פלסטיק את כומפני

קישין

New member
פלסטיק את כומפני

לאחר שהתעייפנו ממורשת רבין, נכנס מושג חדש לפורום: מורשת הרצל, מקס נורדאו וברל כצנלסון כאשר ציינתי לפלסטיק, שאנשי העליה הראשונה (15 שנים לפני הקונגרס הציוני הראשון), היו ברובם אנשים דתיים שלא שמעו אפילו על הרצל, החזיר לי הנ"ל כי אני מסלף את ההיסטוריה מכיון שהשרשור נמוך והולך להעלם, ומצד שני הנושא מעניין וחשוב, הרשו לי להביא בזה שנית את תשובתי: העליה הראשונה ויישוביה נס ציונה ציטוט: עם בואו פתח במאמצים לצרף אליו מתיישבים נוספים, לפחות כדי מניין לתפילה. פתח תקווה ציטוט: מייסדיה, קבוצת יהודים אשכנזים חרדים ראשון לציון ציטוט מתוך תקנון הישוב בהקמתו: חברי המושבה מחויבים לעבוד בכל לבם ובכל נפשם לטובת רעיון ישוב ארץ-ישראל, ולהתהלך לרוח תורתנו ולאום ישראל. עוד???

פלסטיק

New member
כבר מתחיל ליגע אבל אענה בקצרה

1. אני אדם בודד, אין לי Company. 2. המונח חרדי אז היה שונה מהמונח חרדי כיום, והנה אני מביא ציטוט מהמובאה שלך: "המשפחות הבודדות, נטולות כל ידע חקלאי וניסיון בעבודת-כפיים, החלו בהכשרת אדמותיהם, תוך דבקות בשאיפתם להסתגל לחיים חדשים. ("האנשים יעמלו בזעת אפם להכים ישובם שמה...כי אנשים יקרים המה, וחיבת ארץ הקודש מטרתם, ואינם חסים על יגיעם ועמלם וכספם, ובטחונם חזק בצורם, כי ישפיע להם ברכתו".) למתנגדיהם, שכינו את מושבתם בלגלוג פתח חרטה, הבטיח רבי משה יואל סלומון: "ופתח תקווה... היה תהיה עוד עיר ואם בישראל, בה אלפי התושבים יחיו ויהנו מיגיע כפיהם, וכל השפלה, עמק עכור כאשר תכנו אותו, היה יהיה עמק השפע והברכה" תראה לי חרדי שיחתום על הצהרה כזו (עבודה?) 3. לכן לדעתם רוח תורתנו היתה עבודה ולא סימני חגבים (למי שלא מאמין, יש מצווה כזו - סימנים של חגבים). אני בהחלט חושב שאני ממלא רוח תורתינו הרבה יותר מרוב החרדים (ואני בטוח שרוב חברי שינוי כך), אני מקווה שעכשיו ברור. את המדינה (גם לפי דעתך כי כתוב כך במובאות שאתה הבאת) הקימו אנשי עבודה והגנה. במרכז הוויתם שמו את אלה ואם שמרו מצוות זה היה עניינם. והסילוף הוא בזה שציטת משהו קטן מתוך פרק גדול, נתת לו פירוש משלך (שלדעת רבים כולל סבתי החלוצה שעדיין חיה רחוקה מהאמת) ועל זה אתה בונה תילי תילים של תאוריות ומציגן כאילו היו עובדה. ואני כן הייתי מחבר את שאלתך לשירשור ההוא כי לא נאמר כאן שום דבר חדש

ים ושמש

New member
גם לי היה ויכוח דומה עם פלסטיק.

והוא התקשה לקבל את העובדה-שראשוני המתיישבים-מתנחלי ארץ ישראל-תכננו לחיות על פי הבסיס היהודי. בוחרי שינוי לא מוכנים לעכל את המידע,שמי שהגיע לארץ-בא מכיוון שזו הארץ המובטחת לעם היהודי!!!!!!!!!!!!!!!!ולא לסתם "עם".,,,,,,,,,,המנותק ממורשתו. מה לנו ולארץ הזו-ללא המימד הדתי/הסטורי?

