פנייה לאנדרי ז

טוען רב

New member
פנייה לאנדרי ז

ידוע שהיית עולה חדש בזמנו. אנא, ספר לנו מה היתה רמת העברית שלך לאחר 3 שנים בארץ?

פלסטיק

New member
למה לשים את זה בפורום?

אם יש לך פניה אישית לאנדרי למה לא תשלח אליו מסר? בדיוק לשם כך נוצרה תיבת המסרים.

טוען רב

New member
תסלח לי

זו פנייה אישית ממש כשם ששאלה "האם אתה תומך בטרנספר?" היא פנייה אישית.

טוען רב

New member
אני חוזר בי. הודעה חלופית

זו פנייה אישית ממש כשם שהשאלה לאנדרי האם הוא נרדם בשמירות בשרותו הצבאי הייתה פנייה אישית.

טוען רב

New member
לצורך הדיון על אלכס אברבוך

תוכל לשפוך מעט אור על התעלומה כמה קשה לעולה חדש ללמוד עברית בתוך 3 שנים, לאוחר אי ידיעת העברית של אלכס לאחר 3 שנים בארץ.

notafish

New member
סתם שתי עובדות../images/Emo19.gif

- ראיינתי אנשים שהיו בארץ בערך שנתיים, שדיברו עברית בכלל לא רע. - לעומת זאת, אל שווימר, מייסד התעשיה האוירית, שגר בארץ מאז קום המדינה (פלוס מינוס), לא מסוגל לאמר משפט שלם בעברית. פשוט אין לו אוזן לשפות. אתה מציע לשלול לו את אזרחותו? בקיצור, הקשר בין השליטה בשפת הקודש לזיכה לציון לא מי-יודע-מה חזק. לא הייתי בונה על זה יותר מדי.

טוען רב

New member
בוא נבהיר את הנושא!

האם אתה טוען שלאחר 54 שנים בארץ לא כל אדם מסוגל להגיע לשליטה בסיסית בעברית? מר שווימר אולי לא מסוגל להוציא משפט בעברית, אבל אם הוא היה מקדיש 5 שנים מחייו לכל הברה במשפט הוא היה יכול לומר "לא מסוגל להוציא משפט בעברית". האם אתה טוען שלא כל אדם מסוגל להוציא הרבה עברית לאחר 5 שנות תרגול?

notafish

New member
תחשוב על זה כסוג של דיסלקסיה../images/Emo19.gif

אני לא עוסק בתחום, אבל יש תופעה מוכרת בספרות הרפואית של אנשים עם מוגבלות למידה שלא מאפשרת להם לקלוט שפה שניה כמבוגרים. אני לא יודע להגיד לך אם אנשים עם המוגבלות הזאת יכולים או לא יכולים ללמוד לדקלם משפטים כמו שאמרת. מקווה שהבהרתי קצת.

טוען רב

New member
אז מדבר במיעוט זניח,

בוא נזניח אותו לצורך הגדרות כלליות של עולה רצוי (להשקפתי, כמובן).

notafish

New member
לא יודע../images/Emo19.gif

כמה זה שכיח או נדיר. באמת שאין לי מושג. ואם העולה סתם מישהו בן שבעים ולא משכיל - הוא עדיין חייב לדקלם את התקוה כדי לענות לקריטריונים שלך של "עולה רצוי"? לא נראה לי. למה לא מספיק שיהיה מוכן להישבע אמונים למדינה, ולציית לחוקיה? (בהנחה שעונה לקריטריונים של חוק השבות - אני בכוונה מנתק את הנושא של יהדותו. לצורך הענין תניח שמדובר רק בקרובי משפחה של הרב הראשי לישראל שרוצים לעלות...) אגב - לא ברור לאנשים כאן אם אתה מגדיר את עצמך כאיש שינוי או כאיש מולדת. נשמח להבהרה.

טוען רב

New member
בחייך, מדובר ב-28 מלים שמוגדרות

כאבן יסוד באומה כאן, לא רק שזו לא דרישה מופרזת אלא זו דרישה בסיסית ביותר שעולה לארץ ילמד את ההמנון שלה. בגרמניה כבר רוצים לחייב כל מהגר לדעת גרמנית לפי שמכניסים אותו, אני רק מצפה מעולים שאחרי 3 שנים בארץ ידעו את 28 המלים הבסיסיות של מהותה.

notafish

New member
מי הגדיר../images/Emo19.gif

אותן כ"אבן יסוד באומה"? המנון זה שיר וסמל, לא יותר. יותר חשוב שיהיה אזרח שומר חוק, פרודוקטיבי, משלם מיסים ומשרת בצבא מאשר שיפזם כמה מילים, לא? מי בכלל המציא את הקטע הזה של המנונים - מישהו יודע? ובכל זאת - אתה איש שינוי או איש מולדת?

טוען רב

New member
יש קונצנזוס לאומי ביחס להמנון

והמנון בפרוש אחד ממרכיבי היסוד של האומה. כך שזה בארה"ב, וגם בכל שאר מדינות המערב ה-"דמוקרטיות והנאורות". יש גם ערכים המלכדים כל אומה, וההמנון מראשיהם. ולהערתך, איני חבר באף מפלגה.

notafish

New member
מה זאת אומרת?../images/Emo19.gif

"קונצנזוס לאומי ביחס להמנון" - ודאי שיש, במובן שאין זה המקרה שחלק אחד בעם חושב ש"התקוה" צריך להיות ההמנון הלאומי, ואילו חלק אחר חושב ש"שיר הפרחה" דווקא. אבל לא לזה התכוונת, מן הסתם. ההמנון זה לא ערך. ציונות זה ערך. כבוד לזולת זה ערך. יושר זה ערך. חופש זה ערך. ההמנון זה שיר. לכל היותר סמל.

טוען רב

New member
ההמנון נבחר ע"י ההסתדרות הציונית

בשל ייצוגו את הרעיון הציוני, ומהווה "סמל יסוד" לכל יהודי במדינה. קשה לי להתגאות באברבוך כמגשים החזון הציוני כשהוא מסרב ללמוד 28 מלים בסיסיות כאלה. אז אולי יש אנשים שרק האזרחות חשובה להם. לי לא.

אריק229

New member
מצידי שלא ידע מילה בעברית....

כל מי שמגדיר את עצמו ישראלי הוא ישראלי מבחינתי, מעניין את הסבתא שלי אם הוא מכיר את ההמנון או לא. גם זה שאביו יהודי או אימו או כלבו זה אותו דבר: כל מי שיש לו קשר מסויים ליהדות יכול לחיות בארץ הזאת ולהנות מחוק השבות(בעיקר חילונים שפויים..), העיקר שלא יהיה טפיל ויתרום לחברה ככל יכולתו!!!!

אנדרי ז

New member
צר לי לאכזב אותך

אני עליתי לארץ בגיל 10, כך שהניסיון שלי כלל לא רלוונטי.

למעלה