פמניסטיות אנא כנסו

pirate

New member
פמניסטיות אנא כנסו

אמא שלי הייתה (ועדיין) אורמת שהיא לא מאמינה בשוויון ושהיא אף פעם לא האמינה וזה בגלל דבר פשוט אישה X,X וגבר זה X,Y אם תסתכלו על מחקרים רבים אתם תגלו שההבדל הגנטי הזה גורם להבדלים רבים מסת עצמות ושרירים גבוהה יותר לזכר בקיצור מבנה גוף שונה אישה מקבלת מחזור ויש לה רחם ורק היא יכולה להוליד תינוקות ואני אדלג על שאר ההבדלים כי זה ביזבוז זמן לכתוב אותם ויש גם השפעות מוחיות כגון ראיה מרחבית לגברים יש ראיה מרחבית טובה יותר ולאישה יש כשרונות ספרותיים ואנלוגיה מילולית גבוהה יותר כך שבשורה התחתונה לעולם לא יהיה שוויון ........ כך שזה בפירוש לא רק החינוך כמו שאתן אומרות תקנו אותי אם אני טועה אבל אני חושב שרוב העניין של הנשים שנכנסות לפורום הזה זה בכלל שפמניזם זה מין יעוד חיים בשבילכם גם אם הרבה ממנו לא מתחבר עם ההגיון ????? תוהני גם איך בכלל הגענו למצב כזה שבו קיימות נשים שלא מרוצות ומרגישות שהן מקופחות וכו .... למשל האם כסף זה מדד להצלחה ??? לדעתי לא ובשורה התחתונה הפמניזם היחיד שלדעתי יכול להתחבר עם הקוסמוס הנוכחי ביקום זו מצב שבו תבוטל המיניות ילדים יווצרו במעבדות לאף אחד לא יהיה אכפת ממינו של השני בני אדם יהיו הטרוסקסואלים המושג מין יבוטל וקשה להאמין שמצב כזה גם כן יכול להיווצר בקוסמוס הנוכחי האם זה מה שאתן רוצות ???? ובכן ההודעה מתחילה להיות ארוכה אולי אני אכתוב עוד קצת מחר . מחכה לתגובות הנושא מעניין אותי .

טל קר

New member
אני מקווה שאמא שלך יודעת שיש

עוד כרמוזומים וגנים בגוף. תראה איזה הבדל יש בין אחים בני אותו מין לאותם הורים, אז לקבוע שבגלל XX וXY כל הגברים הם ככה וכל הנשים הם ככה, נראה לך הגיוני? יש גברים חזקים פיזית ויש גברים חלשים פיזית ויש גברים טיפשים ויש גברים חכמים, וכנ"ל על נשים. השוויון שהפמיניזם חותר אליו הוא לא זהות. זה לא שאתה תקבל מחזור, ואני אשתין בעמידה, וזה לא טישטוש המין או שינוי גנטי, אלא שהזדמנויות יפתחו לשנינו ללא תלות במין שלנו, אלא בכישורים שלנו, מתוך הכרה שהרבה מההבדלים כיום בין נשים וגברים נובעים מחיברות ולא כתוצאה ביולוגית. האם זה שיש לי רחם, ולך אין, צריך למנוע ממני לכהן בתפקידים מסוימים? להיבחר לכנסת? לקבל שכר שווה על עבודתי? לקבל קידום? האם זה צריך למנוע ממך לטפל בילדים שלך? לקחת חלק בעבודות הבית? להשאר בבית עם ילד חולה? להגיד שפמיניזם לא מתחבר עם ההגיון, זה כמו לתמוך בעבדות, כי היו הבדלים בין הלבנים לשחורים (צבע העור) ולכן לעולם לא יהיה שוויון, ומי שתומך בביטול העבדות הוא לא הגיוני. הגענו למצב כזה שבו קיימות נשים שלא מרוצות ומרגישות שהן מקופחות , בעקבות זה שמקפחים אותן, מפלים אותן, מטרידים אותן, תוקפים אותן, מכים אותן, מתיחסים אליהן בתור רכוש ו/או אוביקט ומגבילים אותן. עצמאות להגשים את שאיפותיך היא פרמטר להצלחה, וכסף הוא אמצעי. בלי כסף אי אפשר להסתדר בעולם, ואם לדעתך זה לא פרמטר, פנה אלי לאימייל , אני אתן לך את חשבון הבנק שלי, ותוכל להעביר אלי את כל העודפים שלדעתך אתה לא צריך. נ.ב. נראה לי שהתבלבלת בין הטרוסקסואלים להומוסקסואלים.

