פנס

zoharzafon

New member
פנס

לקראת הקיץ הקרב,
איזו עוצמת תאורה אמורה להספיק לרכיבות בשדות סביב הבית?
המלצות אם יש?
תודה

AdiX

New member
בבקשה

הכל יחסי ועניין של תקציב וכו', בתכלס לדעתי כמה שיותר אור יותר טוב וכמה שיותר אמין.
אני רוכב עם Serfas 1500 על הכידון ועוד פנס שמכונה "אופטי" על הקסדה וכשיש מצב רוח עוד פנס על הכידון לטובת פיזור טוב עוד יותר.
הקונספט שלי זה פנס לא סיני חזק עם סוללה נפרדת על הכידון, הסרפס 1500 ודומיו מספקים 1500 לומנס לכשעתיים או פחות ליותר שעות.
בנוסף וכאן אפשר להתפשר פנס של 500 לומנס על הקסדה, אפשר גם סיני, אם כי הסינים לא אמינים לחלוטין.
כך שבמקרה והסיני כבה או מתקלקל באמצע הרכיבה, אתה נשאר עם פנס אמין אחד.
ותאמין לי שמספיק פנסים סיניים התקלקלו לי או שסתם נגמרה להם הסוללה גם באמצע רכיבה.
מציע לך לשאול בקמונה המתמחה בפייס לגבי דגמים מעודכנים.
הטענה שהדגמים של סרפס נותנים תמורה טובה לכסף. אם התקציב מאפשר קנה סרפס ותהנה, ניתן למצא אותם במגוון חנויות בארץ.
https://www.facebook.com/groups/moshe.lumens/

zoharzafon

New member
אז להוריד מהפרק את פנסי המיני

דוגמת הנייט ריידר שמספקים עד 300 לומנס?

enigo

New member
איך נראים שבילי השדות סביב הבית שלך?

בשבילים הרחבים סביב מודיעין, רכבתי עם פנס סיני שהכריז על 250 לומן (משמע כנראה נותן הרבה פחות) והיה סבבה. אבל אלו שבילי כורכר שאין בהם כל כך הרבה הפתעות. אם אתה מדבר על שבילי שדות מלאי קוליסים, אז הייתי רוצה תאורה קצת יותר חזקה.
עדיין, רכבתי סינגלים עם פנס סיני שמכריז על הספק של 1500 לומן, והיה די והותר (משמע - לא השתמשתי בעוצמה המירבית בשום שלב). אומנם סינגלים לא טכניים שאני מכיר טוב למדי, אבל עדיין. 1500 "אמיתיים" (הסינים מאוד אופטימיים בהכרזות שלהם) נשמע לי כמו הגזמה פראית לשביל שדות תמים.

enigo

New member
וכמו שאמרו כאן - גם הקצב משפיע

אם אתה מאלו עם המבער בתחת, שמצליחים להשלים רכיבה בקצב ממוצע של 25 קמ"ש - צריך יותר אור...

nightjar

New member
פנס מהיקרים שיש נותן תמורה טובה לכסף?

לדעתי זו הגזמה מבחינה כספית ומבחינת עוצמה, בוודאי לדרישות שעלו. אני משתמש בסרפס 1000 (היה במבצע
) על עוצמה אחת מעל המינימום ופנס סיני קטן הקסדה. ברכיבת סינגלים (לא אגרסיביים)..
הגישה שלי הפוכה- שהתאורה לא תקלקל את חווית הלילה ולא להפוך את הלילה ליום.

AdiX

New member
שכל אחד יעשה כטוב בעיניו

אני רוכב בעיקר שבילים לבנים מישוריים, 30-60 ק"מ בדרך כלל. רכיבות כושר בקצב גבוה ויש תקופות שבהן אני רוכב אך ורק בלילה 3 פעמים בשבוע בדרך כלל.
נתקלתי לא אחת בנחשים ושאר בריאות הטבע או האדם והרבה אור ופיזור טוב ממזערים סיכונים.
חשוב לי הראות והיכולת לשמור על קצב רכיבה ללא הפתעתו מיותרות.
פיזור חשוב ולכן התועלת בפנס מרובה לדים ואפשר גם יותר מפנס מאחד על הכידון לטובת פיזור טוב יותר, אני רוכב עם הסרפס 1500 "קרוב" לגלגל ופנס עם לד אחד על הכידון (אינטון או אופטי סיני) שמאיר צר ורחוק. ובנוסף פנס על הקסדה.
בתכלס את הסרפס 1500 אני שם על מצב אחד לפני הגבוה ואז אין לי בעיות של זמן בערה.
ברכיבות של 3 שעות ,אני מסתפק באור נמוך יותר אבל גם שומר על קצב איטי יותר באופן טבעי.

