פנסיה בעיה אישית

• פותח הנושא kati9
  • פורסם בתאריך

kati9

New member
פנסיה בעיה אישית

אשמח אם תוכלי באמצעות הידע שלך כרופאה וכעורכת דין שקרובה לכל הנושאים של ביטוחים ונזיקין אם תוכלי לתת עצה : אימי בת 54 אין לה בכלל פנסיה היא עובדת בניקיון וכבר קשה לה לעבוד פיזית. בשנת 1992 עבדה כשכירה ועשו לה במהלך העבודה קרן פנסיה "קגן"-קרן הגימלאות המרכזית של עובדי ההסתדרות היא רשומה במחשבים שלהם כמבוטחת בתכנית פנסיה מקיפה ובמכתבים שהם מידי פעם שולחים כתוב הפרטים הבאים: מעמד: לא פעיל , חודשי ביטוח 4, גיל פרישה: 63, סך דמי גמולים: 622.56, מבוטחת מסוג: שכיר, שיעור אחוז קצבה: 67, מעסיק:224, פיצויים: 412, סך הכל:928.26 היות ולאמא אין בעל והיא פרנסה ורק ידעה להעניק ואין לה אפילו קורת גג שתבטיח אותה וגם לא פנסיה, אני מודאגת ושואלת האם ניתן לעשות מהתוכנית פנסיה שאת פרטיה פירטתי, להפוך את זה לקצה חוט שיעזור לה . האם למרות שהיא עובדת בניקיון אצל אנשים, עדיין אפשר לרענן את פעילותה בתכנית הפנסיה הזאת ולהפריש אליה כספים מידי חודש על מנת שתהיה לה פנסיה ? האם יש הבדל בין פתיחת פנסיה בתכנית חדשה מהיום ולבין חידוש התכנית הזאת מבחינת הוותק- יש לזה משמעות ? האם ישנם ביטוחים פרטיים שיכולים להבטיח שיבה טובה במצב שלא יהיה כסף לפרנסה בזקנה ?

השאלה מתאימה לפורום אחר

נראה לי כי השאלה מתאימה לפורום ביטוח, אבל בכל זאת אנסה לענות לך. עצתי היא לפנות לסוכן ביטוח או ליועץ ביטוח, להסביר לו מה הצרכים של אמא, ואחר כך לבדוק כמה כסף היא יכולה להפריש מידי חודש על מנת להבטיח את איכות חייה לעת זקנה. על מנת לדעת אם ניתן להפעיל את קרן הפנסיה: פני בכתב (בפקס) לפי הפרטים שרשומים על גבי הטופס שבידך ושאלי את השאלות שהפנית אליי. אני לא מכירה את התקנון של קרן הפנסיה הזו (ואינני רוצה לענות בצורה בלתי מבוססת ). במידת הצורך: השיגו את התקנון של קרן הפנסיה (בטח יש באינטרנט) ופנו עם זה לעורך דין.

למעלה