shark3

New member
אם אמא שלך הייתה מקבלת את

אותו השכר כמו אבא שלך אז סביר להניח שהוא היה עומד בתור לטיפת חלב, והיא הייתה מצליחה להיתקדם ברמות לאוו-דווקא כלכליות אלא חברתיות\תרבותיות - פרפסורית למדעים, פוליטיקאית מדופלמת וכו´ - שני המקצועות הם לא בראש המקצועות הכלכליים ביותר. אגב לאמא שלך לא היה סיכוי כי כנראה לאמא שלה הייתה אותה דיעה, השאלה אם אצלך יהיה לבת שלך סיכוי לאו דווקא לעשות הרבה כסף אלא להשפיע תרבותית חברתית על החברה בישראל במסגרות מדעיות,פוליטיות,ציבוריות,אקדמאיות וכן גם כלכליות. כלומר האם אישתך\בעלך\בת זוגתך\בן זוגך ואת\ה מחליטים החלטות בקשר לצאצאים\יות שלכם במגמה להפלות את אשת התא המשפחתי - האם הגבר בתא המישפחתי שתקים\תקימי גם יילך לטיפת חלב בשעה שאשתו תתקדם בקריירה ?

wasaby

New member
קיימים הבדלים מוחיים בין גברים

לנשים. מה הם ההבדלים הללו? אנחנו עוד לא יודעים. יש אנשים רבים שמאמינים שהם יודעים מה הם ההבדלים אך ברוב המקרים רשימת ההבדלים שימנו אנשים אלו מבוססת על מוסכמות חברתיות המזינות את עצמן ולא על מחקר מדעי רציני. גם ההבדלים הקיימים הם ברמה הסטטיסטית בלבד. כלומר, אם תיקח 1000 נשים ו1000 גברים ותעביר ואתם מבחן לכישורי ראיה מרחבית יתכן בהחלט שהציון הכולל של קבוצת הנשים יהיה נמוך יותר. עדיין יהיו רבות בקבוצת הנשים שישיגו כאינדיווידואלים ניקוד גבוה יותר מזה של גברים רבים בקבוצת הגברים. מה שאתה מבקש לעשות זה למנוע מנשים אלה גישה למקצועות או תפקידים הדורשים תפיסה מרחבית טובה רק על סמך השתייכותן לקבוצת הנשים. שים לב כי הבדלים מולדים אינם בהכרח גורל שלא ניתן להתגבר עליו. מרבית החוקרים מסכימים כי לנשים כקבוצה יש כישורים לשוניים טובים יותר משל גברים. לבנות בגיל צעיר יש בדרך כלל אוצר מילים גבוה מזה של בני גילן, הן מרכיבות משפטים בשלב מוקדם יותר וכו´. אם זאת איש לא יגיד שמשום שהמין הגברי חסר בתחום זה יש למנוע מגברים כניסה למקצועות כגון סופרים, מחזאים, משוררים, דיפלומטים, מרצים, מנלים ושאר המקצועות המשתמשים ביכולות לשוניות.

pirate

New member
WASADY

ראיתי כמה תוכניות בערוץ המדע וגם יצע לקרוא כמה מאמרים (שחלקם נכתבו ע"י נשים ) שבה מוכח באופן ברור הבדלים בין מוח נשי למוח גברי זה קשור בד"כ להורמון הטסטורון שנמצא אצל הזכר אגב בעצם לפי המדע כולנו נולדים נקבות ההבדלים מתחילים בערך חודש -חודשיים לאחר תחילת ההריון והורמון הטוסטורון הזכרי גורם להבדלים שמבדילים אותו מהאישה הבדלים שנוצרים כתוצאה מההורמון באים לידי ביטוי חיצומית (פיזית) וגם מוחית אם תרצי אני יוכל לפרט יותר ..... בין היתר הבדלים בראיה מרחבית התנהגות ועוד וזה מוכח ......

pirate

New member
והכי חשוב

מעולם לא אמרתי שצריך למנוע מנשים לגשת למקצועות מסוימים מה שאמרתי ואני עדיין אומר זה שאת אמרת זה שהסיבה שלדוגמא כ"כ מעט טייסות בעולם ונשים שעוסקות במקצועות טכניים ויש מעט מאוד גברים שרוקדים בלט ולנשים קל יותר ללמוד שפות רבות מאשר לגבר ממוצע לכן לא כמו שאת טוענת זה הרבה יותר מורכב מחינוך ועידוד מילדות כפי שאת טוענת

