פמיניזם בטכניון

wasaby

New member
פמיניזם בטכניון

אתמןל הלכתי למזכירות המחלקה ללימודים כלליים. המחלקה ללימודים כלליים בטכניון אחראית על כל מה שהוא לא מדעי החיים, מדעים מדויקים, הנדסה או רפואה. הם מעבירים קורסים שונים בשפות (כולל השלמות חיוניות לחלק מהסטודנטים בעברית או אנגלית) וכן קורסים רבים בניקוד אקדמי של נקודה עד נקודה וחצי. מרבית התארים בטכניון כוללים 10 נקודות בחירה חופשית אותן יכול הסטודנט לבחור מכל פקולטה ורבים לוקחים קורסים מיחידה זאת שהם בדרך כלל קורסים יותר קלילים או לפחות שונים מהנושא המרכזי של התואר. להלן תיאור לא מדויק של השיחה ביני למזכירה (לא הקלטתי את השיחה אבל זה היה רוח הדברים) א - אני, מ - מזכירת המחלקה. א: " שלום, באתי לברר אם יהיה אולי קורס בלימודי מגדר בסמסטר הבא" מ: "לימודי מה?" א: "לימודי מגדר, לימודי נשים, מעמד האישה" מ: "מי אמר שצריך להיות קורס כזה?" א: "אף אחד לא אמר, אני פשוט שואלת. מופיע בקטלוג קורס של מעמד האישה בישראל אבל הוא לא ניתן בסמסטר שעבר וגם לא בזה" מ: "כן, המרצה שנתנה את זה לא עובדת עם הטכניון כבר כמה שנים" א: "אז עם מי אני יכולה לדבר שיהיה קורס כזה?" מ: "את לא יכולה לדבר, אנחנו קובעים איזה קורסים יהיו." א: "אבל לא מדובר באיזה תחביב אישי שלי, אני לא מבקשת פה קורס באוריגמי, זה נושא חשוב" מ: "זה נושא חשוב אבל אנחנו מחליטים לפי סדר עדיפויות שלנו איזה קורסים יהיו" אני אנסה לדבר עם עורך הקולי, אולי הוא יסכים לברר בעניין ויקבל תשובה קצת יותר רצינית מזאת שאני קיבלתי.

wasaby

New member
בתור מרצה פוטנציאלית?

אני משערת שאם הטכניון היה רוצה הם היו יכולים למצוא מרצה שתעביר קורס בנושא זה (בין אם מההיבט החוקי או מההיבט הסוציולוגי, לי אישית הנושא הסוציולוגי נראה יותר מעניין). גם אם אין מישהי שעוסקת בנושא באיזור חיפה אפשר קרוב לוודאי למצוא מרצה מהמרכז שתסכים להרצות בטכניון פעם בשבוע (מישהו יודע איפה אסא כשר למשל גר? או אורציון ברתנא? שניהם הרצו בטכניון). נראה לי שהבעיה היא יותר בכך שאף אחד שם לא חושב להזיז את התחת כדי לארגן דבר כזה. אני די בטוחה שמי שדיברתי איתה לא קובעת לבדה איזה קורסים יהיו וציפיתי שהיא תפנה אותי לראש המחלקה או תציע לי לשלוח אימייל אבל אפילו את זה היא לא היתה מוכנה לעשות.

מירה ח.

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo51.gifעל הפירגון...

חנה, באמת, את נשמה. אבל: א. לא נראה לי שהם מעונינים, ובכלל, זה לא נושא עם רייטינג לטכניון. ובכלל, כמה תלמידות כבר יש שם? ואיזה נושא זה בכלל, ומה אפשר לעשות איתו בחיים? ב. אני לא עובדת עם אזור חיפה: רחוק מדי, ושעות הנסיעה לפעמים ארוכות מדי משעות ההרצאה (נוסעים 4 שעות כדי לתת פגישה של שעה-שעתיים). אז.. אולי נציע להם מישהי מהאזור...

