פני שבת נקבלה

פני שבת נקבלה

עם כל הכבוד למסעדות המפוארות ולשולחנות העטויים במפות צחורות, לעיתים מקיפים אותך מלצרים מעונבים ורשמיים מדי, רשמיים כמו פקיד בלשכת המקרקעין, עם כל הכייף שיש בזה לפעמים אני מעדיף את הפושטי,
לא בגלל שזה זול יותר, פשוט בגלל שזה נעים לי יותר,
אני אוהב את הים, אוהב את האוויר הצח, לא נבהל מטמפרטורות גבוהות, עד היום אני נוהג להלך יחף על אספלט לוהט, כנראה כפות רגליי נהיו חסינות עוד מהילדות שהייתי בורח מכיתה ב בבית ספר ישר לחוף השכונתי.

מפה לשם היום התעוררתי יחסית מאוחר בבקר, קפצתי לגרושתי ששבה אמש מרומניה,
היא פינקה אותי בגליל של נקניק סיביו אורגינל מאטליז בעיר סיביו, כיום למי שלא יודע הנקניק הזה כבר לא מיוצר מבשר של סוס, הרומנים החליטו להפסיק עם זה וכיום הסיביו מיוצר מתערובת של בקר וחזיר,
בדרך לחוף נכנסתי לממעדניית הדליקטסים של סווידאן ובחיל וברעדה נכנסתי להיכל הקודש שלו:
החדר האחורי,
זה לא מפחיד כמו החלון האחורי של היצ'קוק,
זה חדר עם מלא גבינות מאיטליה וצרפת, חריצים גדולים ומעושנים של גבינות, בצד יש מלא דגים מעושנים כבושים,
אני לקחתי ממנו רצועות של פילה סלמון+פלפלים חתוכים למין שושנים כאלו ממולאים בגבינת עזים, דומה לביורק הבולגרי אבל שונה קצת, הפלפלים היו מושרים במרינדה עזת טעם,
קיבלתי מהרומניה גם חריץ גבינת קשקבל שנרכש בקורטה דה ארג'ש למעלה מעל הסכר, יש שם גבנים שחיים במערות בפסגת ההר ומגדלים צאן ומגבנים גבינות ומוכרים לכל דורש,
עם כל הכבודה הזו ירדתי לים ועל חתיכת בטון מזויין ששימש לי שולחן מאולתר דפקתי עם חבר אחלה של בראנ'ץ.
לפעמים לא צריך יותר מזה
כמה פשוט ככה טעים
רכשתי גם מפלאפל הזקנים חצי ק"ג של טחינה אלוהית שלהם, ללא ספק הטחינה הכי טעימה שאכלתי מעודי, טחינה חמצמצה מאוד, חמוצה אבל לא גורמת לבחילה, חמצמצה בדיוק על הגבול של ההנאה למי שאוהב טחינה כזו,
טחינה ציון 100
חצי קג עלה לי רק 15 לירות
אכלנו בכפית חד פעמית את הטחינה , היה בריא ,מזין וטעים

מיתר44

New member
תן בבקשה דלק לקנא :)

אשמח לקבל דיווח ״הכל כלול״ שכן האי כל כך קרוב וספטמבר אחרי החגים
תאפשר נסיעה ושהיה נוחים.

salo22

New member
יפה מאוד

אין כמו להיות בים .. הטחינה של הזקנים לדעתי מוגזמת מידי בחמיצות, בערך כמו שהחומוס מוגזם ביציקות
אבל זה בהחלט טעים מאוד בכמויות מדודות..

הטחינה של הזקנים שילוב של

לימון וחומצת לימון.
זה הטעם היותר חמוץ.
היה לנו בזמנו דיון עם אחד מהם.
אנחנו שמנו את הטיעון על הדלפק הוא אמר אכן.
אך חיפה, כמה שאני מתגעגעת.

salo22

New member
ברור שזה עם לימון לימון

אבל היה לי קצת לא נעים לכתוב את זה בלי ביסוס
אפשר בהחלט להימנע מזה לדעתי.

מיתר44

New member
לא ברור לי הקטע של המלח לימון

בשביל להסמיך את הטחינה או כדי לחסוך בעלות??
אצלנו לא משתמשים אלא במיץ לימון טבעי. מהגינה.

מלל לימון נותן טוויסט חמוץ יותר

זה הטעם היחודי של הטחינה אצל הזקנים.
מעט מאד ומדוייק מאד.
אין כאן עניין של הסמכה, יתכן וחסכון בעלויות ויתכן שעניין הטעם.
עובדה שהטחינה ההיא ידועה ומבוקשת.

yogi3127

New member
הזקנים כבר פירסמו את המתכון

הטחינה עם מלח לימון.
דרך אגב, גם בחומוסיות בחיפה משתמשים במלח לימון לחומוס עצמו, מאז שעברתי למלח לימון לחומוס ולטחינה גם בבית - אני מקבל את הטעם המדויק...
בזמן האחרון נראה לי שזה עושה לי צרבות אז אני יורד מזה לאט לאט, אבל קשה להיגמל.

החתולית

New member
יש שמוסיפים מלח לימון גם לחומוס

אני משתמשת במלח לימון כמסיר אבן, ומעדיפה מיץ טבעי באוכל שלי.

bob68

New member

אני אוהב את תיאורי החוויות שלך.

"15 לירות"

א"י של פעם.

אולי אתה יודע, החנות סויאדן קשורה לאיש היין אנדרי סויאדן ?

הם אחים בדם

לאנדריי סווידאן היתה את החנות באמצע רחוב שדרות הנשיא סמוך למלון "נוף", אני מדבר על אמצע שנות התשעים,
כיום אנדריי מנהל את החנות שלו בתוך המתחם המסחרי של "פנורמה", זה בין מגדל המגורים של פנורמה לבין מלון "דן פנורמה".

יש להם חנות גם ברחוב אליהו הנביא סמוך לכיכר פריז, שם זה ממש סופרמרקט גדול של מלא מותגים מיוחדים,
לקראת חגי חג המולד ניתן להשיג שם עוגות יבשות מיוחדות מאיטליה משמרים סטייל ה "קוזונאק"הרומני בולגרי.

ברחוב אלנבי יש למשפחת סווידאן את המעדנייה היוקרתית שלהם, אבן הטופז של המשפחה,
אם המשפחה אלזה בדרך כלל נמצאת שם קבוע ליד הקופה הרושמת,אתמול לא ראיתי אותה, היה שם את בנה השמנמן הג'ינגי שתמיד אני מחייך כשאי רואה אותו, באמצע החנות היה שמפנייר ענקי שאגלי קרח ניגרו מבעד לדפנות, באמצע שכן בקבוק של "שקד" להנאת הלקוחות, לא התמקדתי ביין הזה כי הייתי במוד של בירות.

מיתר44

New member
סם, מסור לאנדרי דש חמה חמה

איש יקר, ידען יין בחסד. נעים הליכות. ללמוד ממנו!!

גסטרו

New member
אכן אנדרי איש מקסים ותודה על התזכורת למעדנית

סוידן. משבוע הבא יש לנו עוד נציגת משפחה בחיפה - רשימת המומלצים מתארכת....

למעלה