פסח מסע ומפגש

יוסי ר1

Active member
מי הכי זקן?

"אני זוכר את כל המעשים הללו, ואני זוכר לא כלום" (ר' נחמן, מעשה בשבעה קבצנים)

יוסי ר1

Active member
four letter word אינה ממש קללה,

אלא סתם כינוי למילים גסות. ובנוגע לד' וה' והשם ובס"ד, (ועוד כמה וכמה), זו תופעה מעניינת גם כן. כידוע, (וההודעה מכוונת בעיקר למי שלא ידוע לו) יש איסור לשאת את שם ד' לשווא, ויש איסור למחוק או לנהוג שלא בקדושה כל מכתב ששם השם מופיע עליו. אז את שם השם המפורש מותר לכתוב רק בתוך פסוק מהתנ"ך. אבל לצרכים יותר יום יומיים, מצאו קיצורים שונים, למשל ה'. העניין הוא, שעם הזמן גם קיצורים אילו התקדשו ואין למחקם, אז עברו לקיצור של קיצור, למשל ד', שעד כמה שידוע לי עדיין מותר במחיקה. כנ"ל הקיצור בס"ד (בסיעתא דשמיה). תןפעה דומה ניתן למצא בקיצורים של כתיבת כמה אותיות י' שמחליפות את שם השם - בתחילה היו כותבים ארבע יודים צמודים שמסמלים את שם השם, ואח"כ כשהצירוף הזה התקדש, עברו לשלושה, וכשזה התקדש עברו לשניים. אנקדותה קטנה לסיום- כששואלים אותי מה העניינים, אני נוהג להשיב "השבח לק-ל", במקום "השבח לא-ל" - מעיין בדיחה פרטית שלי. עניתי כך לאיזה חוזר טרי בתשובה , ואחרי ההפתעה הראשונה הוא מילמל בחשיבות "כן,נכון, אצלכם האשכנזים באמת נוהגים להחמיר כך". נראה לי שמבלי משים טבעתי מטבע לשון שיהפוך להילך חוקי...

hillelg

New member
לא, לא

ד' זה ה' בלי צ'ופצ'יק, כי לא רוצים לכתוב אפילו חלק מ"השם". מצחיק כזה.

amit1270

New member
כי יוסי כבר לקח אותה.

תשובה קצת יותר רצינית: תסתכלי בפונטים "מסורתיים" (כמו FrankRuehl) ותראי שהאות ה בלי הצ'ופצ'יק דומה ל-ד לא פחות מל-ר.

amit1270

New member
נכון.

ובגלל זה יהדות התורה הקדימה תרופה ובחרה באות ג'.

hillelg

New member
הם היו צריכים לחשוב קדימה

ולהבין שבסוף ב' יהיו דוסים יותר מהם.

סוריאל

New member
לא רק

ייתכן ש-ד' נבחרה בגלל משמעותה הקבלית של האות, שמסמלת את השכינה הדלה, שאין לה מעצמה כלום וכו'. רק כשהיא מתחברת עם הזכר היא מקבלת שפע אור נוסף המסומל בקוץ (הפנימי) של ה-ה', הלא היא האות האחרונה בשם הויה. הקישור בין אותיות לספירות הקבליות עתיק יחסית (יחסית לקבלה - נמצא כבר במאה הי"ג), ואפשר שהוא השפיע על בחירת האות/כינוי לשם ה'. מצד שני, יכולהיות שנוהגי הכתיבה השפיעו על הדרשנות הקבלית. צריל לשאול את גלצר.

מתוך זה שאף אחד לא הודיע שיש בכונתו

להשתתף/אמר מתי עדיף לו, אני אמור להבין שאין קהל למפגש פסח?

אלי ו.

New member
../images/Emo45.gif

בכל מקרה, אי"ה ובלי נדר, אני מתכוון להגיע, אולי אפילו בטפי.

למעלה