פסטיבל Arrow - דיווח.

CallMeCavanaugh

New member
פסטיבל Arrow - דיווח.

חשבתי לא לכתוב את ההודעה הזאת בכלל, כי הרגשתי כאילו זה יהיה סתם ניקור עיניים, אבל בסופו של דבר עמית שכנע אותי שיש להודעה כזאת ערך מעבר לגרימת קנאה - אם אכתוב אותה כמו שצריך. אני מקווה שמי שיקרא את ההודעה באמת ירגיש שהוא קיבל ממנה משהו בעל ערך. אם כן, כמו שחלקכם יודעים, לפני כשבועיים טסתי להולנד לפסטיבל Arrow שנערך ב12-13 לחודש (היו אמורות להיות הופעות גם ב11, אלא שהמופע המרכזי, דיוויד בואי, הועבר לאמסטרדם, ולכן בוטלו שאר ההופעות של אותו יום), וכאן אתאר (יחסית בקצרה) את חוויותי מהפסטיבל. אומרים שכל פסטיבל רוק הופך בשלב מסויים לשלולית בוץ ענקית. בפסטיבל הזה, השלב הזה היה בערך שעה לפני תחילת ההופעות, אז התחיל גשם כבד שנמשך כמעט כל היום הראשון של הפסטיבל (עם הפסקות, כמובן). המופע הראשון שראיתי היה של Ten Years After, בבמה הפתוחה. זה הזמן להודות שאני ממש לא מכיר את ההרכב. כמובן ששמעתי את השם בעבר, ואני מניח שגם יש שירים שלהם שאני מכיר ופשוט לא מודע לכך שהם שירים שלהם. ההופעה הייתה לא רעה, אבל יכלה להיות יותר טובה אם היה יורד קצת פחות גשם, ואם הקלידן היה מראה קצת יותר רצון להיות על הבמה ולנגן. למרות גילם המבוגר של רוב הנגנים (אני מאמין שכולם חוץ מהגיטריסט היו חברים בהרכב המקורי. הגיטריסט/סולן עצמו נראה יותר צעיר ממני) הם דווקא הצליחו להימנע מלהיראות מגוחכים (למען האמת, כמעט כל הזקנים שהופיעו שם לא נראו מגוחכים מדי, על יוצאי הדופן הבודדים אני אתמקד בתורם). השירים היחידים שזיהיתי היו במחרוזת שירי אלוויס שהם ביצעו בסוף ההופעה. בשלב הזה התחילו כל מיני מופעים של להקות שהשמות שלהן לא נשמעו מוכרים בכלל. שמעתי שני שירים של Y&T, שלא ממש דיברו אלי, אבל גרמו לי לתהות האם פירוש ה Y בשם ההרכב הוא Yngwie (או איך שלא כותבים את השם שלו). מסתבר שלא. בהמשך הגעתי לבמה השניה שהוקמה בתוך אוהל גדול (המארגנים טוענים שהיה שם מקום ל10,000 איש. מעט בקנה מידה של פסטיבלים, אבל עדיין גדול), שם הייתה הופעה של Eric Burdon. אחרי שני קטעי הבלוז שפתחו את ההופעה החלטתי שהספיק לי. צר לי, אבל למעט מספר מאוד מצומצם של יוצאי דופן, בלוז הוא אחד הסגנונות השנואים עלי. ההופעה הבאה שאליה הגעתי הייתה של פול רוג'רס (Paul Rodgers), מי שהיה סולנה של Bad Company ועוד לפני כן - של Free. אין ספק שמבין המופיעים ביום הראשון של הפסטיבל, פול הוא הפרפורמר הטוב ביותר. אני מניח שיהיו כאן כאלה שיזניחו את העניין הזה, אבל מבחינתי, ההופעה שהאמן נותן חשובה כמעט כמו רמת החומר שהוא מגיש, כך שלמרות שהכרתי רק שיר אחד מהרפרטואר (All Right Now, כמובן), מצאתי את ההופעה מצויינת. למרות גילו המופלג למדי (הוא התחיל להופיע אי שם בסוף שנות ה60, אם אני לא טועה), פול נראה בקושי בן 40, קופץ על הבמה ועורך מפגן אקרובטי מרשים עם סטנד המיקרופון (חוץ מהקטע שבו הוא זרק אותו לאוויר ולא הצליח לתפוס אותו, אבל זה לא נגמר רע, אז נסלח לו). הוא עדיין שר מצויין, ובניגוד לרבים מהסולנים הזקנים ששמעתי בפסטיבל - הוא גם נשמע טוב כשהוא מדבר. החומר לא מורכב בצורה מיוחדת, אבל גם לא מנסה להיות מורכב. רוק אנד רול פשוט ומצויין. משם חזרתי לאוהל, להופעה שלה ציפיתי יותר מכל ביום הראשון - Blue Oyster Cult, ולא התאכזבתי. מלבד השחצנות הבולטת מדי של הגיטריסט, ההופעה הייתה נפלאה, עם שילוב טוב של חומרים ישנים וחדשים (לא שזה מאוד משנה, BOC לא שינו בצורה משמעותית מאוד את הסגנון שלהם עם הזמן) ועם פרפורמנס מצויין, במיוחד מצד הבסיסט (שנראה צעיר מדי מכדי להיות חלק מההרכב המקורי) שהפעיל יפה את הקהל. למרות שהמופע של פול רוג'רס יותר טוב, מבחינתי זה היה השיא של היום הראשון בפסטיבל, בעיקר מפני שהכרתי יותר מהחומר, ובגלל יציאות פרוגרסיביות שיש להם פה ושם (כמו השיר Don't Fear the Reaper, שאיתו הם סגרו את ההופעה). מכאן ועד המופע האחרון של אותו יום לא היו הופעות שממש עניינו אותי. ישבתי בחוץ בחלק מההופעה של הסקורפיונס, שהיו הראשונים שבאמת נראו לי מגוחכים על הבמה, והחוסר הבולט בחוש קצב אצל הגיטריסט השני שלהם לא ממש תרם לעניין. נדדתי בחזרה לכיוון האוהל, שם ראיתי שיר אחד מהמופע של אליס קופר, ואז הלכתי לתפוס מקום טוב להופעה האחרונה - ג'ודאס פריסט, שאותם אני כבר לא שומע, אבל הייתי שומע בצעירותי. בדיעבד, אני מצטער שלא נשארתי ליותר מהמופע של אליס קופר, ושלא התקרבתי יותר. המעט שראיתי נראה מרשים מאוד מבחינה ויזואלית, ומהמופע של ג'ודאס פריסט לא ממש התלהבתי, כך שהמקום בחזית הבמה היה מבוזבז עלי.