אפרת_ח

New member
לא הבנתי למה הזלזול

אמנם נשים הן לא הרוב בטכניון (בניגוד לת"א) אבל די קרוב לחצי. חוצמזה, גם גברים יכולים לקחת קורס כזה, לא?

wasaby

New member
יש כשליש נדמה לי

אבל הן לא מתחלקות בצורה שווה על פני הפקולטות. בפקולטות לארכיטקטורה, רפואה, הנדסת מזון, ותעשיה וניהול כמחצית מהסטודנטים או יותר הן נשים, בפקולטות להנדסת חשמל, או הנדסת מכונות יש הרבה פחות נשים. לגבי בחירה בתחומי לימוד פרקטיים, אני לא רואה בזה כל פסול. מרבית הסטודנטים בטכניון לומדים את התחום בו ירצו לעסוק בשארית חייהם. זה נראה לי אישית מעניין יותר וקרוב יותר לעצמי של הסטודנט מאשר "הוצאת" תואר בספרות או תקשורת כדי לעבוד אחר כך בבנק או בעיריה. כמובן שלא כל תחומי הלימוד בטכניון ניתנים להגדרה כפרקטיים, כך למשל מתמטיקה או הנדסת אווירונאוטיקה וחלל.

מירה ח.

New member
טוב. אז סוכם.

לפמיניסטיות באמת אין חוש הומור...

zooti

New member
משיחות עם אנשים ממתמטיקה

גם מתמטיקה היא תחום פרקטי (לא מפרטת כי אני מחשמל)

מירה ח.

New member
הומור, אפרת, זה נקרא סגי נהור../images/Emo88.gif

הזלזול הוא מצידם, אם לא הבנת. פרוש רש"י: הם חושבים שאין נשים בטכניון ושלא מגיע להן קורס כזה. ...(ועכשיו אני אחטוף את מה שמגיע לי על כך שאני מסבירה בדיחה של עצמי עם עצמי...)

אפרת_ח

New member
שאלת אותם אם הם חושבים?

יותר הגיוני בעיניי שהקורס התבטל מהסיבה שהפקידה אמרה - שהמרצה הפסיקה לעבוד עם הטכניון, ובגלל שמדובר בבחירה חופשית לא עשו מאמצים לחדש אותו. עד שלא יבואו עם הצעה רצינית (אולי מרצה מאוניברסיטת חיפה?) אי אפשר לדעת.

Guff

New member
בתחילת השנה

באמת היתה לי תכנית דומה. ז"א התכוונתי ללכת למחלקה ללימודים הומניסטיים (כן כך קוראים לה ) בטכניון ובאמת לבדוק איך מחליטים לפתוח שם קורס חדש ומה ניתן לעשות ע"מ לקדם פתיחת קורס בנושא מסוים (ומכרות שונות הפנו גם אותי לחנה ספרן). איכשהו יצא שלא הספקתי לקיים אפילו שיחה כמו זאת שהבאת כאן בגלל כל מני סיבות. באזשהו שלב בניתי לי אלטרנטיבה של מפסידנית ופשוט נסיתי להשתלב כשומעת חופשית בקורסים באוני´ ת"א (אוני´ חיפה אמנם יותר קרוב אבל יותר בעלייה) אבל זה לא הפתרון. בכל מקרה אשמח אם תמשיכי לעדכן אותנו כאן בהמשך התהליך והאי-מייל שלי מצורף אם אוכל לעזור במשהו. ואגב קולי מה דעתך על נסיון לפתיחת מדור נשים? נכון נשמע כמו קצינת חן אבל את מבינה את הרעיון (רבאק 3 בבוקר כבר והיה לי יום מייגע). אני לא מתכוונת לאזשהו תואם לאישה.. רק שיש בי איזושהי כמיהה למין סביבת עבודה\יצירה\העלאת רעיונות נשית כמו זו שכאן למשל - ואני מתכוונת WOMAN ORIENTED יותר מאשר על טהרת הנשים. טוב זה סתם היה רעיון שהעלתי בעקבות אזשהו נסיון השתלבות שלי במדור ה"הומולסבי" שלא כ"כ הצליח לי. אבל סתם תהיתי אם הרעיון אינו מופרך במיוחד (הייתי בטוחה למשל שלא שווה לי להתחיל לנהל מאבק עקוב מדיו על קורס בנושא פמיניזם למשל כי לא טרחתי כמוך לברר קודם אם נשמע שתהיה הענות) *אני אין לי אח הומו* (חנה האם הבאת לינק לכתבה של דורית אברמוביץ´ על הקהילה ההומולסבית גם לכאן? סבורתני שראיתי את שמך באחד הדיונים בפורום אחר בנושא.. אני אחפש) לילה טוב

