"פסטילאדינו" 2005

"פסטילאדינו" 2005

לכל ידידי בפורום הלאדינו. "פסטילאדינו" 2005 יוצא לדרך. ברצוני לערוך משאל או סקר ממצא היכן יעדיפו חובבי הלאדינו לקיים את הפסטיבל הבא. המקומות האפשריים לנושא הם: 1. ירושלים. 2. פתח תקווה. 3. בת ים\ חולון 4. ראשון לציון. אשמח לקבל תגובות רבות ככל שניתן. שלכם מוני מורנו ארמוזה

falling leaves

New member
אז ככה -

את פסטילאדינו יצא לי לראות עד עכשיו רק בטלוויזיה (אין לי מושג אם זה היה בשידור חי או לא), אבל אני צפיתי בפסטילאדינו 2003 ו 2004, היו מקסימים!!! לדעתי צריך לקיים את התחרות בירושלים - אבל, עצה מכל הלב: קיימו את התחרות בחוץ, איפשהו במקום עתיק, יפה, שבאמת ישקף את ירושלים הספרדית, הישנה והטובה. אבל זו רק עצה שלי - מי אני לקבוע. שלך, איזבל.

may55

New member
מוני ארמוזה לדעתי תל-אביב או חולון

תל אביב כי כל הסביבה כל תושבי המרכז יוכלו להינות

tsiporganeden

New member
מוני דבר ראשון הייתי מעדיפה שתורידו

את המחיר, לא מדובר בשחקנים מקצועיים, וגם לא בזמרים מקצועיים, זוהי תחרות, למה המחיר צריך להיות כל כך גבוה? מי מרויח מזה?

למוני על הפסטילדינו

אני חושבת שכדאי לערוך את האירוע בראשון לציון, אולם יפיפה,חדיש, בעל אקוסטיקה מהטובות בארץ,ואם מדובר במוזיקה זה המקום לאירועים שכאלה. האולם מכיל מקומות ישיבה בהתאם, מגרשי חניה יש בשפע,כולל קניון רוטשילד. יש אוזניות לכבדי שמיעה, שלא תמיד מתחשבים בהם, מעליות פנימיות עד לחניה,לנכים,קשישים,ולכלל. ממליצה בחום.

מעט הבהרות!!!!!

המחיר לא ירד ואף יתכן ויעלה בגלל סיבות כלכליות בימינו אנו.!! 1.למי שלא מבין, השחקנים והזמרים ברובם מקצוענים( לדוגמא רוחמה רז ). 2. אף אחד לא מרויח מזה בטח לא אני.הפסטילאדינו הוא מטרה לקידום תרבות הלאדינו ולא כלי לעשיית רווחים.!!. הגיע הזמן שאוהבי תרבות הלאדינו יעריכו קצת את תרבותם ולא רק בכסף. ואולי ילמדו מאחיהם האשכנזים אשר משלמים לקונצרט פשוט או אופרה מכובדת לא פחות מ250 ש"ח!!!!! בברכה מוני מורנו ארמוזה.

אכן, יש קונצרטים ליידיש על ימין ועל

על ימין ועל שמאל

האגס 1

New member
דווקא ה-סיבות-כלכליות-בימינו

הן ה-סיבה להוריד את המחיר. לאן, באמת הולך הכסף, אם הסכומים הגבוהים האלה לא נועדו לעשיית רווחים? "קידום תרבות הלאדינו" זו הגדרה כללית מדי מכדי להסביר לאן הולך הכסף. באילו אמצעים מקודמת תרבות זו? אילו עוד גופים תורמים למען קידומה? מעבר לשאלת הכסף, אני בטוח שרבים כאן בפורום יישמחו לדעת על כך. לא הייתי מנכס את האופרה רק לאשכנזים, על אף שמקורה במערב. בוא לא נשכח, שהאיש שהמציא את הלאדינו כז'אנר מוסיקלי, יצחק לוי, שהיה, מן הסתם, ספרדי - היה גם זמר אופרה.

פשוט בושה!!!

יסלח לי אותו אגס!? הגס אשר חושב שהוא יודע הכל. דין וחשבון כספי אני בטח לא חייב לך או לכל אחד אחר, זולת אלה שעוסקים איתי ומשתפים פעולה בעשייה ולא בדיבורים. רק בשביל לתת לך מושג ולהראות לך כמה אתה לא מבין, אמחיש לך במספר אחד 40000 ש"ח זה כל ההכנסות ממכירת כרטיסים ( לאחר עמלות, והזמנות ). בעוד שארוע כזה עולה 100000 $ .!!!!. הגיע הזמן שביקורתיים כמותך ילמדו את עובדות החיים ולא ינוססו בסיסמאות והבלי שוא. לסיום אני חוזר ואומר שיעשו למען קידום תרבות הלאדינו כמוני ובמיוחד שאני מאלה שלא מחפשים עשיית רווחים ממפעל זה.

