פלפל גורג'י

• פותח הנושא Nariz
  • פורסם בתאריך

Nariz

New member
פלפל גורג'י /סרט תעודי

אהלן , יש ברשותי סרט תעודי על פלפל גורג'י שהופק כשנה לפני מותו. הסרט מספר על חייו מבית הספר המוסלמי , "אל אהלי" בבגדד וחייו המוסיקליים בכלל.כמו כן פלפל גורג'י נותן קטעי שירה על המקמת לסוגיהן.מאד מעניין!!!אני מתכוון להוציא את הסרט בקרוב ולעלות אותו לאינטרנט... אשמח לשמוע מה יש ברשותך?אגב שמי רז. תודה וחג שמח

lole1

New member
מענין ומסקרן

שמי שקד אני עושה עבודה סימינרית על האומן פלפל גורגי עבודה גדולה יש לי קטעים מוקלטים מחפלות שונות , קיטעי אודיו ווידיאו באיכות לא בשמיים 1 . האים יש לך אתר אינטרנט שאפשר להוריד קטעי מוסיקה של האומן ? 2, יש לך תמונות ? 3, אתה יכול לספר לי מה ידוע לך על דרכו האומנותית של פלפל גורגי. ? 4, האם יש לך חומר אישי יותר כגון : משפחה , מגורים, ילדים וכו' ? כתובתי : [email protected] תודה וחג שמח

Nariz

New member
פלפל גורג'י

לידיעת lole1 ,יש ברשותי חומרים מענינים ואף נדירים על הזמר פלפל גורג'י . אשמח לעזור

פלפל גורג'י

אהלן ביק רציתי לשאול אם אפשר להשיג/או ברשותך יש חומר מצולם מחפלות שביצע הזמר ז"ל שהיה אורח קבוע ברמלה בביתנו של שנות השישים,יש לי המון הקלטות שלו,אולם וידאו או DVD לא בנמצא,אולי אפשר למצוא דרכך? אנא שלח למסר האישי פרטים תודה וחג שמח

lole1

New member
אברהם אבינו -- פלפל כורגי

אהלן ביק יחביב אל רוח אין בעיה שלח לאימאיל שלי כתובת אשלח לך דיסק VCD של שעה שתיתענג הקלטה משנות השיבעים מדהים פשוט מדהים

עליזה53

New member
פלפל גורגי

את פלפל גורגי ואת אמא שלו אנחנו הכרנו באופן אישי הם התגוררו בפתח תקוה כשהיינו ילדים ההורים היו מזמינים אותו עם התזמורת הקטנה שלוותה אותו לחפלות כמו בר מצווה אירוסין ועוד

לעליזה יש לי חבר בפורום הזה שקוראים

לו אברהם אבינו והוא אוהב לאסוף סרטי וידיאו של מבצעים עיראקים מהארץ ומהחו"ל, והוא מחפש סרטים של פלפל גרג'י, זה ההובי שלו, ואני יכול להבין אותו, אולי יש לך כאלה או שאת מכירה אנשים שיש להם ?????????? בכל מקרה ברוכה הבאה אלינו........ אני כשהייתי בעיראק, אהבתי רק את נאט'ם אלע'זאלי ולא הייתי מקשיב לזמרים עיראקים אחרים, הייתי מעדיף לשמוע מוזיקה לועזית ומוזיקה קלאסית, והייתי גם מקשיב קצת לעבדאלחלים חאפט', אבל אז הייתי ילד קטן, והיה לנו הרבה תקליטים (קואנאת, אסטואנאת) בלועזית והייתי אוהב להקשיב להם ולרקוד לצליליהם יחד עם אחיותיי, היינו סמים את אלקואנה על אל גראמאפון, והיינו מחברים מחט קטנה (אברי) לראש........ והנה מוזיקה אמריקאית. שנות הששים המאוחרות. על התקליטים היה סימן של גרמאפון ולידו כלב קטן נובח. הסטוריה אזה עולם. מעניין אך קראו בערבית ספרותית ל גראמאפון.

