פסה בושה מן הארץ.

גאיה111

New member
פסה בושה מן הארץ.

אין עוד בושה, אין נורמות שלטוניות מוסריות, אין דוגמא, אין לקיחת אחריות, חלק מההידרדרות הערכית שאנו חווים בשנים האחרונות והממשלה, (וגם הכנסת), רק משקפת את העם, ומשמשת לו מראה, בבואה, וזה מה שמפחיד.

גאיה111

New member
ובעיקר, אם אין לך תגובה עניינית , מומלץ שתימנ

ע מתגובה כלל.

y u v a l l e v

New member
לאור חוכמת התגובה שלך, ורמת הטיעון

באמת חבל לבזבז זמן על תגובה לדברייך. אני מקבל את המלצתך. לא אפנה ישירות אליך. אולם מאחר ואינך הקוראת היחידה של דברי כאן, אני אגיב לדברים שנראים לי דורשים תגובה, למען החברים האחרים. לכשתלמדי לנמק את דברייך ולעגן אותם בהסברים, דבר דבור על אופניו, אשקול שנית את אופן תגובותיי לך. יובל לב

גאיה111

New member
תגובתי אליך נגזרה מתגובתך אליי

העובדה שכינית "התלהמות" דברים שאינם מתלהמים כלל וכל מי שמכיר אותי יודע שאיני כזאת רק הוכיחה את חוסר האינטואיציה שלך והרי קראת כבר מספר תגובות שלי כך שלומר עליי מתלהמת לא מוסיף לך למרות שאתה מנסה לעשות רושם של איש של חשיבה, וגם מצליח, הפעם שגית.

y u v a l l e v

New member
אינני מכיר אותך ואני מגיב לדברייך כפי שהם.

דברייך כפי שנכתבו הם התלהמות לשמה, ואינני זקוק לאינטואיציה בכדי לראות זאת. ושוב, מוטב שתנמקי את דברייך, אחרת הם אינם ראויים לתגובה. תטיבי לעשות אם תסגלי לעצמך תרבות דיון קצת פחות ילדותית. יובל לב

גאיה111

New member
אם דבריי לעיל לא היו ברורים לך

כנראה באמת יש לך בעייה. ולגבי היתר אומר לך רק- קשוט עצמך, בטרם קשוט אחרים.

y u v a l l e v

New member
אמר האביר השובב, סתם ולא פירש.

על דברים מפורשים כאלו כבר נאמר: אמרת ונשארת בחיים. נו טוב, אנחנו למדים מכך שאפשר לכתוב ולומר כל דבר שבעולם, חכם או טיפשי, נכון או שקרי, וזה איננו מחלה קטלנית. לא מתים מזה. האם זוהי סיבת קיומך? ומה יהיה על קצת חשיבה אישית? או שלזה אין לך הכשרה? יובל לב

גאיה111

New member
תגיד, חוץ מחשיבה, יש עוד דבר שחשוב לך? כמו

רגש למשל? כי שמתי לב שאתה שם דגש על החשיבה. דגש אפילו קצת מוגזם מהמקובל. אני מקווה שיש לך איזון של המחשבה עם הרגש. חשוב לא פחות.

y u v a l l e v

New member
כשאני רוצה לכתוב על רגש, יש לי לשם כך,

דפי יוצר בכמה וכמה אתרים ספרותיים, עם עשרות יצירות. בפורום, אנחנו מתדיינים, ודיונים מתקיימים על דרך החשיבה הטהורה, לא על דרכי התלהמות וסיסמאות. מטרת הפורום היא להרבות תובנה והבנה. לעיתים הדיונים גוררים גם התכתשויות, שלא בטובת שום עיניין, בעיקר כשלא מקפידים בכבוד הצד השני לדיון. השלכת סיסמאות מתלהמות, אינה מסוג הדברים הראויים לפורום, שמטרתו דיון על איכות השלטון. את רוצה דיון על רגשות, יש פורומים ספרותיים ופורומים לנושאי פסיכולוגיה. אם את באה לכאן בשביל לשפוך את מרי לבך, הרי שהגעת למקום הלא נכון. יובל לב

