פנייה לאנדרי ז

טוען רב

New member
ובכל זאת

אתה יכול לתת לנו מושג, ולו קלוש, על סדרי הגודל של ההשקעה הנדרשת

אנדרי ז

New member
אני יודע שלהורים שלי היה מאוד קשה

למרות שהם למדו קצת עברית כבר ברומניה. לאדם מבוגר, שהוא בדרך כלל עסוק ועם המון דאגות, כולל המעבר לארץ חדשה ולא מוכרת, לימוד שפה "אקזוטית" כמו עברית הוא משימה מאוד קשה. קח בחשבון שלאברבוך גם יש המון אימונים וכמו שכולנו קראנו גם דאגות כלכליות שצריכות לבייש את כולנו. לילד בן 10 אין פה בעיה מיוחדת, לכן זה לא רלוונטי.

אם כבר בעברית עסקינן

אז מה עם אותם "ח ר ד י ם" אנטי ציוניים שונאי המדינה שיודעים עברית, אך כל השפה המדוברת שלהם וחיי היום יום מתנהלים אך ורק ביידיש. וכשאתה פונה אל אחד מהם בעברית (כמו שקרה לי) הוא כועס עליך ומסביר לך ביידיש רהוטה למה אסור לך להעלות על דל שפתיך את ה:לוּשוֹין קוֹידֶש" (לשון הקודש)

ועוד סוגיה בעניני עברית

הודעתי הנ"ל נכתבה מלכתחילה תוך שהשתמשתי במילה "חרדונים" ונמחקה ע"י אנדרי. יחסית להשתלחויות החרדיות בחילונים, האם השימוש במילה זו בהקשר זה נראה לכם חריג ופוגעני עד כדי כך ? ומה עם שאר השימושים כגון: להתחרדן, התחרדנות, וכו´? ואם יש חרדים ביננו? ואם מי מהם נפגע אישית? , סליחה ומחילה.

פלסטיק

New member
דעתי האישית והבלתי מחייבת

העובדה שחרדים (לא כולם) נוהגים באלימות מילולית פיסית או סתם משתמשים בשפה פוגענית איננה סיבה מספיק טובה לזה שחילונים או דתיים יפעלו באותה דרך. לכן אני משתדל לא להשתמש בביטויים עולבים וממליץ לך גם לנהוג כך. אבל כמו שאמרתי, זו דעתי האישית.

חרדל

New member
ראש ולענה: אחרי השפיכה הזו,

אני מקווה שאתה רגוע אולי פשוט תעשה ביד, במקום לדבר כגדולי האנטישמים

חרדלון מסכנון

להבא כשאתה משפשף, קח ממרח חרדל רגיל, לא חרדל דיז´ון חריף עם גרגרים.

למעלה