פלשים - שוב

  • פותח הנושא mahap
  • פורסם בתאריך

mahap

New member
פלשים - שוב

המועמדים הכמעט סופיים שלי הם ה-Sigma EF-500 super לעומת הקנון 420EX, מחירם דומה (כחצי מהקנון 550EX) לפי הנתונים היבשים הסיגמא נראה דומה מאד לקנון 550EX ובהרבה יותר טוב מה-420. מצד שני ה-420 הוא קנון.... יש סיבה לא להעדיף את הסיגמא? הוא מסתדר טוב עם מצלמות EOS? אפשר לצאת מהנחה ששניהם יקנו בארץ ועם אחריות רצינית... תודה
 
סיבה? יש תמיד,אם מחפשים../images/Emo8.gif

לדעתי - רק בגלל הסבירות הגבוהה יותר לבעיות ותקלות. מקסימום תחכה אח"כ חודש לתיקון. בכללי - הסיגמה מציע הרבה יותר מהקנון האוטומטי הזה - בכל הנוגע לתיפקוד - לגבי חשיפה טובה - קראתי חוו"ד לא מחמיאות דווקא לגבי הדגם הזה של ה'סופר' באתר www.photographyreview.com - במיוחד כאלו שנרשמו ע"י בעלי נסיון.לא שסומכת מדי על הדברים הכתובים האלו - אפילו לא על חוו"ד והסקירות באתרי המצלמות הדיגיטליות - שהן מאוד מגמתיות לדעתי-וחלק מהדברים בשימוש אישי מתבררים בסוף כממש לא מדוייקים - אני אישית פונה אליהם בעיקר כדי לראות אילו אופציות קיימות במצלמה\אביזר - וגם - מי המשתמשים בה\בו במיוחד,ומה התרשמותם ולמה משווים. בסופו של דבר - החלטה סופית שלך.וכמובן...אל תשכח לדווח כאן בפורום!
 

mahap

New member
תודה על הקישור

קראתי שם על עניין החשיפת יתר ועדיין אשמח לקבל פה דעות מכאלה שיצא להם להשתמש בסיגמא או בקנון. נראה לי שכל אפשרויות השליטה שלו הן יתרון גדול מספיק כדי לקחת אותו כמועמד רציני
 

GiladF

New member
כבעליו הגאה של 420

היתה לי את ההתלבטות הזאת בדיוק לפני חודשיים... אין ספק שה500 מציע הרבה יותר במחיר כמעט זהה, על זה לא נתווכח. אני חושב שהשאלה נעוצה כאן בשימוש שאת המייעד לפלאש, אם יש לך תוכניות לחבר אותו באופן קבוע למצלמה ולעשות איתו יצירות אומנות משגעות, אולי באמת כדאי ללכת הל הסיגמא. מצד שני, לחובב המצוי אין דרישות לפלאש סטרובוסקופי, ועוד כל מני אפשרויות מוזרות. אם יש לך מצלמה EOS33 וצפונה אז גם תקבל אפשרויות פיצוי פלאש, פלאש בסנכרון אחורי ועוד, דרך המצלמה. אם יש לך EOS 300 או פחות, אז שוב, שווה לשקול את ה500. עוד נקודה אחרונה, רק אחרי שקבלתי את ה420 גיליתי כמה תקשורת יש בינו לבין המצלמה, אני מתקשה להאמין ש"איכות הקשר" עם הסיגמא זהה והם הצליחו לחקות את כל האפשרויות באופן מלא. לסיכום, אני משתמש ב420 על EOS300, ובינתיים אין טענות - רק תודות. אז שוב אני ממליץ לך לשקול עד כמה אתה חושב שבאמת תצטרך את האפשרויות הנוספות של הסיגמא, כי אתה תשלם עליו לא רק במחיר, למיטב הבנתי גם ברמת התאימות למצלמה. בכל מקרה - תהנה!!!
 

snow goose

New member
אזהרה אחרונה -

לא לגעת בסיגמא
חברה מכובדת אמנם, אולם קראתי כל כך הרבה חוות דעת שליליות - קילקולים, תקלות וחשיפות לא טובות. לך על ה420 של קנון ואם יש לך אקסטרא כסף לך על ה-550 - פלאש מופלא שגם בתנאי תאורה נוראיים יוציא לך תוצאות טובות.
 
אתר מומלץ

אתר מומלץ - http://photonotes.org יש שם הרבה מידע, ובין השאר מאמר מצוין על השימוש בפלאש. תמצא שם גם קישור למאמר ספציפי על הסיגמא שאתה שוקל. חוצמזה, עד כמה שאני יודע, דווקא ה-420EX הוא היחיד שמתאים ל-Elan 7 שהבנתי שיש לך, מבחינה זו שהוא יודע לעבוד עם כל איזורי ה-AF שלו.
 
למעלה