וואו! כמה הנפצות בשרשור אחד!
אני ממש בשוק מכם! כבר חודשיים ומשהו אני פה על תקן צופה פאסיבית, קצת כדי לא לפגוע בסדר הטוב, קצת כדי לראות את הצד השני (מלש"שים) והרבה כי פשוט אין לי זמן, מתוקף תפקידי, כש"שינית. ש"שינית בעלומים. ש"שינית מרוצה בעלומים. השמועות שרק-אלוהים-יודע-מי-מכם-הפיץ אינן נכונות. הצוות לא מזלזל בש"שינים, הוא לאשחוק, והדבר האחרון שאפשר להגיד עליו זה שהוא חסר סובלנות ו/או לא אדיב. אני מדברת איתכם ואיתכן על מצב לא קל של צוות וותיק מאוד (6, 10, 11, 14 שנים ויותר) שקלט, עודנו קולט, וימשיך לקלוט צוות חדש. נכון שהפורום הזה הוא במה להעלות נקודות הנוגעות לשנת שירות בכלל ולש"שינים בפרט אבל מאוד קשה לי לשמוע את הדברים האלו, מהסיבה הפשוטה שהם פשוט לא נכונים, וגובלים, סליחה על ההקצנה, בהוצאת דיבה. הצוות שלנו, למרות המצב הלא-פשוט שבו הוא נתון מוצא את הזמן גם בשבילנו. רכז שמגיע בלילה לקומונה רק כדי לבקר ולראות איך ואיפה אנחנו חיים, אם חסר משהו, אם אנחנו צריכים משהו, ולאחל בהצלחה בכנס מלש"שים.עו"סית שמתקשרת לשאול איך אני מרגישה אחרי משמרת קשה, ומציעה לשבת על חשבון זמנה הפנוי, מאוחר בלילה, כדי לעבד דיון מאוד קשה. צוות שמחליט החלטה מנהלתית, שמעניקה לחלקנו את הזמן לשבת ולדבר פעם בשבועיים עם עו"סית, רק כדי לדבר עם מה שעובר עלינו, אם זה קשור לילדים, לעבודה, לצוות, ולקומונה. הכוונה הובהרה? נראה לי שכן. הטענה שאין התחשבות הפורכה? נראה לי שגם כן. מי שרוצה לשאול עוד - מוזמן, אני מבטיחה תשובות. חוץ מכל זה - לש"שאין הרבה משמרות לבד.בשישי ושבת שנשארים בפנימיה (שבוע כן-שבוע לא) וכן בפיזור וקליטת הילדים לבתים ומהם בסופי שבוע ובחגיםבתורנות, המתחלקת בין שלושה אנשי צוות ( שני ש"ש ומריך שכיר, או ש"ש אחד ושני מדריכים שכירים), נוצר מצב בו אכן ש"ש עובד לבד, מצב זה נוצר עקב התפיסה הייחודית של ש"ש בעלומים, כמדריך לכל דברעם הטוב והרע, עם החובות והזכויות. כולנו ידענו שזו התפיסה לגבינו בעלומים, ולחלקנו זו אף הסיבה שאנחנו נמצאים מכל המקומות, דווקא בעלומים. היה ונוצא מצב בו ש"ש עובד לבד, מלבד בסופ"ש בפנימיה, המצב הינו תוצר של אילוץ, לדוגמא בשל מדריך חולה או ש"ש שני חולה (כן, אנחנו בני אדם, ואנחנו לפעמים חולים), או כל סיבת העידרות אחרת (שוב, אנחנו אנושיים). לגבי שאר שאלות, הארות, הערות, טענות, מענות.... לזה שאמר שהוא השאיר פרטים ולא חזרו אליו - אני זוכרת אותך, תתקשר למספר של הקומונה (אני מניחה שיש לך אותו, אם זכרוני אינו מטעני), ותבקש להירשם לכנס של הרביעי בינואר, זה יצא יום שלישי. נקבל אותך בשמחה, ונתנצל (טוב, אני כבר עושה את הז כאן) על זה שלא חזרנו. הנה, חזרנו. גם שביל זה אני פה. שאר העולם - גם מוזמן לכנס, הוא מאחת עשרה עד אזור שלוש אחרי הצהריים. תכירו את מבנה הפנימיה, תשמעו על אופי הילדים ואופי העבודה, תסיירו בפנימיה, ובסוף, אם עדיין תהיו מעוניינים, תעברו ראיון אישי. אנחנו נמצאים בחוברת של התקם, תתקשרו לאחראית, או שתשיגו את הטלפונים שלנו, שאסור לפרסם באינטרנט,מהפליירים הרבים שחולקו בבתי ספר, באפעל, ובכנס ניצהנ, שבכלל לא היה בניצנה. שכחתי משהו? אה, כן. שבת שלום ומבורך. ד"ש.