wasaby

New member
אני לא מכירה עד כדי כך

את עורך הקולי ואת גישותיו אבל אני מניחה שלא תהיה לא התנגדות להוסיף לעיתון מדור כזה כל עוד הוא יהיה כתוב ברמה סבירה ושיהיה לו איזה עניין לסטודנטים. עד כמה שראיתי הטכנו-קוויר מתעסק אמנם גם באופן כללי בנושא הגאווה אבל גם בקטעים שרלוונטים ספציפית לסטודנטים בטכניון כמו קשר עם הקהילה בחיפה. איך היית רואה מדור פמיניסטי בקולי והאם את מתנדבת לכתוב אותו (אני אפילו את השיעורי בית שלי בקושי עושה אז קשה לי להאמין שאני אוכל לעזור הרבה).

Guff

New member
דוקא מבחינת העורך

לא נראה לי שתהיה בעיה כי גם נראה שלו אין מדיניות צנזורה (עובדה ברוכה כמובן) וגם העיתון דיי משווע לתוכן. מבחינת טכנוקוויר לדעתי הוא עושה שרות דוב ללסביות טרנסים\ות וכל מי שאינו\ה נופל\ת בקטגוריות מאוד ספציפיות אבל זה לא קשור למדור עצמו אלא לחלק מתופעה כללית. ולא אני לא התנדבתי להתחיל מדור כזה וגם אין לי מושג מה צריך להיות שם חשבתי שאולי לך יהיו רעיונות. אני מבחינתי קצת וויתרתי על הטכניון מהבחינה הזאת אבל יכול להיות שאחזור בי בעתיד אז שווה לגשש.

hunky@dory

New member
אשמח לכתוב מדור ../images/Emo20.gif

האם המאגזין עוסק רק בעניינים הומולסבים או מתקשר לראדיקליזם באופן כללי? כיצד מתחילים לכתוב שם? סליחה על הבורות אבל מה זה שירות דוב?
ענבל ברצוני לכתוב אודות כפיה פסיכיאטרית: השורשים החברתיים תרבותיים של הוקעת ה´אחר´, פסקי דין בנושא, מיתוס ה"מסוכנות", הכליאה הפסיכיאטרית כמייצרת ´מחלות נפש´, השימוש שנעשה בכליאה הפסיכיאטרית לשיטור תיוג והנצחת מצבם של חריגים וחלשים חברתיים, מגמות בארץ ובעולם בנוגע למאבקים בכפיה הפסיכיאטרית... בקיצור ... יש
ענבל

