן של בני, הנמצא באיזור המרכז (הבנתי נכון שאת מאיזור הדרום?) האם תוכלי להמליץ על אנשי מקצוע מתאימים לעבודה עם הילדים בגן (בקבוצות קטנות כמובן) או לחלופין בשעות אחה"צ לקבוצה קטנה של ילדים עם קשיים גרפומוטריים (בין השאר). אפשרי אפילו קורס לא ממש ´בזק´ ובשילוב של שיטת אחרות (כמו אילנה מודליגר) במשך שנת הלימודים. תודה וניתן לפנות גם לאימייל. למען שאר חברי הפורום מצורף קישור לאתר של מודליגר (מקווה שיצליח) יום של אור ו
לכולם (אני מתחילה להנות לאט לאט מאייקונים החביבים האלה)

דליה.ד

New member
מי יכול להעביר

שירי שלום! לפי דעתי כל אחד (כמעט) יכול להעביר את הקורס לילדים. ענייני את הגננת של בנך אולי היא תרצה להעביר את הקורס לילדי גן החובה בגן. אם עובדים על פי הספר ניתן להעביר את השיעורים בלי בעיה. אם זה לא מסתדר אני ממליצה אולי להתארגן כמה הורים לילדים בגיל גן חובה, עם או בלי קשיים בציור וכתיבה, ולחפש מורה או גננת שתעשה את הקורס אח"הצ. אני לא ממליצה לך להעביר את הקורס בעצמך כי אני אישית מאמינה שהורים צריכים להיות הורים ולא מורים של ילדיהם. אני אם לילדים עם קשיים ואני צריכה לעמוד מאוד חזק על דעתי שלא אני צריכה ללמד את ילדי (אני לא מדברת סתם על שיעורי בית - זו חובתו של כל הורה לסייע). אם הגננת תרצה להתייעץ תכתבו לי לאימייל ואשלח לכם מספר טלפון כך שנוכל לשוחח. שמחה שיכולתי לעזור! [email protected]

shiri96

New member
../images/Emo51.gif ואימייל בדרך

דליה תודה רבה בהחלט אשמח לקבל את מספר הטלפון שלך ולקשר אותך עם הגננת בגן. כמו כן שלחתי לך אימייל נוסף בעניין הנוירולוג מקווה שקיבלת ותוכלי להגיב. שבת שלום.

למעלה