עליזה53

New member
יש לי חבר בפורום

את פלפל אל גורגי הכרתי באופן אישי וגם את אמא שלו אגב אאמא שלו והוא התגוררו בפתח תקוה אמא שלו נהגה ללכת עם כל תכשיטיה על היד והצוואר ויום אחד שדדו אותה ולאחר מכן היא נפטרה.אין עירקי שלא הכיר את האמא ואת הבן. לפני הרבה שנים הוא היה מופיע בקפה נח . אני אשאל את החברה שלי אולי יש לה תקליטים שלו ישנים ואשמח לתת לחבר שלך שיהיה לו באוסף. אני גדלתי בבית הורי על דאוד אל כוותי פעם בשבוע התה תוכנית מוזיקה ברדיו וההורים שלי לא היו מפספסים זאת.אבא שלי תמיד היה נהנה ולספר על הזמר אלרזאלי כנראה הוא היה מאוד מפורסם וגם אהבו לשמוע את לילה מראד היפה.

Nariz

New member
פלפל גורג'י "בטוקיו"

שלום שלום, ביקרתי בחנות בתקווה בשם "חזי טוקיו" ומצאתי קרוב ל 15 דיסקים מדהימים של פלפל גורג'י!!!

lole1

New member
תודה אתר יפה+ שאלה

תודה ממש מגניב תומר לי בבקשה הקבצים יורדים כקובצי RM הם לא ניפתחים במדיה פלייר , אך אפשר לפתוח אותם

lole1

New member
עליזה יקרה - פלפל גורגי

אהלן ביקי יחביבת אל גלוב אם יש לך תקליטורים או די וי די של פלפל גורגי אנא שילחי לי כתובת , אשלח להביאם אליי אשיב לך את המקור זה היה נהדר אם תואילי תודה רבה אנא העבירי לי מסר אישי חן חן

עליזה53

New member
loli

אהלן ביק לולי כפי שציינתי אני אנסה לבדוק אצל החברים ואשמח להודיעך באתר בברכת חג שמח עליזה

lole1

New member
לסייח הרוקד-- פלפל גורגי

על פי כתיבתך אפשר ללמוד שהשולי עיניין אותך . כשאתה רקדתה עם אחיותך , וזה נהדר היו אחרים שעיצבו למענך ולמען הדורות הבאים את התרבות. הווי החיים . האומנות . ודרך החיים , כשרקדתה היו אנשים שנתנו את הנשמה והלב , שתירקוד בשימחה , ואלו היו אומני בבל סבורני שלא היצלחתה אתה כפרט להנחיל לדורות הבאים את המורשת , אלא אתה מיתרפק על זיכרונות ילדות, האומן " פלפל גורגי " , היה אחד האומנים היהודים שהישרישו והעמיקו את התודעה בקרב דור שלם בתרבות העירקית ובשורשי אבות , אז תן כבוד בבקשה ומצד שני אני מאחל לך שתמשיך לרקוד , ותישתדל לצלילי מוסיקה עירקית אוטנטית שלום

סועד

New member
פואד יקר, אם תפדף בבעמודים הקודמים

של הפורום שלנו, תמצא את המתכון של סלונה שהכי קל להכנה. תמצא שם עוד מטעמים עירקיים. בברכה שוש.

שבת שלום וחג שמח תגובה לסלונה

פואד שבת שלום , מתכון לסלונה, דג נסיכת הנלוס, או סולט, רצוי בלי עצמות , שמים מעט מלח ומיץ לימון אזה רבע שעה שוטפים , מנערים מהמיים , מכניסים לתנור כדי שירד כל המיים ויקבל מעט צבע, חצי אפוא, מתגנים בצל כמות הרצויה ( אני שמה הרבה בצל ) חותכים עגבניות אדומות , תלוי בכמות שעושים , שמים על הבצל את העגבניות מוסיפים מיץ לימון , מעט סוכר לפי הטעם, תבלינים, פפריקה , פלפל לבן , טועמים אם מספיק חמוץ מתוק , שהנוזלים יצמצומו ואז מכניסים בתוך התערובת את הדגים שהיו בתנור , משאירים עד שישארו מעט נוזלים, בתאבון, אם עושים מספק חמוץ מתוק יצא מאוד טעים, בכיף , בראות ואושר , בידידות מונירה האחת ,

למעלה