פסטה פנטה
מנה צמחונית, ניתן להחליף את איטריות הביצים בסוג אחר כדי להגיע למנה טבעונית. מרכיבים: 25 ג' פסטה Penne Rigate (איטריות לבנות, לא מהסוגים הצבעוניים). 25 ג' איטריות ביצים רחבות, מרוסקות קלות בכף היד. 1 ק"ג גמבה אדומה מתוקה, חתוכה לרצועות עם קצוות באלכסון (בדוגמת ה Penne). 1 ק"ג תפרחת ברוקולי טרי/מופשר (רצוי להוסיף אספרגוס טרי) חתוכה לרצועות. 50 ג' תערובת אגוזים, מרוסקת גס. מספר גבעולי בזיליקום טריים. שום לפי הטעם (אני משתמשת בחצי ראש שום), פרוס. פלפל אדום חריף לפי הטעם (אני משתמש בפלפל גדול או בשניים קטנים), פרוס. מלח. תבלינים (אני משתמשת ב"תערובת עשבי טוסקנה במטחנה" ו"פלפל ארבע העונות במטחנה”). רבע כוס שמן זית. כלים: שתי מחבתות וסיר עם מכסה. הכנה:
מרתיחים מים יחד עם התבלינים וגבעול בזיליקום. כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה והאיטריות, מכסים ומניחים בצד.
שופכים מעט שמן למחבת טפלון וקולים קלות את רצועות הגמבה (5 דקות ללא ערבוב מקנים לגמבה צבע שחור וטעם קלוי). דגש על מעט שמן אחרת מאדים את הגמבה במקום לקלות אותה.
למחבת שניה שופכים את שאר השמן, מלבד כמה טיפות. מאדים את הברוקולי.
כשהגמבה מתרככת, מפנים פינה במחבת שלה, שופכים לשם את האגוזים המרוסקים, מטפטפים מעליהם מספר טיפות שמן וקולים את הרסק. כשהרסק משחים מערבבים אותו עם הגמבה.
מפנים פינה במחבת של הברוקולי וקולים קלות את הבזיליקום עד שהוא מקבל צבע צהבהב ומרקם פריך. מוציאים את הבזיליקום הקלוי. כשהברוקולי מתרכך מערבבים אותו עם השום והפלפל החריף.
שולים את הבזיליקום מהסיר של הפסטה ומסננים את הפסטה.
מפזרים את הפסטה מעל תערובת הברוקולי-שום-חריף ומפזרים למעלה את תערובת הגמבה-אגוזים. מכינים ביחד במשך כחמש דקות, מערבבים מדי פעם.
מפוררים קלות את עלי הבזיליקום הקלויים ומוסיפים לתערובת. מתבלים במלח. מחכים 5 דקות לפני ההגשה. מתקבלות 5 מנות צבעוניות וטעימות. ניתן להגיש קר כאנטי-פסטי. כאשר מכינים את המנה במקביל, אז ההכנה (הכנה המרכיבים+הכנת המנה) אורכת כחצי שעה. מצ"ב הפנייה למקור (באנגלית). בתיאבון
מנה צמחונית, ניתן להחליף את איטריות הביצים בסוג אחר כדי להגיע למנה טבעונית. מרכיבים: 25 ג' פסטה Penne Rigate (איטריות לבנות, לא מהסוגים הצבעוניים). 25 ג' איטריות ביצים רחבות, מרוסקות קלות בכף היד. 1 ק"ג גמבה אדומה מתוקה, חתוכה לרצועות עם קצוות באלכסון (בדוגמת ה Penne). 1 ק"ג תפרחת ברוקולי טרי/מופשר (רצוי להוסיף אספרגוס טרי) חתוכה לרצועות. 50 ג' תערובת אגוזים, מרוסקת גס. מספר גבעולי בזיליקום טריים. שום לפי הטעם (אני משתמשת בחצי ראש שום), פרוס. פלפל אדום חריף לפי הטעם (אני משתמש בפלפל גדול או בשניים קטנים), פרוס. מלח. תבלינים (אני משתמשת ב"תערובת עשבי טוסקנה במטחנה" ו"פלפל ארבע העונות במטחנה”). רבע כוס שמן זית. כלים: שתי מחבתות וסיר עם מכסה. הכנה: