פנסיה בעיה אישית

• פותח הנושא kati9
  • פורסם בתאריך

kati9

New member
פנסיה בעיה אישית

אימי בת 54 אין לה בכלל פנסיה היא עובדת בניקיון וכבר קשה לה לעבוד פיזית. בשנת 1992 עבדה כשכירה ועשו לה במהלך העבודה קרן פנסיה "קגן"-קרן הגימלאות המרכזית של עובדי ההסתדרות היא רשומה במחשבים שלהם כמבוטחת בתכנית פנסיה מקיפה ובמכתבים שהם מידי פעם שולחים כתוב הפרטים הבאים: מעמד: לא פעיל , חודשי ביטוח 4, גיל פרישה: 63, סך דמי גמולים: 622.56, מבוטחת מסוג: שכיר, שיעור אחוז קצבה: 67, מעסיק:224, פיצויים: 412, סך הכל:928.26 היות ולאמא אין בעל והיא פרנסה ורק ידעה להעניק ואין לה אפילו קורת גג שתבטיח אותה וגם לא פנסיה, אני מודאגת ושואלת האם ניתן לעשות מהתוכנית פנסיה שאת פרטיה פירטתי, להפוך את זה לקצה חוט שיעזור לה . האם למרות שהיא עובדת בניקיון אצל אנשים, עדיין אפשר לרענן את פעילותה בתכנית הפנסיה הזאת ולהפריש אליה כספים מידי חודש על מנת שתהיה לה פנסיה ? האם יש הבדל בין פתיחת פנסיה בתכנית חדשה מהיום ולבין חידוש התכנית הזאת מבחינת הוותק- יש לזה משמעות ? האם ישנם ביטוחים פרטיים שיכולים להבטיח שיבה טובה במצב שלא יהיה כסף לפרנסה בזקנה ?

דור לוי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

ראשית התזכורת: המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ מקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו. מנהל הפורום אינו מחזיק ברשיונות ייעוץ הנדרשים, עפ``י חוק, בתחומים כני``ע וביטוח. אין ביכולתו לבדוק זאת גם לגבי שאר הגולשים. ועכשיו לעניין: לא נראה לי שמ 4 חודשים עבורם הופרשו כספי תגמולים יצטבר סכום משמעותי לפנסיה. ומתחת לרצפה מסוימת ניתן יהיה לקבל את הסכום שיצטבר לגיל פרישה (מה שהיום 928.26) כסכום אחד ולא כפנסיה חודשית. מעבר לכך שהיא היתה פעילה בקרן ב 1992 וב 1995 הקרנות נסגרו לעמיתים חדשים או כאלו שלא הפקידו לתקופה ארוכה משנתיים. כלומר גם אם היא תרצה לחזור ולהפקיד באותה תוכנית היא לא תוכל! אם היא תרצה להצטרף לקרן פנסיה חדשה, היא תוכל לעשות זאת, אולם אני לא יודע אם בגילה זה משתלם. הסיבה לכך היא שמקדמי הצבירה הולכים וקטנים עם ההתקרבות לגיל הפרישה. כלומר, על כל 100 שקלים שיופקדו בגיל 54 היא תקבל פנסיה קטנה מהרבה מ 100 שקלים שתפקיד אישה צעירה יותר. במצב כזה ייתכן שיועץ מקצועי ימליץ לה לחסוך בקופת גמל רגילה. אפשרות נוספת שכדאי לבדוק בקרנות הפנסיה השונות היא לאתר מסלול שבו מרכיב הביטוח למקרה נכות ופטירה קטן יותר (כלומר אם יקרה לה משהו (פציעה שגורמת לנכות או מוות) עד גיל הפרישה היא לא תקבל על כך פיצוי, גם לא אתם... או שתקבל פיצוי מוקטן, ובתמורה החסכון לפנסיה חודשית יגדל. חלק מהקרנות מאפשרות להפקיד כספים גם באופן עצמאי אם אינכם שכירים. במצב כזה היא יכולה להפקיד כספים (ואם אינה עובדת אתם תוכלו להעביר אליה כספים שהיא תפקיד בעצמה). שוב, ראי שיקולי הכדאיות שהזכרתי לעיל... עוד שיקול קצת ציני, אבל הפנסיה מחושבת על סמך שיקולים קרים וציניים, ועל סמך סטטיסטיקות וממוצעים של אורך חיים. נסו לשחזר אצל הוריך ואחיה של אימך את אורך החיים. אם המשפחה נוטה להאריך חיים מעבר לממוצע בישראל, ואתם צופים במידת האפשר שכך יהיה גם לגבי אמכם, הכדאיות לפנסיה עולה. אם במשפחה כל מי שנפטר, עשה זאת בגיל צעיר (ולא מתאונה או פציעה), ואתם צופים במידת האפשרות לצפות דבר כזה, שכך יהיה גם לגבי אמכם, הכדאיות לפנסיה יורדת. לגבי ביטוח, הניסוחים שם שונים, פה ושם יש הבדלים אבל העקרון דומה. שימו לב רק שאם אתם החלטיים על קבלת סכום חודשי (פנסיה) ביטוח אינו כדאי! אם אתם שוקלים שיצטבר עבורה סכום יחיד ("חסכון הוני") שיעמוד לרשותה בחשבון הבנק בגיל הפרישה, אז אפשר לשקול ביטוח כאופציה נוספת לקופת גמל רגילה שאינה מעניקה ביטוח משמעותי. ושוב, אני חוזר על ההמלצה לנסות לאתר יועץ מקצועי ואוביקטיבי ... אשמח אם יעדכנו אותנו במידע נוסף. בעקבות שינויי חקיקה תכופים, ייתכן שהמצב השתנה שוב ממה שאני יודע...

למעלה