האגס 1

New member
את השאלה שאלתי קודם כל

כדי לקבל מושג כלשהו, ולא כדי להעביר סתם ביקרות לשמה - ולא כתבתי, אף לא באנדרסטייטמנט, שאני יודע הכל, כביכול. להיפך - שאלתי את השאלה דווקא בהנחה כי איני יודע די על התנהלות כספית של אירוע מעין זה, ורצוני היה לקבל מושג כלשהו על כך. שאלה כזאת היא לגיטימית ולפי עניות דעתי מי ששואל אותה ראוי לתשובה בנימה נטולת סימני קריאה רבים כל-כך.

האגס 1

New member
ואגב, אם קראת בשרשור הזה עצמו

כמה שורות למטה, יכולת לראות שכתבתי ביקורת מאוד חיובית על הפסטילאדינו הראשון, שנכחתי בו, ואני עומד גם מאחוריה כמו גם מאחורי השאלה על עניין העלויות.

ביקורת?!?

שבוע טוב. אין בכוונתי להתנצח איתך מעל גביי המייל. ראוי ורצוי לפני כתיבת מייל כל שהוא , לקרוא אותו ולראות מה שכתבת ואז לחשוב אם הכתוב יובן ע"י אותו קורא או יובן אחרת. בכל מקרה אני לא מחפש שיכתבו רק ביקורת חיובית ,אך אני מצפה ליושר ולהגינות והתייחסות רק לענינים תרבותיים ולא התעסקות בממונם של אחרים. בתודה מוני מורנו ארמוזה

האגס 1

New member
שבוע טוב גם ממני

ואני בהחלט מקוה שבסופו של דבר שאלתי הובנה נכון. כוונתי לא היתה, חלילה, לכיסם של אחרים, אלא דווקא לכיסינו שלנו, הצרכנים - שאלתי היתה קודם כל למה עלינו לשלם סכום כה גבוה לפסטילאדינו, ובכך הצטרפתי לתהיה של גולשת אחרת שהביעה זאת כאן לפני. לגיטימי ביותר שצרכנים ירצו לדעת דבר כזה. אגב, זה שלא ביקרתי בפסטילאדינו של השנה שעברה, זה היה קודם כל בגלל עלות הכרטיס. אז יתכן שמחיר זול יותר - יביא קהל רב יותר, ודווקא יסייע להחזרת ההשקעה. ודבר חשוב אחר, מר ארמוזה - עצוב היה לקבל את תגובתך שבה כינית אותי כ"גס" כאן מעל גבי הפורום (אגב, זהו פורום ולא "מייל" אבל ניחא). ראשית, משום שאני מכיר את שמך מזה זמן רב כמי שפעיל בתחום, אני מכיר אותך גם כחזן ואני זוכר את שמך כמי שמעורב בהפקת ה'פסטילאדינו' הראשון שבו ביקרתי. יתרה מזאת, סגנון כזה אינו תואם, כידוע, את הנורמות בפורומים ב'תפוז', מה גם שכולנו למדנו שדרך ארץ קדמה לתורה. כינוי בסגנון זה אינו מוצדק אפילו אם התרשמת שכותב כזה או אחר שאל על דבר שלא ראוי בעיניך שישאלו עליו. אני גולש בפורומים שונים כבר ארבע שנים, ומעולם לא קיבלתי כל תגובה בסגנון כזה. יש הרבה דרכים אפילו כדי להגיב בשלילה.

רותי ב.

New member
למה חיפה לא על המפה??

האודיטוריום בבית רוטשילד מקום נפלא לעניין הזה. אם לא אז מקום פתוח, כמו שהציעו פה לפני.

האגס 1

New member
אם יש משהו שאי אפשר להגיד על

הפסטילאדינו, זה שהוא היה חובבני. הייתי רק במופע הראשון (2003) וגם העיצוב וגם ההפקה היו מושקעים ביותר. רק שימשיך כך.

taliaaa

New member
פסטילדינו

לדעתי יש לקיים את הפסטילדינו באחת משכונות ירושלים או באזור שכונת אהל משה, מזכרת משה, ימן משה או לחילופין באזור שוק מחנה יהודה היכן שהעבירו את הקונצרט של הפילהרמונית לדעתי אין לוותר על מיקום ירושלים לקיום הארוע מופע באזור השכונות יקרב אנשים לאזור להכרתו והכרת התרבות הספרדית הירושלמית האמיתית תחזקנה ידיכם והיו ברוכים סאנוס וריזיוס וקון מונצה אלגריה

האגס 1

New member
הייתי רק בפסטילאדינו הראשון

ואם יש משהו שהייתי מוריד ברצון (ושאני לא יודע אם היה בפסטילאדינו השני)זזה את הסטנדאפיסט חיים דרעי. הוא לא היה מצחיק, הופעתו היתה מייגעת, ובטח לא הוסיפה למכובדות שהפסטיבל כולו דווקא כן העניק לתרבות הלאדינו.

למעלה