פניות

מתן1002

New member
פניות

אנשים אני מיואש אני שיעור 27 הכול אצלי טוב אני נוהג סבבה אבל חוץ מדבר אחד שאני באמת לא יודע וזה פניות.. אני לא יודע איך לפנות שמאלה מכביש חד סיטרי , דו סיטרי הכול נראה לי אותו דבר ומעצבן אוף אני חייב כבר לקלוט את זה , חוצמזה אני לא יודע לזהות מה כביש חד סיטרי ומה דו סטרי (אני מתכוון לא כשאני נוהג בכביש עצמו, אלא בכניסה לאותו כביש מפניה)

ככה:

לזהות כביש חד סטרי לפני פנייה זה מאוד קל- יש שלט (כחול כזה עם חץ). אם אין שלט- זה דו סטרי. רק צריך לזכור שלפעמים השלטים לא ממוקמים ממש טוב ויש עצים או מכוניות שמסתירים אותם, ולכן צריך להתסכל טוב טוב. עקרונית, גם כביש עם שטח הפרדה נחשב לחד סטרי (בכל כיוון). כדי להקל על הפניות העקרון שאתה צריך לחשוב עליו הוא הדרך הקצרה ביותר שלא תפריע לתנועה ולא תהיה מסוכנת. כלומר: - אם אתה יוצא מכביש חד סטרי, היצמד לשמאל כמה שיותר כדי ליצור מסלול קצר, שום מכונית לא תבוא מולך כי זה חד סטריץ - אם אתה יוצא מכביש דו סטרי, אתה צריך להיות במרכז הכביש, או ליתר דיוק- בנתיב הכי שמאלי שעדיין מיועד לכיוון הנסיעה שלך (שלא יבוא רכב ממולך וחס וחלילה תקרה תאונה). - כשאתה פונה לכביש חד סטרי, עליך להצמד לשמאל כמה שיותר, שוב- כדי ליצור מסלול קצר ולא להפריע לתנועה. כך גם אם אתה פונה לכביש עם שטח הפרדה- עליך להכנס בנתיב הצמוד לשטח ההפרדה. - כשאתה פונה לכביש דו סטרי אם תיצמד לשמאל תסע בכיוון ההפוך, ולכן אין ברירה אלא לפנות בקשת רחבה אל צידו הימני של הכביש. מקווה שיצא ברור, ובהצלחה!

fireman

New member
איפה היה המורה לנהיגה שלך ולמה

אתה מחכה לשיעור 27 בשביל לשאול את השאלות הללו? ועכשיו לעשיה פרודוקטיבית.... קח את הספר של התאוריה ותחרוש את החלק של הפניות וצמתים עד שתרצה להקיא מזה ואל תתבייש להיעזר בחברים\הורים\דודים\מורה לנהיגה שלך שכנראה היה רדום במהלך ה27 שיעורים שחלפו להם.

למעלה