פניה לועדת בטחון בישוב

מירב2248

New member
פניה לועדת בטחון בישוב

בזמנו כשאנחנו בנינו את ביתנו, היה חוק ביישוב שחייבים לשים שומר למי שמעסיק פועלים פלסטינאים.
בנינו במשך שנה והעלות הזאת באמת היתה גבוהה אך שילמנו אותה כדי ששכנינו יוכלו לחיות בשקט.
הבנו שאף אחד לא צריך לפחד שיפרצו אל ביתו או שיקרה משהו לילדיו כי אנחנו בונים.
בתקופה שכזאת אני חושבת שהחוק הזה חייב לחזור או לחלופין לא להכניס את הפועלים בכלל.
פניתי לשחר הרבשצ והעלתי בפניו את חששותי ודעתי והא הסכים עם כל מילה אך טען שידיו כבולות להנחיות של ועדת הבטחון ביישוב. והם אמרו לו שאין הנחיות לא להכניס פועלים. אני מבקשת להבין את השיקולים שמנחים את הועדה למה לא להחזיר את השמירה או לחלופין לא להכניס את הפועלים עד יעבור זעם!

מה את שואלת בעצם?

היי לך,
אני קוראת את ההודעות שלך וכל פעם מחדש אני לא ממש מבינה את מה שאת מנסה לכתוב/לשאול/להגיד.
אז או שיש לי בעיה בהבנת הנקרא (האמת - לא נראה לי) או שאת לא ממש מנסחת כמו שצריך את ההודעות.
במקרה הזה הייתי חייבת להגיב - מה את שואלת בעצם? אשמח לניסוח מחדש לשאלה שלך.

תודה מראש,
קלרית

אני1976

New member
אני דווקא הבנתי מה היא מבקשת ושואלת...

יש לי הרגשה שהרבה מבינים, לפי הבנתי, רררררררששששתתת כבר זמן מה שואלת מה אפשר לעשות עם הפועלים בישוב, כאמור, אנחנו יודעים ורואים שלא תמיד הם לא מסתובבים ואני מבינה מההודעות שלה שהיא חוששת לביטוחונה (מעבר לרעש של הבנייה/שיפוץ).
מירב שואלת האם אפשר להשגיח עליהם בתקופה מתוחה שכזאת או לא להכניס אותם לישוב ויש הנחיות מסוימות מועדת הביטחון.

אז נראה לי שאפשר לענות להן, לא?

תודה
דנית

את השאלה של מרב הבנתי (לא להגזים), לא הבנתי

את השאלה של הגולשת "רררשששתתת" בקשר לועדת הביטחון.

ההחלטה בעניין היא של גורמי הצבא, ורק אצלם

הצבא מחליט אם למנוע מהפועלים להכנס או לא.
כאשר, אני מניח, שהוא מאזן בין הצורך לפגוע בשגרה, ובין צרכי הבטחון.

כאמור, הצבא לא סגר את הכניסה בפני הפועלים.

מירב, להלן תשובות:

שחר (וגם ועדת הבטחון) כפופים להנחיות ברורות של הצבא, לגבי האפשרות להכנסת פועלים, ולגבי נהלי השמירה עליהם בזמן העבודה.
הנחיות אלה מתקיימות במלואן, כפי שהיה בעת שגם את שיפצת את ביתך. וגם כיום יש שמירה על הפועלים, שוב, בהתאם להנחיות של הצבא.

הצבא, ורק הוא, קובע האם אפשר או אי אפשר להכניס פועלים. לגורמי הצבא יש גם מידע מודיעיני על התרעות, יש להם את פרטי הפועלים, והם כמובן לוקחים בחשבון את שיקולי הבטחון, ובהתאם מחליטים.
כפי שציינת, הצבא כן מאפשר הכנסה של פועלים ליישוב.
(אגב, אני שמח על כך, כי זה מראה שהמצב למרות הכל אינו נפיץ).

וכאמור, יש שמירה על הפועלים.

אני1976

New member
שאלה אחרת באותו נושא

לא מזמן דובר על כך שהשערים של הישוב נשארים פתוחים כאשר יש סיורי ביטחון.
האם יש אפשרות שהשערים יהיו סגורים ויהיה אפשר לפתוח אותם עם מס' טלפון שיש רק לתושבי הישוב?
כך יש שליטה על היוצאים (במקרה של פריצות וכד') וגם על הנכנסים מבחינה בטחונית ובכלל...
יש גם אפשרות של זיהוי לוחית הרישוי או משהו כזה... כמו בקיבוצים ובמושבים

דנית

לא להכניס את הפועלים זה לא פיתרון

כי כש"יעבור זעם" המצב יחזור וזה רק יאריך את זמן הסיוט .
האחריות על השמירה צריכה להיות על מי שבוחר לשפץ בכל מצב .
זה שיש או אין את רקטות לא משנה את העובדה שזה מאוד מפחיד שהמון פועלים נמצאים 50 סמ מהבית שלך לאורך זמן
עם כלי "עבודה". במצב עכשיו רק מעלה את המודעות לכך וטוב שכך!

למעלה