פנצ'ר

פנצ'ר

שלום לכולם, לאחר הפסקה של כמה חודשים חזרתי לרכב (אופני כביש) ומאז כמעט כל שבוע שבועיים יש פנצ'ר ורק בגלגל האחורי!! בזמן שלפני כן כשלא רכבתי, הגלגל האחורי היה הרבה זמן בלי אוויר וככה האופניים ישבו כמה חודשים דבר שגרם לצמיג לשונת מעט אבל ממש מעט את הצורה העגולה המושלמת. הלכתי לבדוק את זה בכמה חנויות ואמרו לי שאין צורך להחליף את הצמיג (אני חייב לציין ששני הצמיגים שלי הם הארד קייס נגד פנצ'רים). יחד עם זה הרצועה של הגלגל הייתה קצת שחוקה וכל מיני צ'ופצ'יקים מהגלגל בלטו אז החליפו לי את הרצועה. לא עוזר מאז עוד שני פנצרים.. אני לא יודע מה לעשות.. אני מאוד אשמח אם למישהו יש רעיון לתקלה שיכולה להיות או מישהו שקרה לו משהו דומה והגיע לאיזה פיתרון.

vacum

New member
למדתי מהפורום

הצמיג ככל הנראה עבר כבר הרבה קילומטרים - תחליף אותו - גם לי היה פנצ'ר רק בגלגל האחורי והחלפתי ועכשיו הכל בסדר

אמיר0

New member
פעם אחרונה שהחלפתי פנימית

עברתי על הצמיג והוצאתי מפס הגומי עם פלייר מסמר סנדלרים (!) אחד שלם. תבדוק את הצמיג ואת פס הגומי, אולי גם לך נכנסה שם איזו חתיכת זכוכית או מתכת?

פנצ'ר

אין לי פס גומי. כדאי לשים?אמרו לי שלפעמים בגלל שהפס מתייבש הוא בעצמו גורם לפנצ'רים

אמיר0

New member
לא פוסל את זה

הניסיון האישי שלי אומר שפס גומי מונע הרבה פנצ'רים. מצד שני, זה מוסיף משקל ואינרציה לגלגל, ומוריד את היכולת של הגלגל לספוג את הרעידות של הקרקע. מה חשוב יותר - עמידות או ביצועים? פס גומי שמתייבש וגורם לפנצ'רים? לא שמעתי על התופעה הזו עדיין. לא פוסל, אבל לי זה לא קרה. הפס גומי שבאופניים שלי הוא בן 10 לפחות. בכ"מ גם פס גומי לא מסוגל להגן מבזנ"טים רציניים.

nathandor

New member
הפתרון: להחליף צמיג

העקרון הינו הפוך לבישול פופ קורן במיקרוגל- שם יש להפסיק כאשר תדירות הפיצוצים נחלשת. ככל שתדירות הפנצרים גדלה יש להחליף צמיג. פס גומי עוזר מאוד לאופני כביש (טורינג או קרוס) אבל גם הוא מתייבש ויש להחליפו כל שני צמיגים.

למעלה