פסוריאזיס

פסוריאזיס

מישהו שמע על איזה מרפא/מטפל דרוזי שרוקח משחות מוצלחות במיוחד להקלה על הסמפטומים של המחלה? שם? מיקום? כיוון? תודה.

freearth10

New member
כיוון כללי

בגליל, נראה לי באחד הכפרים הדרוזיים שליד נהריה. ולמרות שזו לא דרכך ממליצה על טיפול שורש ולא על משחה שתמנע את הצורך בו.
מאיה

מה לא דרכי? מי לא דרכי?

היי הבהרה, אני לא סובל מפסוריאזיס, יש לי חשק עז לעזור לאדם יקר שסובל. עד כמה שידוע לי ניתן להגיע להקלה ולא לריפוי מוחלט (???) עכשיו הוא מבלה חודשיים בשנה בים המלח כדי להשיג את הרגיעה הזאת-יקר, קשה,קוטע את רצף החים ומה לא. אם יש תחליף שיגזול פחות ממון וזמן, אמליץ לו ללכת על זה. יותר מזה, עקירות ושורשים-ירחם השם למה בחרת בדימוי הזה. קטונתי.

אופס-

לעקור מהשורש זה לא ביטוי שאת השתמשת בו, אלא מישהו אחר בשרשור אחר. את בחרת דווקא ב"טיפול שורש"(אאוץ') שזה כואב, אבל כשצריך לעשות עושים. כשרופא שיניים עושה טיפול שורש, הוא מטפל בשורש הבעיה?

freearth10

New member
סמנטיקה...

עכשיו הוא מבלהחודשיים בשנה בים המלח. מה רע בזה? גם אני הייתי רוצה!
השאלה היא לא אם אתה רוצה לעזור, אלא אם הוא רוצה שיעזרו לו. יכול להיות שהסידור הזה מאוד מתאים לו? קצת להוריד את הלחץ, לשכוח מהכל ולאמר לכולם: הלו, אני כאן! ולא, רופא שיניים לא מטפל בשורש הבעיה, הוא רק עוקר - כן, הפעם זו אני שמשתמשת בביטוי הזה
שורש אחד שהוא כולו סימפטום למה שיושב שם עמוק עמוק בפנים. וכשהשן כבר כל כך רקובה טיפול בשורש הבעיה הוא לא דבר נעים, אבל אם לא נוגעים בחוויה הקשה אותה עברנו ומעבדים אותה בתהליך השחרור שלה,נוכל רק לצפות כל פעם את המקום בציפוי אחר ולהיות בטוחים שהבעיה הבאה - כבר מחכה לנו בפתח.
מאיה

רוצה? את בטוחה?

תאמיני לי שלא, לפחות לא מהסיבות שגורמות לו לבלות שם.זה לא כיף וזה גם יקר מאד וכן, הוא תמיד שמח לקבל עזרה מכל סוג שהו. הבעיה הבאה מחכה לנו בפתח, בין אם נעקור מהשורש ובין אם לא, את מכירה כאלו שפתרו את כל בעיותיהם???? תגעי תעבדי תעקרי ותחכי-הבאה בתור רק מחכה לך.

freearth10

New member
היית שם?

ראית את החברותה הזאת? קבוצה של אנשים שנפגשים פעמיים בשנה, סוף כל סוף מגיעים למקום שלא צריך להסתיר כלום ורואים גם שאצל מוישלה זה הרבה יותר גרוע ודניאל שאצלו חל שיפור מספר על המשחה מהדרוזי הזה ובערב יוצאים לסיבוב בירות שמשכיח את הכל. אני מאמינה שבאיזשהו מקום יש לפסוריאזיס תפקיד מאוד משמעותי בחייו של האדם היקר לך ולא בטוחה שאתה עוזר לו עם המשחה הזאת, למרות שברור לגמרי, שכל מה שאתה עושה זה ממקום של אהבה וזו אולי יותר מהמשחה עשויה לגרום לאיזשהו שינוי. כמי שלמדה לגעת ולעבד ולשאול אני יכולה לאמר לך שכבר יותר מ-10 שנים מצבי הפיזי והרגשי רק הולך ומשתפר וכשאני עוברת איזושהי תקופה קשה ולא מודעת אליה ומשהו משתבש ואני שואלת למה - התשובה גם מגיעה וכשאני מצליחה לגעת בכאב - הוא משתחרר. אם הייתי לוקחת תרופה/משחה (ואני נקיה מהם כבר יותר מ-15 שנה) הייתי רק מגדילה את כמות התרופות הנחוצות לסתום את הפתח בו הכאב בוחר לצאת. וכשמישהו מחכה לי ואני לא ממש רוצה להגיע אליו, הוא יוכל להמשיך לחכות, או לבחור לחכות למישהו אחר...
מאיה

