פלמ"ח 3- פרק 92- מרמלדה

YossihNew

Well-known member
|תות||1תפוזון|

"מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
קיץ יפה אחד
לבד איתך, לבד בקיץ.
מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
קיץ יפה אחד
לבד איתך, לבד בקיץ.

שוב מתקרב הסתיו,
שוב מרגישים עכשיו
מין הולם ברקות.
שוב משתבש הכל,
כבר לא כמו אתמול,
אל תתאמצי לבכות.

מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
קיץ יפה אחד
לבד איתך, לבד בקיץ.
מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
קיץ יפה אחד
לבד איתך, לבד בקיץ.

שוב לחבק חזק,
ושוב אותו מחנק,
ושוב אותן שתיקות.
עד שיאיר היום,
עד שימוג חלום,
אל תתאמצי לבכות.

מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
קיץ יפה אחד
לבד איתך, לבד בקיץ.

אם אל אביב,
שם מעבר להרים,
אם אל אביב
נודדות הציפורים,
לי האגדות מנשבות שם
עם הרוח החיה.

מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
מה שהיה היה.
מה שהיה היה."

(אריק איינשטיין, "מה שהיה היה")

YossihNew

Well-known member
מסכימים שאין עם פלסטינאי. רבין, מהר, יש כשל אבטחה! מוזר לי שהוא יורה. מקס תמיד מתערב בכל... אף אחד לא מרביץ למקס?

תמיד ינסו להתנקש בו. רוצים להתנקש בו יותר מרבין. אבל אתה יכול לכבוש את יהודה ושומרון ולא להפריע להקמת המדינה, נכון? נכון? עבדאללה? עזבו, תעשנו סיגריה.

אחותך אסורה, אמיל. כן, איזה מזל שאמיל יודע לטוס. איפה שרה באמת? אני לא יודע, אבל יבוא יום שגם לשיר לא נצטרך באמת. ישמיעו הקלטות שלנו במקום שירים. אה, גורי הכיר לך את אקורד איי... מקדם את הסיפור שלי. תקראו. דן. דנקה. דן... תקשיב לרות! התנקשות כושלת. הקדים בארבע שנים. מה? היה פעמון?

לפני כן תצטרכו להתמודד עם האבא החולה נפש של חוסיין. רבין? ישלם מחיר על השלום? לא, חבר'ה... קלינטון לא פה. הוא לא נולד עוד.

איפה יוחנן כשצריך אותו... אני לא מאמין, אלישר! העגלה של... לא. איפה סנדסטרום?

מה הפעם, רות?

נייט או נייט... לא הבנתי.

הריח חזק, אבל היופי של רות יותר. אני חש שיש ביניכם קצת מרי-רות. ניידת? מה יש לך... טוב, את יכולה.

אז הוא הורג אותם. נייט או נייט.

אריק, אל תתווכח. זאת רות.

למה מקס תמיד מעצבן? מקס, יש לך הזדמנות להיות קצת פחות מעצבן.

למה כולם אוכלים את זה? גורי עסוק. בסיפור שלי. יהיה מרתק. רות סוף, באמת רות סוף. רות רות. רות.

רבין מזנק. זה מה שהיה חסר. דן לא יהיה בשום פעולות. למה אתה סתם אומר? יוחנן היה בכלא. או, ההזמנה. תראו, חבר'ה, רק אותי זה מרתק שכתוב שלחיליק... אה... יחיאל... ההורים שלו זה מנחם וניצנה אזולאי, ויש גם חווה ויעקב סטולר? ואם החתונה בדצמבר 1947, זה לא אחרי החלוקה?! או או. אחותי קפצה כיתה ממש. ממש גבוה.

חשבתי שאמיל טיפוס של שוקולד... לא יודע, אמיל, תשאל את אלינור על אריק. זה כי רות יפה מדי. אם היא לא הייתה יפה כל כך זה לא היה עובד. רגע אחד! חטפו אותו?! אותו?! חטפו?! אני חוזר ושואל: הוא הנחטף בסיפור, כן?! זה מסביר כל כך הרבה דברים. זוכרים על היישוב החדש שנמצא ואמרו שיש שם אחלה מים? ואמרו שהם מתכוונים להיות דוגמה למנהל תקין ומסודר? אז הוא החליט לחטוף את כולם כדי לנקום על החטיפה של עצמו. כל כך הגיוני. ואירופאי מצידו.

תקראי אם הם שמחים. אם הם שמחים אז הם שמחים. הם שמחים! הם שמחים!

רק יורים פה. נשבע לכם. האנטר זה שם הגיוני לצלף. מה? לא, אמיל... המעיל הזה דווקא מושך כדורים. אתה יודע. רק יריות יש פה, נשבע לכם. לא, זה אמיל. פשוט לא האמיל הנכון... יובל ינאי בגודל של אברהם ארנסון? המעיל לא יכול לעבור ככה...

מה אתם עושים? ריבונו של עולם... אוי, שיט. שוב הוא. היי! לא, לא, תשאל את אלינור! אוי. לא. לא... לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מה המוזיקה עכשיו?!​

YossihNew

Well-known member
רגע היסטורי עם יוסי

"שתהיה מנהיג מצוין יום אחד"

אז בואו נדבר על מנהיג אחד שפגש מנהיג אחר והם עשו את מה שדור הסבים שלהם לא עשה. בואו נדבר על נסיך ירדן, לימים מלך ירדן, חוסיין בן טלאל. חוסיין נולד למשפחת המלוכה וסבא שלו שלח אותו ללימודים במכללות בריטיות במצרים ובאנגליה. מההתחלה היו לו בעיות רבות: אביו טלאל היה סכיזופרן והיה רוב הזמן במוסד אשפוז בשווייץ, ודודו נאיף היה בעל שאיפות משלו לשלוט בממלכת ירדן.

