פלשתינים

Deathatred

New member
אני לא מתכוון להתווכח על מה שהיה

אבל תענה לי - עכשיו יש טרור יהודי או אין? (ונוציא את צה"ל אל מחוץ לדיון, הכוונה היא לטרור של אזרחים כנגד אזרחים. צה"ל לא מבצע טרור בפלשתינים אבל יש כבר דיון בזה כאן)

Deathatred

New member
טיפה בודדת בים

וגם מה שיש זה התארגנויות ספונטוניות ולא ארגון בין עשרות אלפי פעילים שעוסק באופן שיטתי ברצח ובטרור.

אין משוואה קיימת

בין הטרור היהודי לטרור הערבי, אבל בכל זאת צחי, אי אפשר להגיד שאין טרור יהודי. 11 פלשתינאים נרצחו ע"י אזרחים ישראלים באינתיפאדה האחרונה, אבל ישנם עוד מקרים מזעזעים, לדוגמא, גניבת עצי הזית ומכירתם בישראל, ירי על מוסקי הזיתים מצד מתנחלים, התפרעויות המוניות בחברון ועוד. מלבד זאת, ישנן התנחלויות מסויימות שעצם נוכחותן במיקום הנוכחי שלהן היא פגיעה חמורה באוכלוסיה חפה מפשע. ההתנחלותב חברון מכריחה את צה"ל לשים עשרות אלפי אנשים במצב תמידי של עוצר וסגר.

Ronnie Avidov

New member
ומה עם המצעד של כ"ך

שהתרחש לפני כמה זמן? שבו צעדו מעל 2000 כ"כניקים, הרביצו לערבים והרסו מכוניות? זה לא טרור?

הבנת הנקרא...

רוני, אני מסכים איתך לחלוטין שמהצעד הזה הוא בהחלט דוגמא לטרור. אני רק אומר שבצד היהודי מדובר בקומץ באוכלוסיה שהצליח לרצוח 11 פלשתינאים חפים מפשע בשנתיים האחרונות. בצד הפלשתיני מדובר בקומץ גדול הרבה יותר, שזוכה לתמיכה ציבורית מקיר לקיר, ורצח יותר מ-600 אזרחים ישראלים בשנתיים האחרונות.

Ronnie Avidov

New member
למה אזרחים?

טרור זה לאו דווקא אזרחים נגד אזרחים הנה רק לפני יומיים צה"ל רצח שמונה פלסטינים בין השאר ילד בן 13 ואשה בהריון לפלסטינים אין צבא אתה צריך להבין את זה

Katanya

New member
רוני אתה כ"כ לא מבדיל

הצעירים האלה 90 אחוז מהם ,לא חזרו ממועדון לילה פרוע ובדרכם חזרה הביתה חיילי צהל העמידו אותם בשלשיות מול הקיר וירו בהם!! אלא אנשים חמושים, ברובים או בבקבוקי תבערה. נכון שנהרגים ילדים קשישים אנשים חפים מפשע זה נורא חייבים לחקור ולהעניש, אבל תסכים איתי שאין זו מדינות צה"ל להריגת אזרחים חפים מפשע, צהל הוא באמת אחד מהצבאות ההומניים ביותר הוא נלחם בתוך מקומות מהצפופים בעולם נגד חיילים אזרחים וישנן טעויות מצערות ביותר אבל להגיד שזה טרור..ממש לא במקום.

מי היו בסוף ה-11 שרצחו אתמול?

בזמן האחרון צה"ל "רשלני מדי". אני שומע על קשישה פלסטינית בת 95, איש זקן שרכב על חמור וילדים שהורגים אותם ללא סיבה. אני לא מכנה את צה"ל אירגון טרור. חס וחלילה. רק אני רוצה לדעת למה בדיוק נהרגו האנשים האלו.

שאלה רלוונטית צחי

האם אפשר להאשים את הוריה של שלהבת פס ברצח בתם בטענה ש'הם גררו את הילדה אל לב הסכנה הבטחונית בחברון'? כי הרי אתה מאשים את המחבלים בכך שבפעולת צה"ל נהרגו אזרחים חפים מפשע בגלל קרבת המחבלים אליהם. אני אגב מסכים עם שני הטיעונים, אבל השאלה היא אם אתה משתמש בדמגוגיה ודו פרצופיות או שמא אתה מודה שגם מתנחלי חברון אשמים בסיכון ילדיהם.

Deathatred

New member
הפלשתינים עושים מעל ומעבר

לגידול ילדים באזורים מסוכנים.מתנחל מעופרה יכול לטעון במידה רבה של צדק שלילד שלו יש דווקא יותר סיכויים למות בנתניה או ת"א. מה שהפלשתינים עושים הוא לשלוח את הילדים שלהם לאזורי קרבות דווקא בעת שמתחולל שם קרב. מחבלים שיורים על חיילי צה"ל דואגים שיהיו ילדים מסביבם ומלפניהם כדי לקצור הישגים תעמולתיים ("צהל רוצח ילדים"), והתמונה לעיל הראתה זאת.

אתה מתחמק מתשובה, לא צפוי...

צחי, התופעה של שליחת הילדים לקרבות קיימת, אין ספק בכלל. היא קיימת אצל אלפי משפחות פלשתיניות. אני שאלתי אותך שאלה פשוטה שמשום-מה לא ניסית בכלל לענות עליה- האם אי אפשר להשוות אותה לגידול ילדים בהתנחלויות ממטרה אידיאולוגית? אותה ההפקרה, אותו אי-ההיגיון. להחזיר את ילדי המתנחלים לגבולות המדינה ויפה שעת אחת קודם.

בכלל לא בטוח....

בכלל לא. באותה מידה יהודי שגר בארה"ב יסתכל על ההורים, תושבי ישראל, שהם מטורפים שהם מגדלים אותי פה, שאני מטורף שאני נוסע באוטובוסים וכו' וכו'. כלומר איפה בדיוק הגבול? חוץ מזה, אני נוטה מאוד להתחמק מלהאשים את הקורבנות, זה מזכיר לי טענות שובניסטיות מהסוג הגרוע ביותר (והמבין יבין...).

Deathatred

New member
עניתי בפירוש - לא

יש הבדל תהומי בין גידול ילדים באזור מסוכן (לאור איום הטילים אפשר לומר שת"א יותר מסוכנת מאפרת או בית-אל) לבין שליחתם בתור מטרות נעות לשדה הקרב.

למעלה