Guff

New member
וואו

האמת היא שאני סתם דברתי על אזשהו מדור לנשים בעיתון של הטכניון לא יודעת באיזו רמה יהיה מדור לנשים. אפילו ברמה של סקרים על אפלייה בקבלה למסלולי לימוד או עבודה.. כתבות על ארגוני נשים ופועליהם - בטח בעיקר כאלה הקשורים ללומדות בטכניון כמו סקירות היסטוריות על מדעניות מובילות ופורצות דרך (וכאלה שלא הוכרו ככאלה) ונשים שפעלו לפתיחת מוסדות האקדמיה לכולם. אפילו פינה על נשים חזקות בטכניון (שתפסק בדיוק אחרי 3 גליונות מפאת מחסור בחומרים). למרות שכל זה נראה כמו משהו שצריך להטמיע בגיל הרבה יותר מוקדם זה לא אומר שגם לנשים בוגרות לא חסרים מודלים שכאלה. ולמשל בכתבה קטנה מאיזשהו מגזין טכניוני של הסגל שהבאתי גם כאן בזמנו דובר על איזושהי ועדה עלומה בטכניון לעידוד נשים הלומדות לתארים גבוהים ולא נראה לי שמספיק נשים מודעות לועדה. הממ ופינה בה ניתן לספר על כל מני סוגים של אפלייה שנתקלו בהם בטכניון (ואפשרות תגובה של הצד המואשם) וכל מני דברים כאלה שיותר משבאמת ייקראו בשקיקה על ידי פועלות מתוסכלות מקיום של שממון וניצול לצורך העלאת המורל פשוט יהיו שם כאזשהו גורם מתריס להעלאת המודעות. אני לא יודעת כל זה נשמע לי אמנם קצת תמים אבל כמה נשים מוכשרות ומעניינות היו יכולות לעשות משהו. וענבל לגבייך חשבתי שיכול להיו מרתק אם למשל תנסי להיות מעורבת ביוזמה חדשה שמנסים להרים עכשיו לעיתון "לסבי" בניגוד לעיתוני ה"קהילה ההומולסבית" שלסביות (וטרנסיות וכל מני) מבינות כבר שנים שאינה קיימת. למיטב הבנתי המטרה היא ליצור שם איזושהי סביבה בניהול נשי והנושאים אמורים להיות מגוונים ודיכוי פסיכיאטרי נשמע לי מאוד רלוונטי. בדיוק אתמול קראתי הודעה קורעת לב של נורה גרינברד באחד הפורומים כל טרנסקסואל F2M (female to male) הנמצא באשפוז פסיכיאטרי - אחפש את ההודעה עוד מעט היר בטח תעניין אותך. וגם אי-מייל של יוזמי העיתון אם את רוצה. ושרות דב הוא פעולה הגוררת רעה (רעה גדולה אפילו) למרות שבמקורה נבעה מכוונות טובות.. משהו כזה דיי השתמשתי בו אוטומטית אבל עכשיו שאני חושבת על זה מי לעזאזל החליט שדובים כ"כ לא יוצלחים. מה דובים לא אימות טובות מה דוביות לא מכינות ארוחות לילדים? והכל בכוונות טובות..

Guff

New member
אין בהצעתי למען דהי לנסות לכתוב

בעיתון לסבי משום רמיזה על העדפותיה הפוליטיות קולינריות ומיניות (בסדר הזה). סתם כי אני נוהגת לקרוא את הודעותייך לעתים מזומנות וכבר דברת על מעורבות ועל העובדה שלאיש מאתנו אין את הפריווילגיה של התעלמות מדיכוי האחר במיוחד אם אנחנו גם כן שייכים למיעוט מדוכא בעצמנו וכו´ או אולי אני סתם מכלילה ושופכת את דעותיי שלי על מקצת הדברים שלך שאני זוכרת. בכל מקרה לדעתי זהו גם הקו המנחה של אותו עיתון והיא נשמעת לי כמו כר מוצלח לפעילות כמו שלך אם זה יסתדר. בהצלחה ואשמח לקרוא.

hunky@dory

New member
תודה על כל ההצעות הנפלאות ../images/Emo20.gif

תראי ביולוגית גנטית מינית פיזיולוגית אינני לסבית אך תמיד רציתי להצטרף לקהילה בפעילות בדיוק באותו אופן שהייתי רוצה לעודד גברים לפנמיניזם או אנשים שלא אושפזו לתנועה שלי. אני מודה לך על הפנית המכתב של נורה. ואכן צדקת בהשערתך שארתם בשמחה רבה.

hunky@dory

New member
רגע.... צרי איתי קשר בתפוז מסרים

ואמרי לי איך מאתרים את נורה גרינברג כדי להציע לו יצוג משפטי
ענבל ישנם גופים המיצגים בחינם וללא תשלום. יש לו זכות ערעור למחוזי אז צרי איתי קשר בפרטי כדי שנכל להחליף פרטים
ענבל

למעלה