פלנגטון בחלל ?

טבעת O

New member
פלנגטון בחלל ?

שהפלנגטון הוא בעל חיים (הנקודות הזוהרות שרואים בצלילת לילה)- ידוע לי. ממה הוא ניזון - לא ידוע לי. או במלים אחרות: אם הייתי פלנגטון יבדבדבדבדבדבדבדו, והייתי צרכה לטוס עם אילן רמון לחלל, איזה אוכל (כשר) הייתי מזמינה? 1.יצורים חד תאים. 2.אור לביצוע פוטוסינטזה. 3.אחר (איזה אחר כבר יכול להיות)______________

Princes Vespa

New member
לפי ידיעתי בלבד

יש פלנקטון שהם צמחים ויש כאלו שהם בע"ח. הבע"ח אוכלים פלנקטון קטן מהם והצמחים (אאל"ט) עושים פוטוסינתזה.

Monaia

New member
מבדילים בין פיטופלנקטון וזואופלנקטו

פלנקטון שם כולל לצמחים ולבעלי-חיים מיקרוסקופיים המאכלסים מאגרים ימיים. אורגניזמים זעירים אלה מרחפים על-פני המים ומצויים עד לעומק של כ- 35 מ´. הם מהווים תחילתה של שרשרת-המזון. מבדילים בין פיטופלנקטון וזואופלנקטון פיטופלנקטון- הם הצמחייה שבפלנקטון אלה הן אצות מיקרוסקופיות ומעליהן הזואופלנקטון.

Diegol

New member
../images/Emo3.gif אמרתם לאילן לחכות 12 שעות? ../images/Emo22.gif

Monaia

New member
כן הזואופלנקטון

הם בעלי-חיים מיקרוסקופיים המהווים חוליה שנייה בשרשרת המזון: אוכלים פיטופלנקטון ונאכלים על-ידי דגים קטנים.

גוברפיש

New member
הכל נכון ועוד קצת

כל מה שנכתב נכון אבל התפיסה הרווחת לגבי מהות הפלנקטון יסודה בטעות בסיסית: הפלנקטון זה לא קבוצת בעלי חיים אחידה (או אם תרצו בפלצנות- אינה קבוצה טקסונומית הומוגנית) אלא שם כללי למגוון רחב של בעלי חיים זעירים הנישאים בעמודת המים (פלאגיים) ללא יכולת תנועה עצמאית או בעלי יכולת תנועה מוגבלת ומקומית. כלומר הזרם ייקח אותם לאן שייקח. בתוך הפלנקטון נמצאים לרוות (=זחלים=שלב החיים המוקדם של רוב חסרי החוליות, וגם חולייתנים רבים, לפני שעוברים מטמורפוזה, גלגול. למשל רימות של זבוב) של ספוגים, אלמוגים, סרטנים דגים ועוד המון המון המון, וכולם פלנקטון, או זואופלנקטון אם תתעקשו. כמו כן קיימים גם צמחים זעירים רבים (בד"כ אצות מיקרוסקופיות) שעונים להגדרה של פלנקטון ולכן - פיטופלנקטון. גם פה אין ביניהם אחידות, הם שייכים למגוון מערכות/מחלקות/ משפחות אבל כולם פלנקטון. ועכשיו לגבי השאלה המקורית - מה לקחת לחלל? קודם כל פרה: בשביל החלב
אבל חוץ מזה: פיטופלנקטון כמובן הם פרוטוטרופיים, כלומר ניזונים מאור השמש ע"י פוטוסינתזה, וזואופלנקטון ניזונים מכל דבר שנמצא במים ומספיק קטן כדי לטרוף, כלומר פיטופלנקטון, זואופלנקטון אחרים ואף חלקיקים אורגניים זעירים. הפלנקטון בכללותו מהווים בסיס רחב למארג המזון שכן רבים ניזונים מהם ע"י סינון (ספוגים, בריוזואה, לוויתני מזיפות) או ע"י צייד (פוליפים של אלמוגים, שושנות ים ועוד).

טבעת O

New member
גוברפיש, שחקת אותה בהסבר

ומעניין לעניין ובאותו עניין בצלילת לילה, כשמנערים את המים, כל מה שזוהר הוא פלנקטון, אבל אני משערת יש גם פלנקטון שלא זוהר. אז לחיי האתגר האנטלקטואלי - שעד כה הפורום עמד בצורה נפ-ל-אה - איך נקרא או מהו הפלנקטון הזוהר? (אולי קצת נסחפתי עם השאלה)

גוברפיש

New member
זהירה ביולוגית

נכון לא כל הפלנקטון זוהר. למעשה כל הפלנקטון שהזכרתי מקודם אינם זוהרים (לרוות וסרטנים זעירים). מי שיוצר את הזהירה שרואים בלילה אלו פלנקטון זערוריים, חד תאיים ובעלי שוטוניות שנותנות להם יכולת תנועה מוגבלת הנקראים דינופלאגלטים. הם קטנים מדי מכדי להבחין בהם בעין בלתי מזוינת, אך הפרעה במים שסביבם (כמו משוט במים מסירה, או נפנוף ביד הצולל) גורמת לריקאציה כימית שיוצרת אצלם תופעה של "זהירה ביולוגית"=ביולומינסנציה שאותה ניתן לראות כמובן, כמחזה מרהיב של נקודות אור מרצדות.

למעלה