פניו של הישראלי

So Lovely

New member
פניו של הישראלי

אני מצרפת לכן קישור של כתבה שהתפרסמה היום באתר וואלה. הכתבה מספרת מקרה שאירע הלילה על זקנה שנמצאה ללא רוח חיים בדירתה, כשהמטפלת שלה נמצאה חבולה בפתח הבניין. על הקשישה נמצאו סימני חניקה. המשטרה מעלה חשד כי המטפלת רצחה את הקשישה ואז ניסתה להתאבד. * ברצוני להתייחס לכמה נקודות: 1) פרט למילה "מטפלת", לא הוזכר בכתבה מאום על חייה הפרטיים של המטפלת. המעניין הוא שכמעט כל המגיבים לכתבה (אולי למעט אחד) הסיקו שמדובר בעובדת זרה. ייתכן שהדבר נכון, אבל בכל זאת אין לנו, לקוראים, שום אינפורמציה בנוגע לארץ המוצא של המטפלת. 2) אלה שחושבים שמדובר בעובדת זרה, טרחו לכתוב כי אנחנו הישראלים סתם מרחמים על העובדים הזרים, שהם מגיעים מארץ עניה להרוויח את לחמם ואז הם מתעללים בזקנים שלנו. היו כאלה שטרחו להזהיר את ההורים מפני אותם עובדים זרים שמתנהגים יפה לידם, אך כשהם עם הקשיש לבד, הם משנים את עורם וגורמים לו לסבל. כלומר, לא רק שהקוראים הסיקו שמדובר בעובדים זרים, הם גם עושים הכללה גסה על אופיים של כלל העובדים. 3) היו כותבים שאמרו שאין פלא שאנחנו מסתייעים בעובדים זרים, משום שהישראלים מאוד יקרים (היה אחד שכתב שהישראלים גובים 40 ש"ח לטיפול של לילה). ואני אומרת על כל זה: תראו את פרצופו המכוער של הישראלי- מיד קופץ למסקנות, עושה הכללות, מביע בוז כלפי אנשים שבאים לארץ לנקות את הטוסיק של ההורים שלו, ועוד מתלונן על המחיר הגבוהה שהעובדים הישראלים דורשים על טיפול בקשיש. מעניין אותי אם אחד מהמגיבים האלה פעם טיפל בקשיש. אם הם יודעים מה זה לטפל באדם חסר אונים אשר תלוי בך בכל דבר, להחליף חיתול לאדם מבוגר אשר מתבייש בתלותו באחרים, לרחוץ אותו, להקשיב לתלונותיו על בריאותו הקלוקלת, ללכת איתו לקופ"ח ברגל או כשהוא ישוב בכיסא גלגלים, כל היום להריח שתן וצואה, לפעמים גם לעבוד עם אנשים עם מחלות הפוגעות בהתנהגות (אלצהיימר,דמנציה, מחלות נפש). יש הורים ישראלים שגם מנצלים את העובדים לרווחתם האישית- מבקשים מהם להגיע לביתם עם הקשיש ואז לנקות גם את הבית שלהם. יש קשישים שבני משפחתם או חבריהם מגיעים מידי יום להתארח אצלם ואז העובד הזר נאלץ להכין ארוחה או כוס קפה גם להם. הם חושבים שזה כלול בחבילה ולא חושבים בכלל פעמיים אם זה בסדר שהעובד ישרת גם אותם, כאילו זה מובן מאליו. נראה את כל יפי הנפש האלה עובדים בעבודה קשה כזו 24 שעות ביממה או אפילו כמה שעות בודדות. נראה אותם מוכנים לעבוד בעבודה כזו דרך ביטוח לאומי ולקבל 20 ש"ח לשעה. מישהו מהמגיבים האלה בכלל יודע מה עוברים העובדים הזרים כדי להגיע ל"ארץ הקודש" ע"מ לעבוד ולפרנס את בני משפחתם? הם משלמים לאיזה סוכן ישראלי נצלן 5,000 $ . הסוכן אומר להם שהוא כאילו מוציא על הוצאתם לישראל את הסכום הנ"ל ואז בשנת עבודתם הראשונה בארץ הם עובדים כמו חמורים כדי להחזיר את הכסף לאותו הסוכן. רק מהשנה השניה הם בעצם מתחילים להרוויח את לחמם. העובדות הזרות עוזבות את ילדיהן בארץ מולדתן ומגיעות לפה לכמה שנים, שנים של געגועים ורגשות אשם על נטישת ילדיהם. ממש הכעיס אותי לקרוא את המגיבים. נכון, לא כל העובדים הזרים הם טלית שכולה תכלת, אבל האם כולנו הישראלים הם טלית שכולה תכלת? אולי שכחנו שבכל מדינה, כמו במדינת ישראל, יש אנשים הגונים לצד אנשים נצלנים ונפשעים. טוב, אבל מה אני מתפלאת? ככה הם ישראלים רבים- יורקים לבאר ממנה הם שותים.

