פלנינג

ג ל 2 2 2 2

New member
פלנינג

אני בעלת תואר ראשון בתקשורת וניהול ומעוניינת להגיע לתפקיד פלנינג/אסטרטגיה במשרד פרסום הבעיה היא.. חוסר ניסיון. למרות המוטיבציה הגבוהה והרצון ללמוד, משרדי הפרסום לא מתפשרים בנושא הזה. אני שוקלת להמשיך לתואר שני במנהל עסקים או לקורס "פלנינג" ב"בצפר" כדי שיהיו לי יותר "כלים" לתפקיד מה דעתכם על האופציות? איך אפשר בכל זאת להשתלב ולהגיע לתפקיד הזה? גל

polop

New member
מצטרף לשאלה

אני גם בעל BA בפסיכולוגיה וחושב ללכת ללמוד פלנינג. האם יש סיכוי להצליח בתחום ללא ניסיון ? מה השכר ההתחלתי של פלנר טוב ?

a day in a life

New member
המלצתי אליך

תואר שני במנהל עסקים זה נחמד אבל זה לא יתן לך יתרון אמיתי בחיפוש אחר משרת פלנר. אם כבר תואר באוניברסיטה הייתי הולך על משהו מקורי יותר כמו פסיכולוגיה / סוציולוגיה או כל דבר אחר שעוסק באנשים. כמובן שאם תצליחי לרכוש קצת ניסיון בתחומים מקבילים (תפקיד זוטר במחלקת שיווק, עבודה במחלקה איכותנית במכון מחקר וכד') זה יהווה יתרון. בד"כ פלנרים במשרדי פרסום הם לא ילדים והם מגיעים למקצוע עם מטען של ידע רחב בנושאים שונים. תמשיכי לנסות להתקבל אבל מקביל שווה לנסות ולרכוש ניסיון (בעיקר ניסיון חיים) ולגבי הבצפר - אני לא הייתי טורח. נראה לי שהבצפר טוב בעיקר לתקציבאים שצריכים להכיר איך המערכת עובדת ופחות לפלנרים (למרות שכאקסטרה זה לא יכול להזיק)

עוד שאלה

הייתי במספר ראיונות למשרת פלנר. התרשמתי שבכל משרד התפקיד קצת שונה. רציתי לדעת באילו משרדים לדעתכם יש מחלקות פלנינג רציניות ומיהם לדעתכם אנשי האסטרטגיה הכי טובים בענף? אני שואל את זה כי בניגוד לקריאטיב ששם יש "כוכבים" שמיחצ"נים את עצמם בלי סוף, רוב אנשי האסטרטגיה נמצאים קצת בצל. מעניין אותי מיהם התותחים בהווה ומיהם כוכבי העתיד ובאילו משרדים יש מחלקות חזקות ועם השפעה אמיתית?

מה ההבדל?

אני כמובן לא מתכוון ל-media planning אלא ל-strategic planning ולכן אני לא מבין מה ההבדל בין פלנינג לאסטרטגיה

למעלה