פניית פרסה

רן88

New member
פניית פרסה

לא מזמן עצרו את אח שלי על פניית פרסה לא חוקית. כשהוא הסביר לי את הסיטואציה התפלאתי מאוד. הוא אמר לי שהוא עשה את הפרסה בצומת שבה היה התמרור המצורף (מספר 65) ולא היה תמרור האוסר פניית פרסה. כשעצר אותו השוטר הוא אמר לו שהתמרור אומר שחובה לנסוע שמאלה, ושמאלה בלבד (וכל כיוון אחר יהיה הפרה של הוראת התמרור). זה נוגד את מה שאני יודע, את מה שכתוב במאמרים ואת ההיגיון הבריא. מה אתם אומרים? אפשר גיבוי בחוק (כי לא מצאתי את החוק עצמו, רק אתרים שמצטטים אותו) לדברים שכתובים פה?

Krishi

New member
אכן אין שום דבר לא חוקי.

שוטר מפגר.. חח.. שאח שלך יבקש להישפט, אני בטוח שהוא יזכה וייצא זכאי

רן88

New member
הוא יצא מזה בסוף עם אזהרה בלבד

והוא גם אמר שזה קרה לעוד כמה חברים שלו, ככה שאני רוצה להיות בטוח לפני שאני שולח משהו לבית משפט (וגם שאדע אם יש סיבה להתווכח עם שוטר אם לי יקרה משהו כזה).

Krishi

New member
אזהרה זה גם יותר ממה שהוא אמור לקבל

בכל מקרה, אח שלך צודק והשוטר טועה. זאת דעתי לפחות. וזה לא נדיר ששוטרים טועים.

NewUser4

New member
שלא ילך לבית משפט

חבל על הטרחה. שלך בקשה לביטול הדו"ח לכתובת הרשומה שם. צלם את המקום, תאר את שלשול המקרה בהסתמך על דברי השוטר (הוא מפרט את המקום, מהיכן להיכן הוא פנה ועוד). אם אכן הצדק איתך, הדו"ח יבוטל ויימחק. אין צורך ללכת לבית משפט, זה בזבוז זמן (לבית משפט תלך רק אם הדו"ח לא יבוטל). בנוסף, שלח בקשה להשפט ביום ה89 מקבלת הדו"ח כדי שלא תצבור תוספות פיגורים. כמובן, שאם הדו"ח יתבטל לא יהיה צורך במשפט. תעלה לכאן סריקה של הדו"ח (מחק פרטים אישיים) ותמונות של המקום. נוכל לעזור כך יותר ולקבוע אם אכן אחיך עבר עבירה או שהשוטר טעה.

רן88

New member
כפי שכתבתי קודם, הוא לא קיבל דו"ח

והריצה לבית משפט הייתה רק כתגובה להודעתו של יגאל. אין לנו כל כוונה לפנות לבית משפט במקרה זה. בעקבות המקרה הזה החלטתי לברר סופית מה אומר החוק בנושא, וכאן עדיין לא קיבלתי תשובה. האם בסיטואציה המתוארת בהודעה הראשונה מותר לעשות פרסה או לא?

Superdror

New member
יש מאמר בפורום שמסביר מתי מותר

לעשות פרסה ומתי אסור. במקרה הנ"ל, מותר.

למעלה