גאיה111

New member
אז זהו בדיוק, .......בקשר לכבוד הזולת.-

אז זהו בדיוק, שמי שלא מקפיד כאן על כבוד האחר זהו א ת ה, אלא שלכך יש לך נטייה לא לשים לכך לב. אתה הראשון שהתחלת בכך, כבר בשירשור אחר, אלא שכמו שאמרתי אתה הגמל שלא רואה את דבשתו כתבתי לך תגובות ארוכות ומפורטות, וכבר שם הפגנת את "כבוד הזולת" שלך גם כאן, המונח התלהמות הוא הרחוק ביותר מלתאר נכונה את דבריי. ורק מעיד מבחינתי על יכולת אינטו' קלוקלת שלך. ואם תבדוק היטב בתגובותיך בשירשור הקודם, תמצא שהקפדה על כבוד הזולת היא על שפתך בלבד, אל נא תטיף לאחרים למשהו שאינך מסוגל לעמוד בו. לכן אמרתי- קשוט עצמך תחילה. דבריי אליך באו כתגובה בלבד. ובכלל, את הפורום הזה אני מכירה וגולשת בו עוד שנים לפניך, אז עשה טובה אל תסביר לי מה מהותו. ולאן הגעתי. חשיבה טהורה? אנחנו לא במעבדת מחקר של פיזיקה. לצורך דיון צריך לדעת להתנהל רגשית, ולך יש קצת בעייה עם זה. גם בקביעת העמדות כדאי מאוד לקחת בחשבון גם רגשות. חשיבה המנוטרלת כלל מרגשות , אינה תמיד הדבר הנכון, וגם לא תיתכן תמיד. מאוד מומלץ האיזון בין השניים..... גם הודעתי בפתח השירשור הזה לא מצריכה נימוקים שכן היא באה למעשה כסיכום לדברים שדיברנו עליהם כבר בשירשור הקודם, היא נכתבה מייד לאחריהם, ובכלל כמו שכבר כתבתי- אלו דברים ככ ידועים ובסיסיים שאם אתה צריך הסבר להם אתה הוא הנמצא בבעייה. זה שאתה לא מסכים עם משהו ממש לא הופך אותו למתלהם. בעיקר אני מפנה אותך לשירשורים קודמים לראות איפה לא הקפדת בכבוד הזולת. טול קורה מבין עיניך.

y u v a l l e v

New member
אני מציע גם לך, לקרוא את דבריי.

יש לי הרגשה כזו, שאתה מאלופי ההתלהמות, אבל ניתוחים של ממש, באותם הנושאים שאתה תוקף, טרם זכיתי לראות ולקרוא. אבל יש לי סבלנות, ואני מקווה שעוד אזכה. אני מציע לכולנו, (הצעה ידידותית). בכל נושא שעולה על סדר היום, ובכל כתיבה של דיון רציני, לזכור את שלושת העיקרים הדרושים לאיכות המאמר, שהם: פרט, הסבר ונמק. ללא אלה, חבל לך על הזמן. דבריך לא יעשו רושם ולא ישפיעו במקומות הדרושים. יובל לב

גאיה111

New member
מזמינה אותך אביר יקר לקומונה שלי, הכתובת ב

תחתית החתימה שלי. להשתמע שם!!

גאיה111

New member
מזמינה אותך אביר לקומונה שלי,

הכתובת בתחתית החתימה. להשתמע!

y u v a l l e v

New member
זו דעתך, ואינני מסכים איתה.

אני סבור שהכתיבה בפורום היא לצורך הבעת דעות בנושא איכות השלטון, ולא פורום להבעת רגשות. את יכולה לחשוב אחרת. זכותך. זכותי לומר לפורום את שאני חושב. כמה זמן את כותבת כאן, אין זה משנה דבר, אני כותב 8 שנים בפורום "דתיים חילונים" ב- Ynet. שם דווקא יש מקום נרחב להביע דעות ורגשות ביחד. בפורום הזה, המטרה היא לשפר את איכות השלטון, ואת זה לא עושים ע"י התלהמות וזריקת סיסמאות לחלל, אפילו אם את נהנית מזה הנאה מרובה, אפילו אם זה מקל על נשמתך. לדעתי, כל הבעת דעה צריכה להיות מסוגננת ומנומקת היטב, אחרת איננה ראויה לדיון. זו דעתי. את יכולה לחשוב אחרת. כנראה שאני הרבה יותר מבוגר ומנוסה ממך, וגם יודע ונוהג להתנסח בבהירות, ועד כמה שאפשר גם בנימוס. דרכך שונה. אינני שוטר, ואינני רואה דרך לכפות עלייך לנהוג כמותי. אני יכול רק להמליץ ולנמק גם זאת. והעיקר, לפני שאשכח, סוף מעשה (כולל כתיבה בפורום) במחשבה תחילה. עצבנות והתלהמות וזריקת סיסמאות, אינם מעידים על ניתוח וחשיבה רצינית. יובל לב

גאיה111

New member
בקיצור, לא קראת את ההודעה שלי

ועל כן אינך ראוי כלל לתגובה.

למעלה