sista

New member
ראיה מרחבית ראיה שמרחבית

מי אמר שראיה מרחבית או יותר נכון היעדרה הבולט (לכאורה) במוח שלי בתור אישה מצביע על כך שלעד נועדתי להיות במצב של חוסר שוויון ומי אמר שבגלל שבכרומוזום ה-23 שלי ישנם לרוע מזלי שני איקסים וחסר לי ה"וואי" המיוחל אז אני ובנות מיני יסבלו מקיפוח ומאלימות? אני לא מבינה במיוחד, אם פמיניזם מנוגד להיגיון כפי שנאמר, איך ההיקשים התמוהים שלך כן נחשבים להיגיון. אני מרשה לעצמי להניח שכבוד הפיראט אינו מדען אלא מין פיראט מדעי: במקום לשאול את השאלה ואז לערוך מחקרים, אתה עונה את התשובה "פמיניזם הוא שטויות" ואז מחפש לו צידוקים מפותלים. אתה לא היחיד, יש עוד מיליוני מדעני ג´אנק באינטרנט וגם בעולם כולו, אז תתעודד. ועוד טיפ: אני מניחה שאתה היכנשהו בתהליך ההתבגרות. חלק מההתבגרות הוא לבחון את ההורים והשקפות העולם שלהם מחדש ואולי אפילו למרוד, במקום לקבל אותם כמו שהם. כולל את אימא.

pirate

New member
גאנק האמנם

נראה לי שתשובה זאת באה בגלל תיסכול אישי ואין לך תשובה להגיד לי אולי בגלל שמה שאני אומר נשמע הגיוני ואגב לכורמוז X הכפול שלך יש גם יתרונות ולא רק חסרונות על כרומוזם ה Y שלי

aaa123

Member
התיסכול קשור להתעלמות שלך מהטענות

הענייניות של הפמיניסטיות ,והחלטתך לעוות את דבריהן. הפמיניסטיות לא טענו שיש שויון בין המוחות של גברים ונשים. אם היו מייחסים לך דברים שלא אמרת ואחר כך מתווכחים איתך על הדברים האלו גם אתה היית מתרגז. מה שאני זוכר הוא טענה של טל קר שחלק מההבדלים בין המינים הם בגלל חינוך ,ועד שלא יהיה חינוך שויוני אי אפשר יהיה לדעת בדיוק אלו הבדלים. אני לא זוכר קביעה פסקנית שאין הבדלים מוחים בין המינים.

sista

New member
ואיך זה שנותרתי ללא תשובה?

בגלל שאני לא פסוודו מדענית ואין לי באמתחתי מחקרים מנוגדים. מה שיש לי הוא העובדה כי מרחב האפשרויות שמאפשרים הגנים לטווח הביטויים של התכונות הגנטיות הוא עצום במידה כזו שהוא למעשה אינסופי, ולכן כל יצור חי שהוא ובכלל זה כל אדם הוא יצירה חד פעמית. כל אדם שונה לחלוטין מרעהו במידה שלא מאפשרת השוואה ביניהם. לכן, לא ניתן להסיק נחיתות מוחלטת של אף אדם שהוא (אפילו יהיה אותו אדם אישה) לעומת אדם אחר. נסה, לדוגמא, להשוות מי נחות יותר - אוטובוס או מצילתיים. השורה התחתונה - זה ששני פרטים הם שונים, לא אומר שאחד יותר טוב מן השני. אז מה תעשה? ליתר ביטחון ומתוך ענווה בפני היקום, תניח שכולנו עשויים בערך מאותו חומר, כולנו נחשבים בני אדם ולכולנו מגיעות אותן זכויות. זה מקורו (אני משערת) של רעיון השוויון בין בני אדם שונים. בעניין התסכול האישי - באמת אין לי מושג. לא חשבתי עליו בזמן כתיבת שורות אלו, ובוא נודה בכך שזהו טיעון לא ממש רלוונטי. בעניין "נשמע הגיוני" - לא כל הנוצץ זהב.

מירה ח.

