פלפל ירוק כהה.

u r i el

New member
פלפל ירוק כהה.

נאמר לי היום שפלפל ירוק כהה הוא שלב בהתפתחות פלפל אדום שנקטף בטרם הוא מאדים. נשמע לי חידוש מוזר מאחר שהפלפל הירוק נמכר כאשר הוא בשיא בשלותו ולא מתקבל הרושם שיאדים אם יישאר עוד תקופה מחובר לצמח האם. עוד נאמר לי שבשל כך הפלפל הירוק גם לא בריא. גם זה נשמע לי מוזר מה עוד שאני לא חושב שבכלל יש דבר כזה בסופרמרקט "אוכל לא בריא" אם רק צורכים כל דבר במידה.

מה דעתכם המומחים ?

ירוק=מצב בוסר, הבשל אדום

נכון נאמר
הפלפל הכהה מבשיל לצבע אדום
שלב הבוסר הוא ירוק ,וכמו כל בוסר הוא במידת מה רעיל
ביחס לאוייבים הטבעיים,לאבטחת תהליך הבשלת הזרעים
טרם הפצתם. סביר שמעט מהרעילות משפיעה גם עלינו.

u r i el

New member
לא ידעתי.

כמה זמן לוקח לו להבשיל עד אדום אחרי הירוק ?
למה מוכרים פלפל ירוק כהה אם הוא בוסר רעיל ?

u r i el

New member
איך לדעת ?

האם הפלפל המשווק בסופר הוא בוסר או הזן הירוק ?

סתם שאלה - למה זה חשוב? אין פלפל בוסר.פשוט

תקנה מה שבא לך. זכות הבחירה זו זכות יסוד. זה הזמן לממשה.

u r i el

New member
ומה לעשות

שאני מארח פאנטים צימחוניים שחושבים שאני מרעיל אותם ?

אפשרות נוספת דוגמא אישית. קנה פלפל ירוק

ופלפל צבעוני,תן ביס מהירוק ותמתין 10 דקות,אורחיך ירעבו בינתיים,אח"כ נגיסה מהצבעוני ותמתין 20 דקות. בטנך תהא מלאה שלהם תקרקר ,לך לא יקרה כלום ולא יצטבר באבריך הפנימיים חומר רעיל ובא לציון גואל.
הערה רצינית - סולניים, כעגבניות, לא אוכלים במצב ירוק אלא אם מוחמצים.
הערה נוספת- פלפל ירוק פחות מתוק מצבעוני ce tout

גם הפלפל שייך למשפחת הסולניים

ה"פחות מתוק" להגדרת שמוליק,הוא הטעם המריר המאפיין בוסר.

בעברי החקלאי היו כמה שיקולים לקטוף את הפלפל ירוק וכולם מתחום הכדאיות השיווקית
לירוק היה שוק טוב למטרות בישול בעיקר,
קטיף מוקדם של הירוק מקצר ימי גידול והוצאות מים ,דשן,טיפול במזיקים
מחלות, מכות שמש וכו' ,

dovk

New member
אוי...

כאחד שגדל בבית טבעוני, שבו הרבו להתייחס למני מזונות מקובלים כ"רעל", מאוד קשה לי עם זה.

רעל זה חומר שבמינון נמוך הורג (או גורם לנזק גופני משמעותי).

אפילו סוכר לבן, שמוסכם על לא מעט יודעי דבר שאינו בריא, קשה לי כשמגדירים אותו כרעל. (כילד, אני זוכר שבחרתי להבין שמשהו ששמים ממנו שתי כפיות מלאות בכוס תה ושותים, ולא מתים, לא יכול להיות רעל...).

אנשים מנצלים את חוסר הידע של הציבור הרחב ומפיצים שמועות חסרות שחר ובסיס, או לפחות מנפחים עובדות לממדים מפחידים ומאיימים... כל כך הרבה אנשים אוכלים כל כך הרבה פלפלים ירוקים ואיש עדיין לא הגיע לבית חולים עם סמפטום כלשהו שמקושר לאכילת פלפל ירוק, שאני חושב שאפשר להבין לבד מה נכון ומה לא.

תפוחי אדמה ירוקים, עגבניות ירוקות, מכילים הרבה מהסולנום הזה שיכול להיות רעל במינון מספיק... אבל נסו לאכול אותם? ועוד לא מבושלים או מוחמצים?

ואם מישהו כאן מגדל את ילדיו ברוח טבעונית - בבקשה קחו בחשבון ש 50 שנות טיפול פסיכולוגי לא מצליחות להבריא את הצלקות שנגרמות לילד שלא נותנים לו לאכול אוכל טעים...פלפלים ירוקים, סוכר לבן, חביתה, צ'יפס, סטייקים... מה שתרצו. לעומת זאת כמויות אדירות של אוכל "רעיל" שאכלתי כפיצוי ממש לא פגעו בבריאותי באופן ניכר, ואני לא ילד, אני מניח שאתם מבינים.

u r i el

New member
... וכפי שכבר כתבתי

ברגע שיש לך עסק עם פאנאטים - שום דבר לא עוזר.

peperonni

New member
בלי קשר לרעיל או לא, אם המצב האדום

הוא הבשל, אני מניח ששיא ערכו התזונתי של הפלפל הוא במצב הזה.
אני, כאחד שלא משנה לו צבע הפלפל, אולי הייתי קונה רק אדומים או צהובים בגלל הידיעה הזאת.
אז איך באמת ניתן להבדיל בין פלפל ירוק בוסר לפלפל ירוק בשל?
מה בדבר הזן הירוק הבהיר? גם הוא בוסר או שמא זה המצב הבשל שלו וכשהוא בוסר הוא כהה?
אוריאל, אם הדבר קריטי, אני בנתיים הייתי מממליץ לך פשוט לקנות את הצהוב או האדום ואז אין שאלה. יכול להיות שלצהוב תהיה התנגדות מסויימת כי הוא "מהונדס".

u r i el

New member
סלט יווני.

המרכיבים המסורתיים של סלט יווני הם עגבניות, טבעות בצל סגול, גבינת פטה משובחת, שמן זית משובח וזיתי קלמטה שמנמנים ועסיסיים טבעות של פלפל ירוק ומעל מעט מיץ לימון בתוספת התיבול האופייני. בכל המרכולים שם מוכרים פלפל ירוק כהה, הוא הרבה יותר עדין מהפלפל הבשרני "שלנו" והמסורת "המרעילה" הזו חוגגת כבר עשרות או מאות שנים ומכלכלת את תיירות יוון ללא כל בעייה. ללקק את האצבעות !

אבל האורחים הפאנאטיים שלי, עיקמו את האף על שאני מרעיל אותם עם פלפל ירוק....
מתסכל.

למעלה