CallMeCavanaugh

New member
המשך הדיווח

היום השני של הפסטיבל התחיל בנימה אופטימית יותר. מזג האוויר השתפר פלאים, וגם ההופעות של אותו יום היו צפויות להיות טובות בהרבה מההופעות של היום הקודם. את היום הזה פתחו Symphony X בבמה שבאוהל, אבל אני החלטתי לוותר עליהם, כי כחצי שעה אחרי תחילת ההופעה שלהם התחילה בבמה המרכזית הופעה של Caravan. Caravan לא ממש לוקחים את עצמם ברצינות, ואני חושב שזה מה שהופך את ההופעה שלהם לטובה. הם לא מתאמצים להיות משהו שהם לא, אלא פשוט עולים לבמה בטבעיות ומנגנים. ואין ספק, הם מנגנים נהדר. היו מספר קטעי קישור משעשעים וסולו כפות (חשמליות) מצויין. בסך הכל, למרות שהם לא קופצים ומשתוללים כמו הרכבים אחרים שהופיעו במקום, הם סיפקו את הסחורה. את ההופעה הקצרה אך מצויינת הם סיימו עם ביצוע נפלא ל Nine Feet Underground. מיד אחריהם עלו לבמה Iron Butterfly, וכשאמרתי מוקדם יותר שיש מי שיזכו לטיפול אישי על היותם מביכים על הבמה, התכוונתי אליהם. הם עלו לבמה במה שנראה כמו פיג'מות, כשהגדיל לעשות הקלידן, דאג אינגל, שלבש איזשהו בד מוזר שהגיע ישר משנות ה60. לי דורמן, הבסיסט, התקשה לסיים משפט של שתי מלים בלי לקחת אוויר שלוש פעמים באמצע, והפרצופים והתנועות שעשה דאג עם המקלדות גרמו לי לתהות האם הוטרדתי מינית. מדי פעם הוא גם היה מפסיק לנגן כדי לעשות פוזות לצלמים. אחרי כחצי שעה של הופעה החלטתי שעדיף לי לתפוס מקום טוב להופעה הבאה שתהיה באוהל מאשר להישאר ולשמוע את In-A-Gadda-Da-Vida, שאיתו אני מניח שהם סיימו את ההופעה. ההחלטה הזאת השתלמה, כך מסתבר. ההופעה הבאה הייתה של סולן מריליון לשעבר - Fish. הוא שר בעיקר חומרים מאלבומי הסולו שלו, שאותם אני לא מכיר, אבל על חוסר ההכרות שלי עם החומר (וגם חוסר הפרוגרסיביות שלו) פיצה המופע המצויין שהוא נתן. בלי צל של ספק, פיש הוא הפרפורמר הטוב ביותר שראיתי בפסטיבל. להיות בתוך הקהל המריע בזמן שהוא שר "Are you following me?" (מתוך Market Square Heroes) הייתה חוויה מדהימה. אמנם קצת הפחידו אותי עם סיפורים על כך שהקול שלו כבר לא מה שהיה פעם, אבל אני לא הרגשתי בעיות בתחום הזה בזמן ההופעה. עד אותה נקודה, זאת הייתה ההופעה הטובה ביותר ביום השני של הפסטיבל, ובכלל. אחרי פיש הגיע תורם של G3 להופיע. מדובר בהופעה בת 4 שעות (!!!), ולא נעים לי לאמר זאת, אבל מדובר ב4 שעות של שיעמום. את המופע פתח פריפ שהתגלה כאכזבה גדולה. לא שציפיתי ממנו שידפוק סולואים כמו סטיב ואי וג'ו סטריאני שבאו אחריו, אבל כן קיוויתי לשמוע איזושהי מלודיה. במקום זה, פריפ השמיע רעשים מוזרים עם הגיטרה, כשהוא מוסיף עוד ועוד רעשים, ומדי פעם גם מוריד רעשים קודמים, במשך כ40 דקות. אולי זה משהו שהייתי מסוגל לשמוע בבית, לבד. כנראה שלא. אבל להופעה זה ממש לא מתאים, וכשרוב הקהל בא בשביל