pdאו

New member
חבל שתיכעסי כ"כ

לא נכנסתי לכתבה שפירסמת אבל ברדיו מהבוקר מדווחים על כך שהמטפלת היא עובדת זרה ממולדביה אם אני לא טועה. אז כנראה שהמגיבים הגיבו למקרה על סמך פרטים שידעו גם מחוץ לכתבה. וביננו מי חף מהכללות? (מנכדה לסבא שסבל גם מהמטפלת שלו)

So Lovely

New member
אולי כדאי שכולנו נכעס ונצא מהאדישות

אני כמעט בטוחה שהכותבים, עד לרגע שכתבתי את ההודעה כאן, לא ידעו שמדובר בעובדת זרה ממולדובה, אחרת אני משוכנעת שהיו מתנהלים תחת הכתבה דיונים על עובדים זרים ממזרח אירופה לעומת עובדים זרים מהפיליפינים (זה היה ממש מתבקש). אבל ללא שום קשר אם המגיבים ידעו או לא ידעו על זהותה של המטפלת, ההתייחסות למטפלים הזרים בארץ (ובכלל, רק המחשבות עליהם ע"י הישראלים) היא לעיתים מחפירה ומבישה. בתור מי שבעבר עבדה כרכזת כח אדם בתחום הסיעודי והיתה בקשר יומיומי עם העובדים הזרים, נתקלתי בתופעות מבישות ביותר כלפי האנשים האלה שמטפלים בהורינו (ואני מדברת על ניצול מיני, ניצול בשעות העבודה, אי מתן תשלום בזמן, אי מתן פיצויים, קמצנות במזון וכו' וכו'). הייתי נתקלת מידי יום בסיפורים על סוכנים שמביאים עובדים זרים לארץ ועושים כסף לא חוקי על חשבונם. את אומרת "וביננו, מי חף מהכללות?", אבל יש גבול עד כמה ובאיזה אופן מגיעות ההכללות האלה. אם אנחנו כחברה מסתכלים על העובדים הזרים כאל נצלנים, כאל כאלה שבאים ממדינות עניות אז שיגידו בכלל תודה שיש להם פרנסה או ככאלה שיודעים את החוקים (בזכות קו לעובד) ואשר למדו איך לדרוש (כאילו שלא מגיע להם לדרוש את זכויותיהם).... אם הגישה שלנו היא כזו אז כנראה שאנחנו נכשלים כחברה. זה אולי יישמע לך קיצוני, אבל עם גישה כזאת, לא ירחק היום ונהפוך למדינה הכי גזענית שיש. איך אנחנו כיהודים שהיינו מפוזרים עד ליפני מעט שנים בתפוצות וסבלנו מגזענות, מפרוגרומים, משואה, יכולים לחשוב ככה, בהכללה גסה? דווקא אנחנו, יותר מכולם, צריכים להבין מהו כבוד האדם. ואם אנחנו לא יכולים ליישם את אותה האנושיות שאנחנו ציפינו (ועודנו מצפים) שיישמו כלפינו, אז אנחנו באמת נכשלים כחברה. את כותבת שסבא שלך גם סבל מהמטפלת שלו. אני אכן נתקלתי גם בסיפורים כאלה - של מטפלים שעבדו רק בשביל הכסף או כי הם ידעו שאם הם יעזבו את הקשיש/ה אז הויזה שאוטוטו מסתיימת להם לא תחודש. הם המשיכו לעבוד בסבל, ללא חשק וללא טיפול מסור, רק בשביל האינטרסים שלהם. נתקלתי בעובדים זרים שנתפסו גונבים מביתם של הקשישים. אני גם בטוחה שיש מקרים של התעללות בקשישים ע"י המטפלים. כל זה קיים, אך בדיוק כפי שזה קיים בקרב המטפלים הישראלים, ובעצם בקרב כל המטפלים בעולם. אני הכרתי מקרה של קשיש שטופל על-ידי מטפל ישראלי צבר. הקשיש התלונן בפני בת זוגתו (המתגוררת עימו) כי בלילה, בעת שהוא קם לשירותים, המטפל ש"בא לעזרתו" נוהג לגעת באיבר מינו. יש אנשים חלאות בעולם, מכל המדינות, הדתות והמינים. בדיוק כשם שקיימים בעולם אנשים מסורים ונפלאים.

pdאו

New member
מסכימה איתך לגמרי שהיחס שלנו לעובדים זרים

מזעזע ובכלל למיעוטים אבל- כן אנחנו אחת המדינות הכי גזעניות שיש (אנחנו מתחילים לאכול את החרא של הכיבוש בתוך החברה שלנו, שהופכת לאדישה לכל מיעוט חלש)

Uzepa

New member
אני ממש לא מופתעת..