לאחר ההתנקשות בסבו ב-1951, במהלך תפילה בירושלים ביום שישי, ניצל חוסיין בזכות סיכת מדליה שסבו נתן לו. טלאל הפך למלך, אבל מחלת הנפש שלו מנעה ממנו לשלוט בירדן כמו שצריך. שנה לאחר מכן, הוחלט להדיח את טלאל, ולהמליך את חוסיין עוד בחייו. אבל בחודשים הראשונים, עד שחוסיין הגיע לבגרות, מונתה מועצה ששלטה בירדן, ורק במאי 1953 חוסיין הפך למלך ירדן באופן רשמי.

באותה התקופה הבריטים החלו לצאת מהארץ, והלאומנות הערבית החלה לעלות, בעיקר במצרים של גמאל עבד אל נאצר. הפלסטינאים הרבים בממלכתו היו נגד הבריטים ותמכו בברית עם מצרים. בניגוד לכך, הבריטים החליטו לכרות ברית עם פקיסטן, איראן, טורקיה ועיראק, שאז היו מתונות. חוסיין היה צריך להצטרף לברית, אולם הדבר היה מסכן אותו והוא נאלץ לפטר את המפקד הבריטי של צבא ירדן.

ירדן נאלצה לבטל חוזים עם הבריטים, לגרש את החיילים הבריטים משטחה, ולהביע תמיכה במצרים במלחמת סיני, מול בריטניה. חוסיין ניסה להתקרב לברית המועצות, למרות שהוא העדיף להיות פרו בריטי. היחסים שלו עם מפקד הצבא הבריטי היו טובים, אבל הפרלמנט הירדני היה כל כך פרו-סובייטי, וחוסיין היה חייב לקבל את זה. הוא ניסה להפוך את הצבא ליותר מאומן.

עוד ב-1957 ניסו לבצע הפיכה נגד חוסיין. חוסיין נאלץ לנקוט בצעדים נגד המצב, לדכא מרידות רבות ולטהר את הצבא. הוא גם החליט לחזור לחיקה של ארצות הברית. זה היה קשה, בעיקר כשמצרים וסוריה התאחדו ואיימו על ירדן שביניהן. חוסיין פנה לבן דודו השני, המלך פייסל של עיראק, וניסה ליצור איחוד איתו. לצערו, זה לא החזיק- פייסל הודח בהפיכה צבאית במהירות, ונדמה היה לחוסיין שסופו קרוב.

חוסיין קיבל שיתוף פעולה עם הבריטים כדי להציל את ריבונותו, ואף נפגש עם ישראלים כדי שיעזרו לו. לצערו הוא עוד נאלץ לתמרן בין לאומנות ערבית, ונאלץ לתמוך בברית נגד ישראל במלחמת ששת הימים. הלגיון הירדני שלו הובס תוך זמן קצר במלחמה, והוא איבד את ההישגים של סבו במלחמת העצמאות. בנוסף, עוד פליטים פלסטינאים הגיעו אל ירדן, רובם פעילי טרור.

חוסיין החליט לפעול בספטמבר 1970, לאחר התנקשות כושלת בחייו, ובמשך עשרה חודשים דיכא מרד פלסטינאי בירדן. חוסיין עקר את ארגוני הטרור ואת אש"ף מממלכתו. מעט לאחר מכן הוא החל להיפגש עם מנהיגים ישראלים במטרה להשיג מחדש את השטחים שאיבד. במלחמת יום כיפור, הפעם חוסיין לא השתתף במלחמה. לצערו, הערבים טענו שאלו שטחים פלסטינאים.

ב-1987 ניסה שמעון פרס להגיע להסכם עם חוסיין, אבל המצב הפוליטי בישראל מנע את ההסכם והוביל לאינתיפאדה בשטחים. חוסיין ויתר על כל תביעה לשטחים. מלחמת המפרץ הובילה לכך שחוסיין יתמוך בסדאם חוסיין בניסיון לאזן את ממלכתו, דבר שהסתבר כמשגה. אבל לאחר מלחמת המפרץ, החלו שוב השיחות עם ישראל, הפעם בצורה אחרת.

הסכמי אוסלו שעליהם חתם רבין הובילו לתנופה חדשה. רבין נפגש עם חוסיין, ובנוכחות ביל קלינטון הודיע על סיום מצב הלוחמה בין ישראל לירדן, ועל חתימת הסכמי השלום. חוסיין הקפיד לשמור על השלום עם ישראל במהלך חמש השנים הבאות. ב-1999 נחשפה מחלת הסרטן שלו, והטיפולים הכושלים גרמו לכך שהושב לירדן ללא הכרה, לפני מותו בפברואר 1999.

"אני חושב שאנחנו נמצאים על סף תקופה חדשה שתהפוך לאתגר. אנחנו מגיעים לשלב הזה ויש לו תמיכה רבה, כך אני מאמין, גם בישראל. אני יודע שהרוב הגדול של תושבי ירדן גם הם מקבלים את ההסכם בגאווה, בביטחון, באמונה וגם בהתפעמות, אם כי יש גם חששות."

למעלה