פניה לאנשי הרוח...

טוינג

New member
פניה לאנשי הרוח...

מסקרן אותי לדעת, מה תדירות הופעת הרוחות המזרחיות והדרומיות בחופינו?

חמסין

חמסין =50 בערבית וזה מספר ימי הרוחות המזרחיות המביאות אויר חם בדרך כלל מהמדבר.זאת על פי יושבי הארץ הערבים.

zina71955

New member
חמסין

חמסין, נכון, אני איתך. אבל ישנה עוד מילה בערבית למזרחיות, ביחוד החזקות והלא חמות, והיא - שרקייה. ואם תוסיף לזה את המזרחיות בלילה ולפנות בוקר במשטר רוחות "ים/יבשה", של הקיץ, ביחד לנסיוני זה הרבה יותר מ-50 יום בשנה. גם בחורף יש לא מעט מזרחיות, ביחוד במפרץ חיפה. סטטיסטיקה לא עשיתי אבל אפשר לברר אצל שרון (וקסלר).

שרק בערבית =מזרח

אכן בסך הכל יש יותר ימי רוח מזרחית.ואם אתה מדבר עם שרון תעביר לי את הטלפון

zina71955

New member
מזרחיות, שרקייה ושירוקו

א. השאלה המקורית התיחסה גם לדרומיות. אז, דרומיות ממש יש מעט לאורך החופים שלנו. ב. ביחס למזרחיות, משום מה נעלמו לכם המזרחיות של לילות והבקרים המוקדמים בקיץ. אותן מזרחיות של רוח ים/יבשה. אלו הרוחות שהכי כף להפליג בהן במפרשים בלילות הקיץ. ג. שירוקו. המילה האיטלקית הזו באה ממקור ערבי (צפון אפריקאי). הרוח הדרומית מזרחים הנושבת תדיר מכוון צפון אפריקה אל הכניסה של הים האדריאטי נקראית "שירוקו" בצפון אפריקה ודרום איטליה.

איה01

New member
נתונים מדוייקים

אם יש לך צורך בנתונים סטטיסטיים מדוייקים ניתן לפנות אל המכון המטאורולוגי בבית דגן, תמורת תשלום סמלי (בסביבות 200 ש"ח) הם יכינו לך דיסקט המכיל את כל המדידות הרלוונטיות. נכון לשנה שעברה לא ניתן היה לקבל את החומר במייל , היה צורך לנסוע אליהם לקחת את הדיסקט. ולהציג קבלות . נעזרתי בהם רבות למחקר אקדמי, התהליך קצת מיגע , אך אינני מכירה גורם נוסף שיכול לספק מידע מדוייק.

ה ש ח ף

New member
רוחות מזרחיות

למעשה קיימים שלושה סוגים של רוחות מזרחיות באיזורינו: 1. המזרחית של הסתיו מקורה באפיק ים סוף הנע מערבה ויוצר רוחות דרום מזרחיות עד מזרחיות חמות, הוא יכול להמשך יום או יומיים ולבסוף נשבר בשקע מקומי מעל הים שיוצר חזיתות וגשם מלא בוץ. 2. המזרחיות של החורף הן מזרחיות קרות הנוצרות על ידי רמה מעל טורקיה, הן יכולות להמשך מספר ימים ולהגיע לעוצמות חזקות מאד. הן נוהגות להחלש בהדרגה, אבל אם רמה לא נחלשת מספיק היא גורמת לשקעים החורפיים לנוע צפונה ומשאירה אותנו ללא גשם. 3. החמסין הוא המזרחית של האביב, הוא נוצר על ידי שקע שמתהווה באיזור החוף הלובי בגלל הפרשי הטמפרטורות בין הים הקר למידבר החם, הוא מתקדם לאורך החוף, מביא הרבה אבק, נשבר בדרך כלל כמה שעות לאחר שמגיע אלינו כאשר הוא עולה מעל הים ושוטף אותנו עם שאריות החול שאסף. אומרים שיימי החמסין הם בעצם ימי ספירת העומר, בין פסח לשבועות.

soso_sami

New member
ונוסיף (רק מעט)

בהתאמה להודעה הקודמת: 1. אפיק ים-סוף ואפיק פר-סוף (פרסי, ים-סוף) - מביא את השרקיות 2. רמה סיבירת מגיעה מרוסיה ומתנחלת מעל תורכיה- קר מאוד יבש 3. שקע לובי שלפעמים "קופץ" (כדברי בני מטרו) לביקור בים ומביא חזרה כמויות מטורפות של גשם.

טוינג

New member
פשששששששש!

ללא ספק זהו הפורום שיש בו את אנשי הרוח הטובים במדינה... האמת היא שאני יכול להסתפק בסתם הערכות כמותיות שלכם, של ימי רוחות כאלה בשנה. אני צריך הערכה גסה ואפילו גסה מאוד... מאחר ולא מדובר בנתון שאני זקוק לו לצורך פעילות קריטית- אין לי בעיה אפילו עם ניחושים. shoot! ותודה למשיבים עד כה.

למעלה