- הציבור בישראל הוא ברובו גזען, מושחת, אדיש למסכנים ולחסרי ישע. - רוב הציבור בישראל בז לערכים נעלים ומקדש את ההדוניזם (נהנתנות) והחומרנות. - על המנגנון השילטוני הבזוי במדינה אין צורך להרחיב את הדיבור.. לפיכך הציפיות שלי מהציבור הישראלי הן אפסיות..(ומבחינתי רוב הטוקבקים משקפים את הציבור הזה). U

אני מעריכה

את העובדה שאת עדיין כועסת כל כך, כי לרובנו זה הפך להיות פשוט מייגע לדון בכך שוב ושוב ושוב, מבלי שזה באמת עושה שינוי כלשהו. אני מודאגת מאד מהעובדה שהפכנו להיות עם מנצל, כובש, אדיש, עם אדונים של ממש, ואין שום דבר שהולך לשנות את זה בזמן הקרוב, כי אנחנו עסוקים בדברים הרבה הרבה יותר "חשובים" כמו המצב הבטחוני, כמו שחיתות, כי זה פשוט הרבה יותר נוח. שם יש על מי לכעוס באופן ספציפי, וזה משרת את הצרכים שלנו היטב. במסכת אבות נאמר: "במקום שבו אין אנשים, השתדל להיות איש". זוהי המשימה של כל אחד ואחת מאיתנו. המילה "אנשים" מייצגת כאן את המושג מנהיגים, שגם הם, מסתבר, אנשים. שעל כן, הם נופלים בבורות של עצמם כמו כולנו. אך בהיותם מנהיגים, בורותיהם עמוקים יותר, ומזיקים לנו, הנופלים עמם בשולי הבור, עם החול הנגרר למטה. המשימה המוטלת על כתפינו, היא להמשיך להיות מוסריים ככל יכולתנו, וליצור את האמירה החברתית היחידה האפשרית, זוהי המוסרית. נגזר עלינו, האנשים הפשוטים, להשמיע את קולם של המושתקים והחלשים בחברה. את עשית את זה כאן, ואני מקווה שיהיה לזה הד. יום נפלא לכולנו.

פניו של הישראלי או פניו של הטוקבקיסט?

אני לא יודעת אם אכן הציבור הישראלי הוא כל כך גרוע. ישנן הרבה רעות חולות במדינה, אבל האם באמת אנחנו כאלו איומים, או שנשמע קולם של הצעקנים והאלימים? כולנו חיות כאן במדינה. לכולנו יש חברות וחברים. האם המעגלים החברתיים שלנו הם כאלו? האם חברינו לעבודה הם כאלו? האם שכנינו הם כאלו? נכון, גם אני נתקלת באטימות, בבורות, בגזענות. אבל ביומיום אני לא מרגישה אותן ברמות גבוהות כל כך כפי שהן מתבטאות בטוקבקים. אני באמת תוהה- האם הטוקבקים משקפים מציאות אמיתית, או רק את המציאות של הקבוצה שטורחת לכתוב אתם? ועוד דבר- טוקבים בכל האתרים מפוקחים ומסוננים. לפעמים מסננים החוצה את האיומים מאוד, אך לפעמים יש לי תחושה (שמבוססת אך ורק על תחושה ולא על שום ידע פנימי) שאולי מעודדים את הסוג הזה של תגובות. הרי כשאני קוראת כתבה, למשל כמו זו על הזקנה, אני לא טורחת להגיב, לטוב ולרע. אולי אטרח להגיב אם הטוקבקים יעצבנו אותי במידה כזו שארגיש צורך להשמייע קול שפוי. אז האם הטוקבקים אכן משקפים את הדעה שלי ושל הדומים לי בדעותיהם? ממש לא. אני מאמינה שמי שמגיב בהתלהמות עושה זאת כי זו דרכו למשוך תשומת לב. רוב האנשים, יקראו את הכתבה, וימשיכו הלאה. (גם זו דרך התמודדות מסויימת שלא תמיד טובה, אבל לפחות לא תוקפת) זה קצת מזכיר לי דיונים על הנהג הישראלי הגרוע. כיף לנו להתלונן על הנהגים בישראל ועל הפראות בכביש. נסעתי כבר בהרבה איזורים בארץ. יש ישובים מסויימים שבהם יש הפקרות איומה, ואנשים משתולים על הכביש, אבל ברוב הישובים שאני נסעתי בהם רוב הנהגים נוהגים בסדר גמור. אי אפשר להגיד שכל נסיעה שלי עוברת בלי לראות כמה עבירות תנועה, או בריונות, אבל בהחלט לא רוב ואפילו לא רבע מהנהגים נוהגים באלימות או בניגוד לחוק.

למעלה