לשמוע אנשים מנגנים על גיטרה בחלקי 256, זה אפילו הופך ללא נעים כשאנשים מתחילים לקרוא קריאות בוז. בשלב הזה פריפ עשה את הדבר הנכון - והגביר את הווליום. אחרי פריפ עלה לבמה סטיב ואי. כצפוי, הוא ניגן סולואים מהירים מאוד ומשעממים מאוד במשך כשעה, אבל לפחות נתן שואו מוצלח. אין ספק שהוא מאוד מרשים ויזואלית, אבל זה לא מספיק בשביל לפצות על המוזיקה הלא מעניינת שהוא עושה. להופעה של סטריאני כבר לא היה לי כח, ובשלב הזה עזבתי את המקום. בחוץ בדיוק הופיעו Queensryche, אבל לא ממש התעכבתי להקשיב להופעה שלהם. הם אף פעם לא ממש עשו לי את זה. אחרי ההופעה שלהם חזרתי לכיוון האוהל, שם בדיוק הסתיימה ההופעה של סטריאני והג'ם המשותף התחיל. הם ניגנו את הפתיחה של Court of the Crimson King, ואילתרו על הנושא של איזשהו שיר מ Red. נדמה לי שזה היה One More Red Nightmare. אני לא ממש זוכר, כי לא ממש התרשמתי מהעניין. ואי וסטריאני ניגנו נורא מהר משהו שלא נשמע כל כך קשור הרמונית לנושא שעליו אילתרו, ובזה נגמר העניין. עזבתי את המקום כדי לתפוס מקום טוב למופע שסגר את הפסטיבל - Yes. קצת התאכזבתי מהתפאורה בהופעה. הבנתי שבסיבוב ההופעות הזה יש להם תפאורה מאוד מושקעת, ואחרי שיום לפניהם ג'ודאס פריסט בנו תפאורה שכללה גשרים ומעליות, ציפיתי למשהו קצת יותר מושקע מחתיכת בד שעליה כתוב Yes שהתנופפה בגב הבמה. מצד שני, עם כמות כל הנגינה שמילאה את הבמה, יכול להיות שפשוט לא היה מקום לתפאורה. הם ביצעו רפרטואר מאוד מרשים, למרות שלא היה אף שיר 20 דקות (מלבד קטעים מאחד השירים מ Tales. נדמה לי שזה היה Ritual, אבל אני לא בטוח במאה אחוז, כי אני עדיין לא מכיר את האלבום הזה כל כך טוב). בין השירים שכן היו אפשר היה למצוא שירים רבים מהאלבומים הראשונים (כמה שאפשר היה להכניס במעט הזמן שהם הופיעו, קצת יותר משעה וחצי), מספיק בשביל לסלוח על זה שהם ביצעו גם את Owner of a lonely Heart. המופע עצמו לא מדהים, מה לעשות, הם כבר די זקנים. סקוויר אמנם מקפץ מצד לצד על הבמה, אבל מלבדו אף אחד לא נראה מרשים במיוחד. לג'ון אנדרסון יש טלמפרומפטר שמריץ את מילות השירים, מה שדי תוקע אותו במקום אחד (אלא אם הוא מנגן על משהו, הכלים שעליהם ניגן נמצאו יחסית באחורי הבמה). ובכל זאת, למרות שהמופע לא נראה מדהים, ולמרות שכשג'ון מדבר הוא מזכיר קצת את דב נבון, זאת הייתה ההופעה הטובה ביותר בפסטיבל. אולי כי הכרתי את רוב החומר, אולי כי ציפיתי לה כל כך והיא הייתה מה שבעצם גרם לי להגיע לפסטיבל הזה, ואולי בגלל שלמרות שעברו כבר 35 שנה מאז האלבום הראשון שלהם, יס הם עדיין להקה מעולה. וזהו, אחרי ההדרן של יס (Starship Trooper) הסתיים הפסטיבל, ופחות מ24 שעות אחר כך כבר הייתי בחזרה בארץ. הייתי מסיים את ההודעה הזאת במשפט דרמטי כזה או אחר, אבל אין לי עכשיו. תתמודדו.