New member
פיראט, נראה לי

שאתה קורא מחקרים בצורה מאד מגמתית, ומסנן החוצה את העובדות והנתונים שאינם מסתדרים עם עמדות היסוד השגויות שלך. כפי שהסבירו לך אחרים בסבלנות רבה מאד (יען כי נושא זה כבר הובא כאן בפורום כמאה פעמים, ולכן כל הכבוד לבעלי הסבלנות שמסבירים לאט!) כי לא הכל זה XX-XY, וגם שההבדלים בין אישה אחת לשנייה לעיתים יכולים להיות גדולים יותר מאשר ההבדלים בין אישה ממוצעת לגבר ממוצע. אתה נתפס בנתונים מספריים מסויימים שנוחים לך, ומתעלם מאחרים, כדי לחזק את דעתך - הבולטת מתוך דבריך - שנשים לא צריכות להיות טייסות וגברים לא צריכים לרקוד. אם כך אתה רוצה להאמין - לך למפלגה של עייזר-בעל-הפה-הגדול. אבל אם אתה כאן בפורום באמת כדי לדבר ולהקשיב, תקרא קצת מהשרשורים אחורנית, ותיווכח שהתפיסה הפמיניסטית, שהיא תפיסה הומניסטית, גורסת שראוי שלכל אדם תהיה בחירה אמיתית ושיוויון הזדמנויות לממש את בחירתו לאושר בחיים: גם אם הוא רוצה לרקוד והיא רוצה לטוס.

pirate

New member
לא בדיוק

יכול להיות שאחוז הטייסות לעומת הטייסים בארה"ב יותר גדול מבארץ לא בדקתי את זה מה שבטוח שהוא עדיין נמוך מאוד ואגב זה יכול להיות גם אפליה מתקנת ....... אני לא אמרתי שנשים לא יכולות להיות טייסות פשוט במידה ולא תהיה אפליה מתקנצ תמיד אחוז הבנים יהיה הרבה יותר גבוה כל טוב

הייזל

New member
הנה עובדה שאולי לא ידעת

על טייסות וטייסים. במחקר שנערך בארה"ב(ולצערי אין בידי קישור או משהו דומה) שם יש הרבה יותר טייסות בחסרות המסחריות מאשר בארץ (מעניין למה?!) הסתבר שהטייסות הרבה יותר מוצלחות מהטייסים. יש להן הרבה פחות טעויות, פחות תאונות והנסיעה במטוסים שהן מטיסות הרבה יותר נוחה. כמו כן, בתחילת עידן הטיסה היו נשים רבות בין הטייסים, המפורסמת שבהן היא אמיליה ארהרט. בתור הדיוטית בנושא נראה לי אישית שהמטוסים הישנים ההם היו הרבה יותר קשים להפעלה מהמטוסים של היום מסתבר שהכרומוזום XX לא הפריע לאף אישה שרצתה להטיס מטוס.

wasaby

New member
אנא קרא מה שאני כותבת לפני שאתה

מגיב. לא כתבתי שההבדלים כולם תוצאה של חינוך. כתבתי שלא ידוע לנו היום במדויק מה הם ההבדלים המולדים בין גברים לנשים. אין לנו כיום מספיק ידע מדעי על המוח כדי להבין את פירושו של כל הבדל בפיזיונומיה של המוח. המחקרים הנעשים כיום בהחלט מקדמים ידע זה אך יש לזכור שהמחקרים, גם כאשר נעשים על ילדים צעירים מאוד, מושפעים בחלקם מהדעות הקדומות של החוקרים ובחלקם עלולים להיות מוטים עקב השפעת ההתניה החברתית על ילדים כבר בגיל הרך. אתה מדבר על ההבדלים בין מספרי הטייסים הגברים לטייסות, יתכן בהחלט שחלק מההפרש במספרים נובע מהבדל מולד בכישורים. אבל חלקים גדולים מההפרש הניכר כיום נובעים מהעובדה שעד לפני שנים לא רבות היו בתי הספר לטייס בארץ ובעולם סגורים בפני נשים. עוד נובע ההפרס מהמוסכמות החברתיות האומרות לנשים ולגברים שזה לא נשי להיות טייסת. אחד המאבקים הגדולים של הפמיניזם כיום איננו נגד חוקים פורמליים האוסרים על נשים לעשות דברים מסוימים אלא נגד המקובלות החבריתיות המפנות נשים וגברים לאפיקים מסוימים. למה להאבק במוסכמות החברתיות? משום שהמוסכמות האלה מפלות נשים. המקצועות הנחשבים כנשיים הם מקצועות פחות יוקרתיים ובמרבית המקרים פחות מכניסים. מכיוון שהמוסכמות החברתיות אינן מקבילות להבדלים המולדים (ומכיוון שההבדלים כאמור הם סטטיסטיים-כלליים ולא נכונים לכל פרט) הן פוגעות בפרטים שכישוריהם והעדפותיהם שונים מהמוסכמות. נשים רבות בעלות כישורים להיות מהנדסות לדוגמה עוסקות במקצועות מעניינים פחות ומכניסים פחות משום שמילדות הפנימו בהן את התפיסה שהן צריכות קודם כל לטפח בית וילדים ומקצוע כמו הנדסה יפריע לכך.

למעלה