פסח...

אשבל1

New member
פסח...

בשנים האחרונות בעזרת בנות הפורום למדתי בחגים לחפש את השימחה, את הטוב, את האושר של הילדים עם המשפחה ובני הדודים בחגים, ועכשיו לפני פסח אני מרגישה שיש לי משימה, לעבוד על עצמי, לא לשקוע... תמיד ליל הסדר אצל אחות של בעלי, לכולם שם יש הורים שנוכחים, לי לא.

היום הסעתי את חמתי לאיזה מקום, בדרך היא מספרת לי איך הבת שלה תבוא אליה בחופשת פסח לבדה(בלי הילדים והבעל) לעשות איתה שלושה ימי כיף, איזה יופי! איזו אמפטיה ! בפרט שלפני חודשיים בערך ברגע שלא מאפיין אותי סיפרתי לה כמה קשה לי, כמה רגשות מתעוררים כשאני רואה אם ובת, סבתא ונכד וכו', אבל יש אנשים שמסננים מה שקשה או לא נוח לשמוע.

ואז הורדתי את חמתי ביעד, וחזרתי הביתה, ובזמן הנסיעה האזנתי לרדיו, ובגלגל"צ היה תשדיר שאמר: "חיל בודד תמיד ישאר חייל בודד..." וחשבתי לעצמי כמה זה נכון, גם אחרי כל כך הרבה שנים אני מרגישה חיילת בודדה, שמוזמנת לארוחת החג ורק היא בלי הורים, אוף, דווקא היה לי יום מקסים, שתלתי הרבה פרחים בגינה והיה יום טוב, ובעלי מקסים והילדים נפלאים, אז למה? למה העצב משתלט? טוב שכולם נרדמו, אזיל כמה דמעות ואלך לישון, ומחר יום חדש....

good vibrations

New member

כל כך מבינה אותך. את רוצה לשמוח בשביל בנות ואימהות אחרות, אבל אי אפשר להתעלם מהצביטה בלב. היא תמיד שם. ואנשים לא מספיק רגישים לזה, אפילו אם הם קרובים.
אני אוהבת את האופטימיות שלך. לפעמים קשה לחשוב על החיובי, אז בוכים קצת ומצפים ליום חדש.
שולחת לך חיבוק גדול

mykal

New member
אני שמחה, שאת יודעת להתגבר

אבל יש לי הארה (הא' בכונה)
הנה זכית ואת בעצמך אמא.
והבנות שלך קוראות לך אמא.

אל תכאבי דרך המציאות ההורית של אחרים,
את אובדן האם.

להפך, חפשי קשר אימהי בסגנון אחר--
דרך חמותך, דרך אחות בעלך.
זה פשוט כדי להקל עליך.

אני כל הזמן מדגישה את ההורות שלי לילדי, את היותי סבתא לנכדי.
איזה כיף איזו זכות.
ולי אין אמא--אבל אני כ"כ בטוחה שהיא שמחה שאני כן,
ושאני סבתא.

אני מקוה שהדמעות של אתמול רככו את העצב ושהיום טוב לך.

את מרשה לי לאמץ אותך, אני ממש משתדלת להיות אמא טובה.

shira323

New member
כל-כך מבינה אותך

כמה מוכרת תחושת ההחמצה לנוכח אמא ובת היושבות בבית קפה באמצע היום,
קפה שגרתי "על הדרך" מוביל לדמעות בעיני,הגעגועים שורפים את נשמתי,
כמה היינו נותנות בשביל עוד שיחת טלפון אחת, עוד קפה אחד, עוד תכנון של ערב חג, עוד ליטוף עם חום שיש רק לאמא, עוד רגע אחד של קבלה ללא תנאי, של אהבה של אמא....

מחבקת אותך !

למעלה