מבחינת תקציב, אני מאפשר את זה לעצמי מכיוון שעבור 3 רכיבות לילה בשבוע זה עושה שכל בשבילי (כל החבילה כ 2500 ש"ח)
עד כאן מה שמתאים לי, כמו שאמרתי, לכל אחד שיקולי התקציב, אופי הרכיבה וכמה מקום ומשקל הוא מוכל לסחוב.

AdiX

New member
עוד הערה

הסרפס 1500 לא מיוצר יותר, יש להם דגמים מחליפים ולא זולים של 2500 ו 1800לומנס.
לדעתי שילוב סביר, זה הדגם הבא וקונה 2, אחד לקסדה ואחד לכידון.
https://www.serfas.com/products/view/917/referer:products|index|lights|headlights
מי שרוצה יותר תמיד יכול להוסיף.
לגבי אמינות, אני ממש לא מחזיק מפנסים סיניים, עברו אצלי לא מעט כאלו במהלך השנים האחרונות וכולם שבקו חיים אחרי כמה זמן (50-100 שעות בממוצע)

zoharzafon

New member
תודה לכולם

עזרתם לי מאוד
בכל מקרה לא נראה לי שאלך על סיני, סבתא שלי אמרה תמיד שהיא ענייה מדי בשביל לקנות בזול והיא צדקה כנראה.

creth11

New member
אקלקל לך את התדמית, אני רוכב רק עם פנסים סיניים של 30 דולר י

ורוכב רק בשטח ובעיקר סינגלים לפחות 2 לילות בשבוע קיץ וחורף ומישתמש בסיני על הכסדה ואחד לכידון עוצמת אור בינונית.
כבר כמה שנים ולא ניתקלתי בשום בעיה, לרוב סוללה מחזיקה עד שנתיים כאשר בחורף אני גם רוכב בשעות הערב בחושך המוקדם כלומר ממוצע של 3 או4 טעינות בשבוע, מחזיק סט פנס סוללה ספייר, זמן תאורה מקובל 4 שעות , מרוצה מאוד.
לאור הפרש המחיר גם אם יקרה שסט כזה יחזיק פחות משנה זה מישתלם מאוד. לא ראיתי שפנסים במחירים כפולים ומכופלים מחזיקים יותר בעיקר סוללות שבשימוש שותף הן מסיימות את חייהן באופן טיבעי לאחר כ שנתיים כאלה בלי כשר לסוגן .
בהצלחה בכל החלטה
רק נירכב כדי לחיות

zoharzafon

New member
תודה, יש לי בעייה עקרונית

עם שיטת הקנייה בזול מסין תוך ייבוש החנויות בארץ,
עניי עירי קודמים גם אם זה הופך אותי ליותר עני

steiff

New member
גישה ראויה, אבל לא תמיד עובדת

פשוט בגלל שהחנויות בארץ הפחיתו את המבחר והמלאים בחנות למינימום. הם מסתמכים על כך שהרבה לקוחות קונים את המוצרים באינטרנט ומגיעים לחנות רק על מנת להתקין את האביזר, משום שידע, מיומנות ונסיון בהתקנה אי אפשר לקנות באינטרנט.

TakeCtrl

New member
נו, באמת :/ מילא אם זה מוצר שמיוצר בארץ...

אבל כשבסה"כ מדובר במתווך של מוצרים שאתה יכול להשיג אפילו במחיר יותר זול... כאשר בתור דוגמא בארץ מוכרים repeater ב400 שקל, ובamazon אני יכול להשיג אותו בסביבות 200, מה, אני בעונש?

TakeCtrl

New member
קניתי פנס USB נטען של 800 לומנס כזה:

http://www.amazon.com/dp/B00E1NQ21S/ref=pe_385040_30332190_TE_tr_M3T1_ST1_dp_1
&nbsp
USB כיוון שאני תמיד יכול להטעין אותו מסוללה המרכזית שלי.. ואז לא לפחד שתיגמר לי הסוללה בזמן הלא נכון..
מתוך אמונה תמימה שאם אני נוסע ב40 קמ"ש אני צריך מקסימום ראות..
&nbsp
מה שלא הבאתי בחשבון זו האפשרות של סנוור אנשים
מאז אני רוכב כשרוב רובו מוסתר, ומגלה אותו רק כשממש חושך...

uriler

New member
תכוון אותו יותר נמוך, ואז הוא לא יסנוור.

רכבתי בעיר עם פנס של 1200 לומנס (אמיתיים), ולא סנוורתי אף אחד. בשטח - העליתי אותו למעלה קצת מבחינת הזווית.

TakeCtrl

New member
יותר נמוך, תיק מסתיר אותו (ואני צריך את התיק) :/

קרוב לוודאי שאם extender לכידון התיק עדיין יסתיר את קו הראייה..

uriler

New member
תרכיב אותו על החלק העליון של המזלג. מתחת לתיק.

למעלה