MajorWinters

New member
נשמע קצת מאכזב...../images/Emo19.gif

ג'ון אנדרסון, לא יודע.... אם מעריץ של יס יכול לזכור את כל המילים אני לא רואה למה הסולן שלהם בכל כמעט 35 השנים לא יכול, אז היו הפסקות פה ושם, אבל הם מופיעים באופן קבוע, זה קצת מאכזב אותי לשמוע שהוא זקוק לטלפרומטר.... זה כאילו מוריד אותו לקרקע, הופך אותו לאדם מהשורה ונשמע הרבה פחות קסום. אגב, עדיין יש לו את אותו הקול שהיה לו בשנות ה70? נשמע שנהנית אגב, נהניתי לקרוא

CallMeCavanaugh

New member
בהחלט כן

הוא אמנם נשמע די רע כשהוא מדבר, אבל כשהוא שר, הוא נשמע ממש כמו בשנות ה70.

HelterSkelter1

New member
זה לא נדיר במיוחד

זכור לי מהופעה של רוברט ווייאט שגם הוא השתמש במכשיר דומה או שפשוט היו לו דפים עם מילות השירים. תראה, הם כנראה כבר די סניליים

Tough Midget

New member
זה לא נדיר במיוחד

אני עדיין לא זוכר מילים של שירים, ואני רק בן 16. בכל הלהקות שבהם לקחתי חלק בשירה נאלצתי להעזר בסטנד תווים + דף מילים. גם אבא שלי כזה. אני חושב שהסיבה העיקרית היא שהמילים לא מזיזות לי. אני לא מקשיב למה שאני אומר ורק מקשיב למלודיה. גם לא אכפת לי מה אני אומר, רק ש"ישמע טוב" כמו שאנדרסון אמר, אם אני לא טועה. יכול להיות שבגלל זה הוא צריך מכשיר כזה. וואו, יצא מבולגן. לא נורא. יום טוב, נעם

CallMeCavanaugh

New member
ראית מה זה?

מרוב שניסיתי לא לנקר עיניים ולגרום לקנאה נראה כאילו לא ממש נהניתי שם
אל תדאג, אני נהניתי שם כמו שלא נהניתי כבר הרבה זמן
למרבה הצער אני בספק אם יצא לי ליהנות כל כך שוב מתישהו בזמן הקרוב.

meandmeandme

New member
אחלה

אם כך אני שמח בשמחתך... אין לך מה לדאוג מניקור עיניים... כולם פה בפורום תומכים זה בזה. כן בטח

למעלה