פלצנות מהי

nutmeg

New member
פלצנות מהי

דיון על סדר היום באתר "קונספציה". האם באמת כל מה שלא מובן ונשמע מתנשא יכול לקבל את התואר "פלצני"? מה דעתכם?

מוגג

New member
הכי אהבתי ביותר

את הערתו של אסף בג"ד כפ"ת: "דרך אגב, בעברית תקנית לא אומרים פלצנות (FALTSANUT) כי אם "פלצנות" (PALTSANUT)... בג"ד כפ"ת בראש מילה... (עפ"י גידי גוב) " ואכן כן, כשאני יוצר זאת זו אמירה מקורית אוונגארדית, כשאת עושה זאת - זו פלצנות.

אוי, יודע מה זה מזכיר?

את הקטע המצֹרף מ"מאמרים על דבר ספרות" של פרישמן ששלי הביאה (הביאה! טוב, זה קשור לשרשור אחר) כאן לפני חַת חַת זמן. וגם אַ מיַיסע ששמעתי על ביאליק: פלוני: אני מתעתד לנסֹע LEFARIZ... ביאליק: זיַי ניט קיין FOTZ!

לאחרונה חבר האיר את עיני

שמקור המילה הוא כנראה קיצור של "פלספנות" - בלי קשר מקורי לגזים...

גנגי

New member
כשחושבים על זה

באמת יש למילה ניחוח אנטי-אינטלקטואלי... ~משהו מסריח כאן~

גרי רשף

New member
לי נראה שזה קשור לפלִיטה../images/Emo22.gif

ובכל מקרה, בעברית תקינה- נפיחה (והפועל- לנפוח). כלב נופח לא נושח!

shellyland

New member
הנפיחה הזאת הזכירה לי

את המדרש המקסים ממסכת עבודה זרה על אלעזר בן דרודיא, שהיה רודף זונות מושבע (נדמה לי שלשון המדרש היא "שלא היתה זונה אחת בעולם שהניחה" או משהו דומה) ויום אחד, כשהיה אצל זונת צמרת ידועה, "בשעת מעשה בדבר - הפיחה. אמרה לו: כשם שפיחה זו אינה חוזרת למקומה כך אלעזר בן דרודיא אין מקבלין אותו בתשובה". וסליחה אם הציטוטים אינם מדוייקים - הם מהזכרון ולא הצלחתי למצוא את המקור.

נראה שהכל כבר נאמר שם ... ../images/Emo141.gif

ואני מסכים עם האומרים, שפלצנות היא יומרנות שאין לה כיסוי. יכול אדם לומר אמירה מובנת לגמרי, ועדיין להיחשב למפריח אוויר חם.

לא, כי הפלצן מרה בעיקר את עצמו ../images/Emo20.gif

הוא באמת חושב שהוא מקורי, נועז, פורץ דרך, מקדים את זמנו. השרלטן צנוע ממנו: הוא רק מנסה להשיג לו טובת הנאה (כסף, כח, נשים).

nutmeg

New member
ונשאלת השאלה

האם הפלצן יודע שהוא פלצן או שמא תמיד מדובר בשיפוט של מישהו אחר.

אם הוא יודע שהוא פלצן ../images/Emo121.gif

וממשיך להפריח מתוך מודעות ואירוניה, אז הוא כבר לא פלצן בעיניי . אמרו את זה על פרדי מרקיורי זצ"ל, שהוא יודע טוב מאד שהוא עושה זבל.

shellyland

New member
מסכימה עם שוש על הכל ../images/Emo141.gif

מלבד הקביעה האחרונה. פלצן אולי לא יתייחס לעצמו כפלצן, אבל בהחלט יכול לדעת שהמניירות שלו ריקות ושהוא עושה אותן מסיבות של התנשאות גרידא. [שלילנד, שזוכרת שפעם שוש חשב שהיא מתנגדת לכל מה שהוא אומר]

אני אמרתי דבר כזה? ../images/Emo12.gif

אני דווקא זוכר שהאינטראקציה הראשונה בינינו הייתה סביב הסכמה בינינו על זה שפורנוגרפיה זה רע.

Idan91

New member
סתם הזכרת לי עכשיו ../images/Emo187.gif

שאחד משני הדיונים הארוכים ביותר בשיחות הקיבוץ של השנים האחרונות בקיבוץ שלי היו על "ערוצי פורנו בקיבוץ - כן או לא?" הויכוח השני, אגב, היה על המשך סבסוד הסגיריות בכלבו של הקיבוץ.

למעלה