פלמ"ח- שבוע שמיני

פלמ"ח- שבוע שמיני

"לא ראיתי ואינני רואה בהתקפה זו של ה-29 ביוני, הנמשכת למעשה עד היום הזה, לא אסון ולא כישלון. אדרבה, ההתקפה הוכיחה כי השלטון רואה בכוחנו הפעיל גורם רציני, ולכן הוא הגיע לכלל מסקנה, שהוא מוכרח את הכוח הזה לשבור. ההיגיון המדיני חייב להפעיל שוב את כוחנו מיד לאחר ה-29 ביוני, כדי להוכיח, כי כוחנו לא נשבר ואף רצוננו להשתמש בו לא נשבר." (משה סנה, 1946)

פרק 30- מריח כמו חרציות

"העם העברי רואה בכם אויב ושלטון זר במולדתו. אנו, אנשי לוחמי חירות ישראל, לוחמים בכם לשחרור המולדת. במלחמה זו נפלתי בשבייכם ואין לכם כל רשות לשפוט אותי. בתליות לא תפחידונו ולהשמידנו לא תצליחו. עמי ככל שאר העמים המשועבדים לכם יילחמו באימפריה שלכם עד חורמה!" (משה ברזני, 1947)

תוציאו את מנהיגינו!

שמיר עושה כושר. מוזר. במקרה של בגין הגיוני שיקרא. אין חווייה מגבשת כמו כלא, תאמינו לי. זה מקום שני אחרי שדה מוקשים. רגע, שאני אבין: פה זה בית כלא. אבל בפעם הבאה שכל החבר'ה האלה יחלקו בניין זה יהיה... בכנסת. המשמעות היא שהכנסת היא בית כלא? אה, ככה זה עובד? סבבה. אז גאולה לעולם לא תצטרף ללח"י... זה לא עובד? לא? &nbsp רגע, ואת נתן ילין פרידמן תפסתם? &nbsp המון יאוש. עם בן גוריון, הוא באירופה והוא אדם מאוד חכם. אבל אביב משחקת נהדר. &nbsp אלינור משוטטת לה בכיף במשרדי הבולשת הבריטית. ואורי רק צועק "אלינור, אלינור". היי, זאת לא... &nbsp מה היה דחוף לך בושם? &nbsp לא, הוא לא בדיוק ע... לא משנה. כלא עכו. זה לא נחמד. אה, בבסיס. המון שמחה. &nbsp עצובים ושמחים באותו זמן. יכול להיות שזה כל הישראליות, יוחנן. &nbsp מזון נחמה? צנון? אתם זוג מוזר מאוד. רגע... שוק של עוף או שוק של OFF? &nbsp גורליאסקו. מרתק. יש איש קשר. חיכיתי לסצנה הזאת. ליאון בלום, ראש הממשלה הצרפתי לשעבר. לא האצ"ל? מעניין כמה מהחבר'ה ימותו במלחמת העצמאות. &nbsp תחשבו על תכנית אחרת, אתם חילצתם המון אנשים. תיזהר, היא תתקע את המקל איפשהו. מלכת הקומזיצים?! גם הוא עשה קומזיץ אגדי. אגדי! ואז נחטף. די אתה והלברוח שלך. מספיק. רוסיה? אתה בטוח, חיליק? בטוח? כי יש שם מספיק אנשים להרביץ להם עם מקל. למה ביאליק? למה מכולם דווקא ביאליק? אתם בטוחים שחייבים ביאליק? פתאום החליטו לתת להם רומנטיקה. חמודים. &nbsp קראת לזה בשם, יוחנן. &nbsp איך אני אוהב לשמוע אותה משדרת. דן יתאהב בה בסוף דרך זה. ממתי יעל היא ב' מחיפה? קארפה דיאם, באמת. &nbsp מה היא, כרמלה? רגע אחד... זהירות עם הבול הזה! אתם יודעים ששמעתי על אנשים ששולחים בעזרתו המון... המון... לא משנה. &nbsp כי היא בריטית. אבל הם זוג דביק. &nbsp לך תדע, יוחנן, היו מקרים. אולי תשלחו איתו כסף. כסף גנוב. אולי היא שינתה את שמה? &nbsp אין תכנית. לעזאזל. רגע, מי סיפר על הפח? &nbsp אסטרטג גאון- כן. ארכיאולוג חובב? הייתי פחות מתאר אותו ככה. והוא גם בכלא. ותרחיקו ממנו את החפצים היקרים. אמיל מחק את החיוך כל כך מהר. &nbsp חיבוק חברות טובות. ומוזר מאוד. ממש מוזר.

