קורס המדריכים...
קודם כל, רק לידיעת כל המתכוונות להרשם... התענוג עולה 7200 ש´´ח. את נדרשת להביא סוס משלך, עדיף שיהיה בעל יכולת בין א´ ל-ב´ בדרסאג´ ומסלול 1.00 לפחות בקפיצות. + שיהיה חזק ובריא, ללאבעיות ברגליים כי התנאים בהם מוחזקים הסוסים לא מאפשרים להם לנוע או להתגלגל בחופשיות בתא. ז´´א, שהתשלום לקורס לא כולל את השימוש בסוס במידה ואת שוכרת אחד מחוות הבית שלך- סביר להניח שתשלמי פנסיון מלא, לא כולל ציוד- הכוונה לכל פריט שישמש אותך בטיפול בסוס, בהאכלה וברכיבה, אני למשל, מגיעה לקורס עם ציוד בשווי של 7000 ש´´ח, לא כולל את האוכל שגם צריך לקנות, לא את ההובלה של הסוס וזהו בערך... משך הקורס חודש בתנאי פנימייה. לוח הזמנים אמור להיות צפוף ולחוץ, לפי מה שהבנתי (אבל אל תתפסי אותי במילה...) מתקיימים שני שיעורים במספר קב´ המחולקות לפי רמות- הראשון מתחיל בערך בחמש (כן, בבוקר...!!!),השני בשש וכו´... יש שיעורים עיוניים בנושאים שונים, בצהריים יש מסדר ניקוי תאים ומאוחר יותר בערב עוד שיעור. לפי מה שהבנתי יוצאים כל שבועיים... זה בערך התכנון, שוב- אל תתפסי אותי במילה. נראה, הכל מתחיל ביום ראשון. אם תהיה לי גישה אני אנסה להעביר רשמים ראשוניים. בת´כלס, העבודה כמדריך היא דיי רווחית (יותר ממה שתקבלי לשעה בכל מקום אחר...) אבל קורעת מעט. אז אולי כן שווה להשקיע כ´´כ הרבה כסף וזמן, תחשבו על זה קצת. עכשיו אני קוראת את מה שכתבתי ופתאום הכל נשמע...טירונות כ´´כ... אבל חפיף, זה בטח לא כ´´כ נורא כמו שסיפרו לי. נקווה?