אלהן לכולם! הורי סבתא שלי עזבנו רוסיה לפני 20+ והם מס' שנים עבדו שם כאשר סבתא. היא רוצה לקבל פנסייה מרוסיה. צריכה לקבל אזקחות רוסית ולהיות איתה חמש שנים! האם אתם חושבים שזה צודק. רוצים לתת אזרחות בחזרה לאור שליליו אזרחות למהגרים מרוסיה?
סבתא שלי, תמיד רצתה לקבל פנסיה מרוסיה... היא עבדה שם כל חייה...
ותמיד לא היה לנו זמן לסדר את זה...
עכשיו אתה אומר שצריך לקבל אזרחות רוסית?? ולהיות איתה 5 שנים?
מי אמר לך?
האם אתה מכיר עורך דין שמטפל בזה, ויש לך המלצות טובות עליו?
אם כן אשמח לשמוע !!!
למעט רוסיה, אף מדינת CHГ לא משלמת פנסיות. אז לפני שאנחנו יורדים על מדינת ישראל שלא נתנה מה שכביכול מגיע לי, הרי שגם מדינת הולדתי לא נותנת את מה שכבר הרווחתי!
מי שעלה לפני התפרקות ברית המועצות אולץ לוותר על האזרחות, ולכן לא מקבל כלום. ההורים שלנו יצאו קירחים מכאן ומכאן. ישראל היתה צריכה לדרוש מרוסיה ורפובליקות ברה"מ לשעבר לשלם את חובותיהן הפנסיוניים. אך היא לא עשתה את זה, וגם לא דאגה לאנשים האלה בעצמה. כי בעצם מבחינתה הם אזרחים סוג ג'.
נתחיל בזה שקצבת הזקנה הפדרלית שם בסביבות 2000 דולר (לעומת 350 בישראל), בנוסף מעוטי יכולת יכולים לקבל קצבת זקנה מהמדינה (state) ודיור מסובסד. ונמשיך בזה שרוב המהגרים היהודים מרוסיה שהגיעו לשם בסוף שנות ה-80 לא עבדו בעבודות הישרדות כמו הורינו, והיו להם קרנות פנסיה מהעבודה. רבים מהם אף הספיקו לקנות מספר דירות להשקעה, ועכשיו משכירים אותן.
רוסיה חייבת פיצויים ופנסיות לעשרות אלפי אנשים של"נוחיותה" היא מתעלמת מהם. אגב, לא רק פנסיה אלא גם זכויות יוצרים על מחקרים ויצירות של אנשים שעלו לישראל.
קיצבאות לעולים שהגיעו אליה אחרי גיל הפרישה, גם אם הם לא עבדו כאן אפילו יום אחד.
ואם מבחינה משפטית "היא לא חיבת" אז על מה כל הויכוח? אז זה בסדר שהיא מתנערת מאחריותה לאותם אנשים, נכון?