רגע היסטורי עם יוסי

"מקום בשם... גרוליאסקו?" &nbsp מחנה העקורים גרוליאסקו הוקם בידי האו"ם בגרוליאסקו, עיירה איטלקית, בין 1945 ל-1950. &nbsp המחנה הוקם בגלל שבאיטליה היו המון פליטים, מבין מיליוני הפליטים שלאחר המלחמה, וביניהם היו גם מאות אלפים יהודים. באיטליה שהו כ-70,000 פליטים יהודים, כש-50,000 מתוכם עלו לישראל. באיטליה היו 35 מחנות עקורים, בהם שורדי השואה התחילו להקים את חייהם מחדש. &nbsp בגרוליאסקו, היה בית חולים לנשים חולות נפש, שהוקם במשטר הפשיסטי. גרמניה השתלטה על האזור והפציצה אותו, ולאחר המלחמה הצלב האדום הבריטי קיבל את האזור. מיד לאחר מכן הוחלט להקים מחנה עקורים באזור, אליו הגיעו כ-2,000 פליטים. &nbsp המחנה היה הגדול ביותר. היו בו יחסית תנאים טובים: חדר אוכל, חצר, הכשרה מקצועית, והיו בו גם לימודי עברית. העקורים יכלו לנוע בחופשיות, גם לעיירה הסמוכה, הם הקימו ועד שסייע להם וכשהרגישו משוקמים עזבו. &nbsp המצב הכלכלי היה קשה מאוד, והתקיים בתוכו שוק שחור. בנוסף, היה כעס על הסיוע שארגונים יהודיים העניקו לפליטים. במחנה היה רופא קבוע ואחיות שטיפלו בתינוקות. אפילו הוקמו בו משפחות חדשות (יכול להיות שאחות של מרי התחתנה?), כשנשים אחרות מניקות, כי לא כולן היו חזקות מספיק. &nbsp ביוני 1947, המשטרה הצבאית הבריטית חיפשה עריקים במחנה, והדבר גרם לחיכוך עם תושבי המחנה. בנוסף, תומכי הימין בתוך המחנה התעמתו עם הקבוצות האחרות, דבר שכמעט הידרדר לעימות בנשק. &nbsp העקורים באו והלכו. ב-1950, הוא התרוקן לגמרי, ונמסר בחזרה לממשלת איטליה. כיום יש בו מוזיאון לזכר המחנה. &nbsp "אין לנו פרחים במחנה. כשאבוא לישראל – אגיש לך פרחים בשם כל ילדי קפריסין."

שיר m

Well-known member
אחחח איזה פרק!

יוחנן חוזר להיות חבר &nbsp יעל וחיליק חמודים למות 2 &nbsp ואמיל... הרג אותי עם "אני איבדתי מושג"
&nbsp אגב, אמיל היה צריך להריח את הבושם ברגע שהוא חיבק את אלינור כשהיא חזרה... ניחא &nbsp דן כותב לרדיו. איזה כיף זה מכתבים ברדיו! &nbsp אלינור מגלה את הסוד.

פרק 31- יש מקלחות בכלא עכו, נכון?

"כן, שוב נשפך דמנו והרווה את הרי הגליל. אך לא דם טבוחים הוא, כי אם דם לוחמים וגיבורים, המוליד גיבורים חדשים, המצמיח גבורה מחודשת, המביא חרות למולדת וחיי כבוד לעם. ועם האבל על אחים אהובים שהלכו לבלי שוב, ועם זכרם האלמוות בלב - הלוך נלך בדרך המלחמה, דרך הייסורים העל-אנושיים, בדרך החיים היחידה - עד בוא היום בו נעלה למבצר עכו, שאת חומותיו פרצנו, ונמחה מתחת שמי ארצנו את הבסטיליה הבריטית, סמל העבדות, מבצר העריצות." (מנחם בגין, 1947)

שיר m

Well-known member
בדיוק

לא לדבר בעברית. אתם ממש גרועים חבר'ה. ממש גרועים. &nbsp אמיל, אכן יפה לך בריטי. &nbsp רות, איזה יופי של משפחה יש לך. &nbsp גורי ודן
&nbsp בהצלחה לכולם בעכו.