ים ושמש

New member
אגב,לא כולל את אלה שבאו עם חלום

הקומוניזם התמים המפעם בליבם,,,,,והתעוררו בבהלה מהחלום,,,,,,, וגם אותם צריך לשאול-למה דוקא לכאן הגעתם?מה יש בארץ הזו ? חלקם ,כמרד נעורים,רצו להתנתק מבית אבא-אך למרות הכל-לא הם השפיעו על דמותה הרעיונית של המדינה.הרוב קבע:דת יהודית,הבסיס לחיים הארצישראלים!

פלסטיק

New member
כנראה שאין אופציה לבלבל עם העובדות

אנשי המעשה הקיבוצים, המושבים (דתיים וחילונים), חומה ומגדל. אנשים של עיר (נניח תל אביב למשל או חדרה) ההגנה הפלמח האצ"ל והלח"י גואלי האדמות אנשי הרוח ביאליק, אורי צבי גרינברג, ש"י עגנון, רחל. מדענים (נניח ויצמן שבמקום כסף רב ביקש את הצהרת בלפור) האנשים שפעלו מחו"ל, החל מאנשי עליה ב´, דיפלומטים ועסקנים (היתה החלטת או"ם בזכות משהו) כולם כולם כולם נעלמו כאילו לא היו מעולם. כל מה שהיה זה קומץ חרדים (לא חרדים עמלים של אז אלא בטלנים של היום) שלא עשו כלום ופתאום נהיתה מדינה. וגם מאז, חמישים ומשהו שנים ניתן להתעלם מכל אלה שעל גבם מקימים את המפעל הזה. כאילו קומץ אנשים שמתנדנדים באיזשהו מקום וחולבים את דמה וחלבה של המדינה ותורמים לה אפס אחד גדול הם המשפיעים על דמותה הרעיונית של המדינה. תאמיני לי, שני שבטים של הצופים או גרעינים של הנוער העובד והלומד משפיעים הרבה יותר, וטוב שכך

ים ושמש

New member
פלסטיק !!!!!מה אתה רוצה ממני?

אני אמרתי משהו נגד כל השמות שרשמת? האם אני אמרתי שהחרדים הקימו את המפעל ההתישבותי? מה אתה רוצה ממני??????????????? קרא שוב את דברי.

פלסטיק

New member
אישית? שום דבר

אני רק מנסה למנוע עיוות ההסטוריה. אני אחרון הוהיקנים כאן, כל השאר נראה לי פשוט בחרו סתם לא להתייחס, חוץ מזה כשפונים בהודעה אישית אלי אני משתדל להגיב. לכן בכל פעם שמישהו (ולא דוקא את) ינסה להראות שכאילו המדינה קמה מעצמה ולא הקים אותה רוב חילוני ומיעוט של דתיים לאומיים על כל המשתמע מכך לאני אגיב.

פלסטיק

New member
בודאי, גם קישין מסכים איתי

ראי את הקישורים שהוא נתן לנו, הם ביקשו לעבוד, לא רצו תורתם אומנותם.

קישין

New member
נכון, גם אני מסכים איתך. אך

אל תסלף את ההיסטוריה. אתה מפנה את ים ושמש למאורות הגדולים: הרצל, מקס נורדאו וברל כצנלסון. או בלשונך: ציטוט מדבריךתרשי לי להפנות אותך לשני מקורות עיקריים: אלטנוילאנד, המחבר אחד בשם בנימין זאב הרצל מגילת העצמאות של מגילת ישראל (ואני לא מתכוון רק לחצי שורה ממנה אלא כל המגילה) בשניהם מופרדת הדת מהמדינה באופן המפורש ביותר כמו כן אם תרצי להרחיב השכלתך אשמח להפנות אותך לעוד מקורות כמו של מקס נורדאו ברל כצנלסון ועוד רבים וטובים כדי שתביני מהי הציונות. אצל כל אבות הציונות אחד העקרונות העיקריים היה הפרדת הדת מהמדינה.סוף ציטוט ובכן, כדי להרחיב את השכלתך, ציינתי שאנשי העליה הראשונה היו ברובם אנשים דתיים שלא הכירו את הרצל ואני מניח על פי תקנות הישובים שהקימו שלא חלמו על הפרדת הדת מהמדינה. ודו"ק.

למעלה