פנצ'ר?

dantay

New member
פנצ'ר?

היי,

היום כאשר עצרתי באחד הרמזורים באיזור עזריאלי, העיר לי רוכב שעצר לידי כי חסר לי קצת אוויר בצמיג האחורי.
קיבלתי את ההערה ואמרתי לעצמי שאעצור כבר בתחנת הדלק ליד ביתי.
נסעתי על איילון ולא הרגשתי שום דבר מוזר בצמיג וכאשר הגעתי לעירי נכנסתי איתו לתחנת הדלק כדי לבדוק את לחץ האוויר.
ניסיתי במשך כמה דקות להכניס אוויר לצמיג אחורי ומשום מה המכונה לא צפצפה, חשבתי שאולי יש בעיה במכונה אז ניסיתי את הצמיג הקדמי ואותו הוא מילא לי.
הלכתי לתחנת דלק סמוכה לנסות בשנית למלא את הצמיג, וגם שם עמדתי במשך כמה דקות עם הצינור בתוך הצמיג ושום כלום.
חשבתי שאולי זה מלא וסתם זה לא מצפצף. התחלתי לנסוע לכיוון ביתי שנמצא 200 מטר מהתחנה והרגשתי תחושה מוזרה, הסתכלתי לכיוון הגלגל האחורי וראיתי שהוא מעוך לגמרי...

האם זה נראה לכם פנצ'ר? כי לפני שניסית למלא אותו הצמיג היה בסדר גמור.. לפחות לפי ההרגשה שלי בנסיעה איתו..

תודה לכם.

נ.ב.
ברשותי אקסבו 250 (לפי מה שאמרו לי במוסך, הלחץ אוויר בקדמי צריך להיות 36 ובאחורי 32)

anigodin

New member
קרה לי משהו דומה.

החלפתי צמיג בעקבות פנצ'ר.
אחרי שבועיים היה לי שוב פנצ'ר.
שוב החלפתי (לא ניתן היה לתקן).
אחרי כמה שבועות הרגשתי שחסר אויר ובתחנה אחת לא הצלחתי למלא. לקח לי זמן להבין שהמשאבה דפוקה ולא מצפצפת.
נסעתי עם חצי מכמות האויר שהייתה קודם לכן לתחנה שנמצאת 100 מטר בהמשך הכביש. שם כיוונתי את המשאבה ל-'צמיג ריק'. במצב הזה המשאבה דוחפת אויר בלחץ גבוה לצמיג.
אחרי שהוא התמלא ללחץ הנכון נסעתי והכל הסתדר.

אם אתה ממלא והאויר שוב יורד כנראה שיש בעיה. גם זה קרה לי בצמיג הנוכחי - חשבתי שיש פנצ'ר. הבחור בדק ובדק ולא מצא חור ואמר שזה יותר מדאיג מלמצוא חור. הוא הוריד את הצמיג והרכיב אותו שוב, מילאנו אויר ומאז הכל בסדר. כנראה שהונטיל ישב לא טוב או משהו.

uphilll

New member
לחץ אוויר

הפוך ממה שאמרת: באחורי גבוה יותר מהקדמי.

36 נשמע קצת גבוה, אני חושבת..
הטווח שמדברים עליו הוא משהו כמו 32-34 לאחורי, 28-30 לקדמי.

guardmen

New member
כמו שציין הבחור מלמעלה...

כשהצמיג ריק לגמרי יש כפתור במכונה של ניפוח לצמיג ללא אויר בכלל.
נסה להעזר בו כי ברוב המקרים זה מצליח והצמיג מתנפח.
במידה וזה לא עוזר יתכן ויש בעיה בוונטיל עצמו.

הלחץ אויר המומלץ לאקסבו הוא 36 אחורי ו- 32 בקדמי.

xfwind

New member
כדאי לבדוק שהשסתום לא התרופף בתוך צינוריתו

יש פקקים עם צד חיצוני שמתאים להברגת הונטיל.

למעלה