פסח מסע ומפגש

פסח מסע ומפגש

טוב נו, לא באמת מסע, אלא טיול למיטיבי נחת כמו שכבר הבנתי. אנסה להיות יעיל. אני מבקש לשרשר לכאן מי חושב שיגיע (למפגש הכולל טיולון + רביצה או רק לרביצה), איזה מהיומים וחצי חוה"מ שיש לנו עדיפים עבורו ואם יש לומ גבלות איזור הגעה. השלב הבא יהיה הצעות מסלולים, אבל אולי על זה אשבור את הראש לבד (אשמח להצעות).

../images/Emo13.gif זה מזכיר לי משהו משעשע

תלמיד אחד שלי התעצבן קצת כשלימדתי אותו שצד"י היא במקור אות נחצית, והוגים אותה ס'+נחציות. הוא הגיש לי אח"כ עבודה כשלמעלה מצד ימין של הדף כתוב "בסד" (כמו שכותבים כל הדוסים, ומשמעו "בסיעתא דשמיא"), במרכז הדף למעלה כתב "באמסע", ובצד שמאל הוסיף "בסד השני". ככה: בסד באמסע בסד השני

../images/Emo10.gif

טוב, אבל אני הרי לא היכרתי, אז יכולתי להנות. וגם אם הייתי מכיר כבר, אז בטח הייתי נהנה בפעם הראשונה ההיא שבה הייתי שומע את זה. באתי. ראיתי. ניצחתי. ואכמש"ל.

../images/Emo13.gif

אבל הם לא "חרדים" כמו "פוחדים". הם "חרדים" כמו "הציבור החרדי" (מונח עיתונאי).

יוסי ר1

Active member
../images/Emo6.gifטוב! אגב, כל הבס"ד וב"ה

הם תופעה חדשה יחסית, ואין להם זכר במכתבים מלפני כ300 שנים!

amit1270

New member
באמת, מה מקורם

ומה הפך אותם לכל כך פופולריים במגזר?

יוסי ר1

Active member
מה הפך אותם פופולריים במגזר

זה ברור. על תאור קורות יוסף, שכל אשר הוא עושה ד' מצליח בידו, דורשים חז"ל ששם שמים שגור בפיו: בעזרת השם נעשה כך, ברוך השם הצליח לנו. אבל השאלה מדוע בימי הבינים לא השתמשו בזה, לפחות לא באופן גורף כמו היום במכתבים, היא שאלה מרתקת. אני נתקלתי בתופעה כשעשיתי עבודה על איגרת שכתב הבעש"ט, מייסד החסידות. הפליא אותי שהוא אינו פותח בברכה המקובלת, וישבתי בספריה ועברתי על מכתבים אחרים מתקופתו, ולתדהמתי - גורנישט! כמעט בכל אילו שעיינתי, והשתדלתי לדגום מדגם רחב, לא היה. אז מתי זה נכנס והתקבע? ומדוע לפני זה לא השתמשו? באמת נושא מעניין לבדיקה!

בגילך המתקדם??

אני זקנה ממך בשלוש שנים (וגם לא ישנה בלילה). מה אני אגיד?? בכל אופן, four letter word זו לא סתם מלה בעלת 4 אותיות. זו קללה.

למעלה