פנס בראש....

פנס בראש....

אולי לא ב... אבל בהחלט נוח. ראיתי אחד כזה והסיבה היחידה שאני רואה לא לקנות זה בגלל שהפנס עושה יותר מדי אור! נראה לי ששימוש בדבר כזה בתא הטייס ימנע מהטייס לראות החוצה לפחות חצי דקה לאחר הכיבויץ

אני ממליץ על FINGER LIGHT

או בעברית.. פנס אצבע. מתלבש על האצבע ומאיר בשתי רמות של אור כחול.

אני מכיר את הפנס הזה

זו כתובת האתר שלהם וממול התמונה http://www.footballjoint.com/Store/fingflas.htm http://www.topixonline.com/cgi-bin/sgsc0101.exe?SRCCODE=WECJ0501&FNM=04&GEN0=TE210S&AID=1508290&PID=281387 המחיר 15 $

זה גם בסדר..

אבל אני דיברתי על מוצר ישראלי שעלותו כ -90 ש"ח והוא עמיד במים ובחבטות. יש לו 2 עוצמות תאורה של אור כחול חיוור ונעים אך ממוקד. כמו כן ניתן להפעילו ולכבותו באמצעות יד אחת (היד שעליה הוא נמצא) מי שמכיר את הפנס אצבע שיש ביחידות מיוחדות - זה הפנס!! המפתח והיצרן שלו הוא סא"ל יוצא חיל אוויר שאינני זוכר את שמו וכתובתו אני אחפש את החשבונית ואפרסם את הנתונים

deutsch

New member
ארז זה יכול להיות מסוכן

שלום ארז שימוש בלילה ע"י פנס שעושה אור חזק עלול לסכן מאד ולגרום לברטיגו, מאד לא רצוי להסתנוור אתה אמרת בעצמך... רצוי להפעיל כמה שפחות אור בקוקפיט במהלך טיסה ואם כבר מפעילים שיהיה אור עדין (מומלץ אדום). מה אתם אומרים ???

ארז, אתה טועה, כיוון

שיש לי פנס דומה לזה המתואר. קניתי אותו אצל היבואן בארץ. הפנס שיש לי מאיר באמצעות עד 8 דיודות LED, וניתן לקבוע בו 16 רמות תאורה, החל מאור שכמעט ואינו נראה עד רמת פרוז´קטור שיכול לעוור בן אדם מעשרה מטר. אז הסיבה היחידה לא לקנות את זה הלכה.... בשמחות אבי

מצויין!

תוכל לתת לי את הכתובת של היבואן? זה בדיוק הזמן כיוון שעכשיו אני עושה רשיון מכשירים ואין לי מספיק ידיים. (אחת להחזיק את הדפיות אחת בשביל הפנס ואחת בשביל לגונן מפני כאפות... מה עם להטיס את המטוס? בשביל מה יש ברכיים?)

אם כבר אז כדאי כזה

מאד נוח. כולל גם אוזניות ומגן שמש. אה... סליחה , חשבתי שזה פורום "מיכרות ומחצבים"...

אם וכאשר, ניצן

תטוס יום אחד סולו בלילה, במזג אויר לא נחמד מי יודע מה, וילך לך החשמל (כמו שקרה לרבים וטובים במטוסים הישנים האלה שאנו טסים בהם), אתה תהיה כל כך שמח אם יהיה לך דבר כמו שתיארת, או לפחות כמו שאני או ארז תיארנו לעיל. נכון, הדבר עדיין אינו רלוונטי עבורך, ואני מאחל לך מכל לבי כי בקרוב יהיה, כאשר תטוס בדד בלילות, אבל בינתיים אתה יכול לשאול אנשים כמו צביקה ליברמן, איך זה לטוס בלילה מלרנקה לישראל במטוס חשוך עם פנס אחוז בין השיניים. רק לשם כך אני מחזיק את הפנס הזה בתיק, ומקווה שירקב שם עד שיבה טובה... בשמחות אבי

אגב פנסים... לא מזמן טסתי ב TBM700

המטוס,שהוא הגרסה האחרונה של ה TBM700 ועדיין נמצא בשלבי ניסוי ואבזור, מאובזר בפד טיסה אינטגראלי על היוק עם מקום לעט ופנס מאיר על סוללות... ולא רק זה - הן גם נטענות מהמצבר כך שהן תמיד מלאות! על מה לא חשבו שם...

אבי. לא הכל ברצינות

היום בא לי קצת להיות ציני. אני מכיר בחשיבות פנס שכזה ויש לי אחד איתי כל הזמן ב"ערכת הישרדות" -סכין,פנס,מים ,עזרה ראשונה ועוד. אבל רציתי קצת לצחוק.

תאורה במטוס

ישנו פיתרון אלגנטי נוסף: פסי הארה המוזנים ממערכת חשמלית משנית. פרטים ניתן לראות באתר: http://www.sptpanel.com/ אני לא יודע מה יגידון במנהל התעופה בארץ, אך, לדעתי, יש כאן פיתרון יוצא מהכלל הן לתאורת פאנל נוחה והן לתאורה במקרה של כשל מערכת החשמל הכללית של המטוס (ומשאיר גם ידים להטסת המטוס). אריאל אריאלי

hanani12

New member
הוצגה מערכ כזאת ב OSHKOSH

פסי תאורה פלורסנטים מהטכנולוגיה שיש במטוסי קרב אחדים לצורך תאורת "מיקום" חיצונית על הגוף "POSITION LIGHTS". תוצאות יפות מאד וגם מחיר לא בשמים. התקנה פשוטה.

למעלה