פמיניזם כצנזורה

פמיניזם כצנזורה

המאמר המצורף כאן הגיע אלי לאחרונה באי-מייל מחבר. הוא תוקפני, הוא נחרץ והוא בוטה, אבל הוא שווה קריאה. ולו בשל העובדה שהוא מבטא נקודת השקפה כל כך בלתי מקובלת כאן.

augustus

New member
לא שווה קריאה

עיינתי במאמר, ואני מעידה שאין בו שום דבר התרני או מהפכני. המחבר טוחן בלי סוף כמה טענות אנטי פמיניסטיות רדודות, ומשוכנע שהוא נורא בקיא בנושא. הודעות מהסוג הזה מופיעות כאן בפורום לפחות פעמיים בשבוע, תמיד מוצבות על ידי גברים, תמיד חוזרות על אותם טיעונים, והמציבים תמיד משוכנעים שחוסר התפעלות נובע מהאבנגרדיות של הדעה. הפעם זה גם ארוך ומייגע, אז מי שאין לה זמן מוזמנת לוותר - דעה אישית.

אכן, נדוש וצפוי, אך

יש אירגונים עבור אותו האיש שכתב את המכתב הנ"ל: כולם נקראים "גברים נגד...". זה נראה לי לא שונה ביותר מכל מגמה אחרת של האשמה גורפת של המין האחר בגלל איזושהי טרוניה אישית נגד החיים. דוריס לסינג פירסמה השבוע משהו בנושא זה, וזכור לי שחנה ציינה זאת כאן. יש גם קבוצות פמיניסטיות שנוטות להאשים גברים בכל דבר. אין זה שונה. אדם זה, ראוי שילמד לקחת אחריות על חייו ולשקם את עצמו כדי להרגיש שהוא יכול לנצח. הבעייה של כולנו, פעמים רבות, היא שאנחנו אוהבים לקטר, לבכות ולסבול, ויש לנו את מי להאשים בנסיבות העגונות של חיינו, אבל במקום זאת, כדאי לקום מן האדמה, להתנער ולהתנקות, ולמצוא לעצמינו דרך לחיות טוב יותר, אחרת. "הנקמה הטובה ביותר היא לחיות טוב ולהיות מאושר\ת", אמר מישהו.

Boojie

New member
אני דווקא מסכימה חלקית.

יש שם כמה נקודות שאני מסכימה איתן: 1. זה נורא שכשמישהו נאשם במשהו, אוטומטית מניחים בתקשורת שהוא אשם, ופוגעים בשמו הטוב בלי חשבון. זה לא נכון רק לגבי הטרדה מינית - זה נכון לגבי כל סוגי העבירות, כולל עבירות מס, רכוש, סמים וכל דבר אחר. והמצב שבו אדם נפגע בגלל האשמת שווא הוא מצב נורא (ואגב, הרבה פעמים גם בהאשמות שאינן האשמות שווא, אבל הפגיעה בשמו הטוב ובחייו של אותו אדם יוצאת מכל פרופורציה לעברה), ולא משנה אם זה בגלל מישהי שהחליטה לטפול עליו אשמת אונס או הטרדה מינית או מישהו שמס הכנסה החליט לרדוף מסיבה זו או אחרת. 2. נשים צריכות לקחת יותר אחריות על התמודדות עם הטרדה מינית. אם נשים תלמדנה להגיד "לא" בקול רם (על הצעות, הנחות ידים וכדומה) - לא באופן משפיל אלא בצורה מנומסת, יהיו פחות מקרים כאלה. מרבית הנשים כיום לא מעזות להגיב על צעדי הפתיחה הראשונים בהטרדה מינית, ולמעשה פותחות בכך פתח להסלמת המצב - ובמצבי הסלמה תמיד קשה למצוא את השלב שבו "כבר אפשר" להגיב לפני שהמצב נהיה ממש גרוע. 3. יש מקרים של רגישות יתר פמיניסטית. כמו שיש מקרים של רגישות יתר מכל סוג אחר. זה מעצבן, זה מגוחך לפעמים, וככה זה בחיים. ואם נשים היו פחות מופלות ומותקפות בחברה שלנו, גם רגישות היתר הזו היתה נדירה יותר. לא מסכימה עם כל השאר. מה אני אעשה. לא חושבת שזה מאמר מיותר - בסך הכל השקפה לגיטימית (ואפילו לא עד כדי כך תוקפנית), אבל הרבה ממנו פשוט לא נכון.

למעלה