פנסייה מרוסיה

varui

New member
פנסייה מרוסיה

אלהן לכולם! הורי סבתא שלי עזבנו רוסיה לפני 20+ והם מס' שנים עבדו שם כאשר סבתא. היא רוצה לקבל פנסייה מרוסיה. צריכה לקבל אזקחות רוסית ולהיות איתה חמש שנים! האם אתם חושבים שזה צודק. רוצים לתת אזרחות בחזרה לאור שליליו אזרחות למהגרים מרוסיה?

ivgy1980

New member
המסר לא ברור. נא לכתוב שוב

Astroo

New member
זה לא צודק, אך אין מה לעשות

גם אמא שלי עבדה ברוסיה 25 שנים, ולא תקבל שום פנסיה משם. גם פה היא עבדה 22 שנים, ותקבל קדחת (קצבת זקנה של 1400 ש"ח).

Optimistic Girl

New member
זה ,זה התנאים החדשים??.

סבתא שלי, תמיד רצתה לקבל פנסיה מרוסיה... היא עבדה שם כל חייה...
ותמיד לא היה לנו זמן לסדר את זה...

עכשיו אתה אומר שצריך לקבל אזרחות רוסית?? ולהיות איתה 5 שנים?
מי אמר לך?
האם אתה מכיר עורך דין שמטפל בזה, ויש לך המלצות טובות עליו?
אם כן אשמח לשמוע !!!

ivgy1980

New member
פנסיה מברה"מ

למעט רוסיה, אף מדינת CHГ לא משלמת פנסיות. אז לפני שאנחנו יורדים על מדינת ישראל שלא נתנה מה שכביכול מגיע לי, הרי שגם מדינת הולדתי לא נותנת את מה שכבר הרווחתי!

Astroo

New member
רוסיה משלמת רק לכאלה ששמרו על האזרחות

מי שעלה לפני התפרקות ברית המועצות אולץ לוותר על האזרחות, ולכן לא מקבל כלום. ההורים שלנו יצאו קירחים מכאן ומכאן. ישראל היתה צריכה לדרוש מרוסיה ורפובליקות ברה"מ לשעבר לשלם את חובותיהן הפנסיוניים. אך היא לא עשתה את זה, וגם לא דאגה לאנשים האלה בעצמה. כי בעצם מבחינתה הם אזרחים סוג ג'.

ivgy1980

New member
התייחסות

מצד אחד, על פניו אתה צודק. זיינו ת'הורים שלנו יפה, ובעקיפין, גם אותנו.
מצד שני, האם בארה"ב, באירופה ובאוסטרליה, מצב המהגרים בהכרח טוב יותר?

Astroo

New member
בארה"ב הוא טוב הרבה יותר

נתחיל בזה שקצבת הזקנה הפדרלית שם בסביבות 2000 דולר (לעומת 350 בישראל), בנוסף מעוטי יכולת יכולים לקבל קצבת זקנה מהמדינה (state) ודיור מסובסד. ונמשיך בזה שרוב המהגרים היהודים מרוסיה שהגיעו לשם בסוף שנות ה-80 לא עבדו בעבודות הישרדות כמו הורינו, והיו להם קרנות פנסיה מהעבודה. רבים מהם אף הספיקו לקנות מספר דירות להשקעה, ועכשיו משכירים אותן.

TaL53

New member
מה אשמתה של ישראל בזה?

ישראל דרשה ולידיעתך- בכל מפגש בין הדרגים הבכירים של שתי המדינות עולה הסוגיה הזאת. אז ישראל יכולה "לדרוש", מי אמר שרוסיה תסכים?

TaL53

New member
בטח שחייבים

רוסיה חייבת פיצויים ופנסיות לעשרות אלפי אנשים של"נוחיותה" היא מתעלמת מהם. אגב, לא רק פנסיה אלא גם זכויות יוצרים על מחקרים ויצירות של אנשים שעלו לישראל.

Astroo

New member
מבחינה משפטית היא לא חייבת

גם ישראל לא משלמת קצבאות זקנה של בט"ל למי שעזב אותה לפני שהגיע לגיל הפנסיה.

TaL53

New member
אבל ישראל כן משלמת

קיצבאות לעולים שהגיעו אליה אחרי גיל הפרישה, גם אם הם לא עבדו כאן אפילו יום אחד.
ואם מבחינה משפטית "היא לא חיבת" אז על מה כל הויכוח? אז זה בסדר שהיא מתנערת מאחריותה לאותם אנשים, נכון?

Astroo

New member
דווקא לכאלה ישראל משלמת יותר

מאשר לכאלה שעלו בגיל 40+ ועבדו כאן 20+ שנה. כלומר יוצא שהיא מעודדת מעבר לכאן בגיל הפנסיה.

TaL53

New member
אתה שוכח שכאלה שהגיעו לכאן בגיל פנסיה

לרוב נזקקים לתמיכה רפואית ועזרה בתרופות, אגב, עזרה שברוסיה בחיים הם לא היו מקבלים.

beatman

Member
עם בלארוס למשל סיכמו על משהו

סבא שלי מילא פרטים ושלח לשם, יכול להיות שיתנו משהו.

למעלה