../images/Emo6.gifממש נשף סיום קולג' אם לא

היה שם כל-כך הרבה סבל זה באמת היה נחמד. אבל כל אחד מהמשתתפים היה שמח להיות חלק מקבוצה עם מכנה משותף אחר. ובטח יש לה לפסוריאזיס תפקיד מאד חשוב בחייו, אבל מה זה קשור לעניין. כל דבר שקורה יש לו תפקיד, יש מישהו שהתפקיד של המכונית שפגעה בו היתה לסיים את חייו ושל הסכין שדקרה את הנער במועדון היה תפקיד לחורר לו את הטחול. תפקיד חשוב מאד ששינה את כל מהלך חייו . SO? ולעניננו-התפקיד הנוכחי בואי נגיד זה לחזק את הקשר שלי איתו בכך שהאנרגיה החיובית שבאה ממקום של אהבה(כך אמרת) תחממם ותלבב את הקשר הזה,עכשיו אפשר לחזור להתחלה. הבחור סובל! הנסיעות לים המלח יקרות ומתישות! יש לו עבודה יש לו משפחה וזה מפריע לו בחיים! ירפא או לא? קטונתי! יש שמועה על משחה של דרוזי שמקלה ונותת רמיסיה משמעותית , מכירה??? תודה.

Assaf Feldman

New member
פסוריאזיס

אני מצרף קישור למאמר שכתבתי באתר שלי לגבי מחלת הפסוריאזיס והטיפול בה בעזרת הרפואה הסינית, וכן, יש הרבה מה לעשות כדי להגיע לרמיסיה משמעותית, אני ממליץ לחברך לפנות לטיפול בהקדם, בשיטה זו או באחרת. בבקשה

freearth10

New member
../images/Emo51.gif

רציתי לעזור לך
. נכנסתי לגוגל. רשמתי טיפול בפסוריאזיס ומצאתי עולם ומלואו, ששווה שרשור בפני עצמו.
מאיה

izackv

New member
תקשורת...

הי, אני מבין את תחושת התסכול שלך מהתשובה שקיבלת... לפעמים למילים יש משמעות שונה לחלוטין באוזני המקבל מאשר באוזני הנותן... הגישה שהרבה מטפלים אלטרנטיביים מחזיקים בה היא גישה שטוענת שאי אפשר להפריד בין גוף לנפש. הגוף לא חולה (בטח לא במחלות אוטואימיוניות) בלי שהנפש "דורשת" את זה. (או מה שיותר קל לקבל, לפחות "מאפשרת" את זה) ברור שהאדם לא נהנה מהמצב בצורה מודעת. אבל לפעמים יש לו רווח עקיף. למשל - אדם שנמצא במערכת לוחצת שקשה לצאת ממנה לחופשה קצרה (אמא ועקרת בית במשרה מלאה למשל?) לפעמים מפתח מיגרנות. האם הוא נהנה מהמיגרנה? ברור שלא. אבל זאת הדרך של הנפש לכפות עליו הפסקה בפעילות. הפסקה שהוא באופן מודע לא יכול היה לקחת. על הדרך, הנפש מאפשרת לו פעם אחת לשם שינוי להיות זה שמקבל ולא רק זה שנותן. ("שששש... לאמא יש מיגרנה, אל תפריעו לה עכשיו") זה ה"רווח העקיף" שלפעמים מדברים עליו. יש הרבה סוגים שונים של רווחים עקיפים. רובם לא נעימים ובטוח שבאופן מודע ה"קורבן" היה מוותר עליהם ברצון! זה בדיוק העניין! באופן מודע הוא לא עובד בתאום עם ה"גוףנפש" שלו ולכן באופן תת-מודע הנפש גורמת לו לפעול בצורה שונה. כשהתיחסו כאן לרצון האמיתי של החבר/קרוב לצאת מהבעיה שלו, דיברו בדיוק על הרווח העקיף. נניח שהבעיה נובעת מסיבה רגשית מסויימת או סיבה אחרת מהתחום של הנפש (כמו שאופייני לבעיות שכאלה) מישחה כזאת או אחרת, לא תטפל באמת בבעיה. רק בסימפטום שדרכו היא פורצת. מה שיגרום לבעיה לחפש סימפטום אחר לפרוץ דרכו. לפעמים אפילו אחד חמור יותר. הדרך שרוב האנשים היו ממליצים עליה כאן היא לנסות לעזור לאדם כאדם בעזרת טיפול כולל ובעזרת מטפל מקצועי. יש הרבה שיטות שיכולות להקל ולהביא לתוצאות טובות יותר. אבל לא כל שיטה מתאימה לכל בעיה או אדם ולא כל מטפל מתאים לכל מטופל (וזה בלי לקחת בחשבון את השרלטנים שמבטיחים ניסים וגובים תמורתם מזומנים קשים מראש) מקווה שעכשיו אתה מבין קצת יותר את רוח התגובות שקיבלת (כולן מתוך רצון לעזור, אבל תוך שימוש במילון מונחים שאינו משותף לשני הצדדים) ושאכן תפנה לחפש דרכי טיפול שלמות יותר מאשר מריחת מישחה כזאת או אחרת. (בלי לזלזל במישחות וכוחות הריפוי שלהן)

למעלה