פניות

פורטיו

New member
פניות

מה העיקרון המנחה בפניות(שמאלה)? מה ההיגיון בזה? איך משרד התעבורה(הישראלי, העולמי אני יודע...) החליט שכך הם הכללים?

כמה עקרונות:

א. יציאה מכביש חד-סטרי- מצד שמאל של הכביש ב. יציאה מכביש דו-סטרי- ממרכז הכביש ג. כניסה לכביש חד-סטרי- לצד שמאל של הכביש ד. כניסה לכביש דו-סטרי- בקשת רחבה לצד ימין של הכביש. עקרונות א ו-ב נועדו להבטיח שאף אחד לא יעקוף אותך באמצע הפנייה ושלא תחתוך אף אחד שנוסע משמאלך בזמן הפנייה. עקרון ג זה כדי שתפריע כמה שפחות לתנועה, ע"י פנייה בעלת רדיוס קטן ובלי לחתוך בין הנתיבים. ועקרון ד זה כדי שלא תתנגש ברכב שבא מולך בכביש דו-סטרי. מקווה שיצא מובן :)

פורטיו

New member
יש עוד כלל, לא?

זה לא כל סוגי הכבישים. ואמרו לקחת את המסלול הקצר ביותר, האם זה נכון? איך צריך לעבוד תהליך החשיבה, זיהוי הכביש שאני נמצא בו - זיהוי הכביש השני שאליו אני פונה... כמה שניות צריך לקחת כל העסק הזה....

Krishi

New member
וואי וואי אחי.. חפרת...

זה לא פיסיקה גרעינית.. כולה פניה שמאלה... לא משנה באיזה כביש אתה.. חד-סיטרי.. דו -סיטרי... תלת סיטרי... אנאערף... אתה לא לוקח את הנתיב הכי שמאלי שאתה יכול ונוסע לנתיב הכי שמאלי של הכביש אליו אתה פונה בכיוון נסיעתך. לא קשה. כל ה-"עסק" הזה צריך לקחת זמן כמה שיקח... העיקר לעשות את זה במהירות בטיחותית ולא גבוהה מדי

למעלה