אל תשכחו סבון

החיוך של שרה ממש מטופש. אלינור מאוד מסכנה. &nbsp נכון, נכון, אלינור. נכון. &nbsp הנה, הוא כבר עבר לצד של... ה... אה, סליחה. אה, נכון, הוא באמת איבד את המשקפיים... היא מאוד קטנה. וחמודה. אני מתגעגע אליה. &nbsp נטשו אותך ומסנג'רים אותך. &nbsp אורי, אתה תמים מאוד. אין מפגעים ערבים? אוי, רות... אין עולם. בסדר, יש גם לחם טעים בארץ. &nbsp קדימה, חילוץ. &nbsp אתה מספסר במזון? אה, היא גם לא טיפלה בשם משפחה... למה יוחנן תמיד צוחק על השם שלה? עם המסי-רות, זהי-רות... תכף אני אשדך בין רות לרון מהחממה. מה, זה לא נראה לכם כמו פת-רון? &nbsp אחלה של דן. &nbsp יוחנן אדם מוזר, מאוד. &nbsp רבין אהב שחמט. דיין... אין לי מושג. ודיין, מה אתה רוצה לעשות למלך? אם המלך הוא אשכול ואתה מנסה לחסל אותו... אתה קורא לאסי עגל? לא משנה. &nbsp לראות שמישהו אומר לעדי "זה אני" עושה לי עצוב בלב. אל תחשבו, פשוט גורי רגיל שחוטפים אותו, הוא יסתדר. &nbsp אוי, הם בעכו? שיט, לא משחררים? לבריטים אין סמכות לדון מנהיגים יהודים בארץ ישראל. כן, מדינות לא עושות מו"מ עם פושעים! זה כאילו מדינה תחתום על הסכם עם טרוריסט ותגיד לו "קח משטרה ורובים, תעשה מה בראש שלך". בערך. בן גוריון חינך אותך, דביל. &nbsp רקדנית בלט? זה קרה באחותי קפצה כיתה. טוב, כולם חולקים את הבגדים בקיבוץ. כן, רות. יופי לך. &nbsp מי מגיע? אולי הגנרל מ... אוי... בהחלט בעוונותיך. הייתי מגדיר אותו יותר "שודד עתיקות". הורדוס? מצדה? אז לזה צריך את יגאל ידין בכלל. &nbsp אמיל מתעכב. &nbsp ככה לשקר, רות? לא יפה. לאורי יש אבא עסקן? מה הוא עושה, באיזו מפלגה? אל תבקשי סטירות מאלינור. אבל יעל משחקת יפה. &nbsp מגיע לו מכל מיני סיבות מקל בראש. דן, יש גרדום בכלא עכו. &nbsp לרבין אין אחות? מצדה, מצדה. &nbsp תאמינו לו, יש לאבא שלו תחנת דלק. למה הם עושים נרגילה עם הצינור? יום יבוא ותחנת הדלק הזאת תהיה חשובה! ויטעינו בה המון המון... אוי, שיט.

רגע היסטורי עם יוסי

"אתה ארכיאולוג?" "בעוונותיי." &nbsp בואו נדבר על האיש והרטייה, האסטרטג, הארכיאולוג והאדם הלא כל כך נחמד, משה דיין! &nbsp דיין נולד ב-1915 בדגניה. הוא נקרא על שם משה ברסקי, שנרצח כשהביא תרופה לאביו. בגיל שש הצטרפוט הוריו להקמת נהלל וב-1915, בזמן מאורעות תרפ"ט, הצטרף להגנה. ב-1935 התחתן עם רות דיין. &nbsp עם פרוץ מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט, התגייס דיין למשטרת היישובים העבריים. הוא ויגאל אלון למדו בקורס מפקדי המחלקות של יצחק שדה, ושניהם היו בפלוגות השדה (שדה ושדה!) ופלגות הלילה של וינגייט. ב-1938, הוא, שדה ואלון עלו לקיבוץ חניתה. &nbsp בעלייה לחניתה צולמה תמונה מפורסמת בה שדה מחבק את דיין מצד אחד ואת אלון מצד שני. השניים נחשבו ליריבים גדולים. דיין ישב בכלא יחד עם 43 חברי הגנה שהחזיקו נשק בלתי חוקי, בפעולה שהסתבכה, כשיגאל אלון מצליח להתחמק מהשוטרים. ב-1941 שוחרר לצורך צירופו לגוף שיסייע לבריטים במלחמה- הפלמ"ח. &nbsp דיין ואלון שוב היו בצדדים מתחרים- שניהם פיקדו על פלוגות בפעולה של הפלמ"ח בסוריה. במהלך הפעולה פגע צלף במשקפת של דיין ועינו רוסקה. אתם יודעים מה הוא שם אז על העין... בזמן המדובר בסדרה כבר היו לו ילדים: יעל (לימים חברת כנסת), אודי ואסי (במאי). &nbsp בנושא ארכיאולוגיה. דיין נתפס לתחביב ב-1952 כשמצא באקראי כדים עתיקים. דיין, כשהיה רמטכ"ל, ביצע חפירות לא חוקיות, ורכש עתיקות מהבדואים. במרץ 1968 הוא כמעט מת כשמערה קרסה עליו. הוא השתמש באנשי שב"כ ובחיילים לצורך החפירות ובתכל'ס היה שודד עתיקות. רחל דיין, אשתו השנייה, מכרה למדינה את האוסף לאחר מותו. &nbsp אבל הייתה תקופה שהוא נחשב בערך לאלוהים. וכמו כל האלילים, גם דיין נפל בסוף. הוא נרדם בשמירה... &nbsp "הוא היה מתעורר עם מאה רעיונות. תשעים וחמישה מהם היו מסוכנים מידי, שלושה היו רעים, אבל השניים הנותרים לעומת זאת היו גאוניים."

למעלה